Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ΙΚΕΑ επενδύει εκατομμύρια δολάρια σε έρευνα για φυτικό σολομό

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΗ ΙΚΕΑ επενδύει εκατομμύρια δολάρια σε έρευνα για φυτικό σολομό
spot_img

Επιπλέον χρηματοδότηση από την ΙΚΕΑ και άλλους επενδυτές κέρδισε η New School Foods για τη δημιουργία σολομού φυτικής προέλευσης.

Η ΙΚΕΑ Group που η αξία πώλησης των τροφίμων της είναι 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, με τα θαλασσινά να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία μετά τα κεφτεδάκια, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στον νέο επενδυτικό κύκλο της New School Foods που εργάζεται πάνω στην δημιουργία φιλέτου σολομού φυτικής προέλευσης που μοιάζει, μαγειρεύεται και έχει γεύση  σαν άγριος σολομός.

Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης που έφτασε τα 6 εκατομμύρια δολάρια και που συμμετέχουν εκτός από την ΙΚΕΑ, η Good Startup, η NewTree Capital και η Hatch, ανέβασε το συνολικό αντλούμενο κεφάλαιο στα 18 εκατομμύρια δολάρια.

Μέχρι το 2025, η IKEA ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επίπλων στον κόσμο με καταστήματα σε σχεδόν 60 χώρες, στοχεύει να διασφαλίσει ότι το 50% των κύριων γευμάτων της που προσφέρονται στα εστιατόρια είναι φυτικής προέλευσης , το 80% δεν είναι κόκκινο κρέας και το 80% όλων των συσκευασμένων τροφίμων είναι φυτικής προέλευσης. Η ΙΚΕΑ προσφέρει ήδη μια μεγάλη γκάμα επιλογών φυτικής προέλευσης, όπως κεφτεδάκια, χοτ ντογκ  και παγωτό.

Σχολιάζοντας την επένδυση, ο Robert Carleke, διευθυντής επιχειρήσεων καινοτομίας στον Όμιλο Inter IKEA, δήλωσε: «Η New School Foods είναι αληθινή πρωτοπόρος στη βιομηχανία εναλλακτικών πρωτεϊνών και εντυπωσιαστήκαμε από την ομάδα, τα προϊόντα της και την τεχνολογία παραγωγής που έχουν αναπτηγμένος. Είμαστε περίεργοι να εξερευνήσουμε και να μάθουμε περισσότερα για τις δυνατότητες για εναλλακτικές λύσεις που βασίζονται σε φυτά.»

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο