Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023
13.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Nestlé κλείνει το εργοστάσιό της στο Φόουντον της Αγγλίας

ΑρχικήΝέαΗ Nestlé κλείνει το εργοστάσιό της στο Φόουντον της Αγγλίας
spot_img

cibum team

Ο Eλβετικός κολοσσός Nestlé ανακοίνωσε ότι μέχρι τα τέλη του 2023 θα κλείσει ένα εργοστάσιό του στην Αγγλία και ένα μέρος της παραγωγής του θα μεταφερθεί στην Ευρώπη, ενώ θα καταργηθούν 573 θέσεις εργασίας.

Πρόκειται για τη μονάδα του Φόουντον, στο Νιούκασλ, στη βορειοανατολική Αγγλία. Το εργοστάσιο αυτό λειτουργεί από το 1958 και παρασκευάζει κυρίως τα ζελεδάκια με άρωμα φρούτων Fruit Pastilles.

Παράλληλα ωστόσο, η εταιρεία θα επενδύσει 29,4 εκατομμύρια στα εργοστάσιά της στο Γιορκ και το Χάλιφαξ, επίσης στη βόρεια Αγγλία. Ο στόχος της είναι να γίνει πιο αποτελεσματική και να επικεντρώσεις τις δυνάμεις της στις κυριότερες μάρκες ζαχαρωδών προϊόντων που παράγει.

Το εργοστάσιο του Φόουντον παράγει προϊόντα μικρότερης καταναλωτικής εμβέλειας, για τα οποία όμως απαιτούνται περίπλοκες τεχνικές παραγωγής, σύμφωνα με τη Nestle, η οποία απασχολεί συνολικά 8.000 εργαζομένους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα εργοστάσιο του Γιορκ παράγει τις γκοφρέτες Kit Kats, ένα προϊόν που κυκλοφορεί από το 1935. Εκείνο του Χάλιφαξ θα αναλάβει ένα μέρος της παραγωγής του Φοουντον.

Τα συνδικάτα GMB και Unite σε κοινή ανακοίνωσή τους προειδοποίησαν ότι απειλούνται 475 θέσεις εργασίας στο Φόουντον και άλλες 98 στο Γιορκ λόγω της αναδιοργάνωσης αυτής. Ο Ρος Μέρντοκ, συνδικαλιστικό στέλεχος του GMB, έκανε λόγο για «απληστία» του ομίλου. «Η Nestle είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τροφίμων στον κόσμο, με αστρονομικά έσοδα. Θα μπορούσε να μεταχειρίζεται καλά τους εργαζομένους της. Αντί για αυτό, αφήνει τα εργοστάσια να κινδυνεύουν, μεταφέροντας αλλού την παραγωγή και καταργώντας 600 θέσεις εργασίας», υποστήριξε.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, ο κύκλος εργασιών της ελβετικής εταιρείας αυξήθηκε κατά 1,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, φτάνοντας τα 21,1 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα.

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιολογικά προϊόντα: Μόνο με πιστοποίηση οι εξαγωγές στις ΗΠΑ – Διευκρινήσεις από την  TÜV AUSTRIA Hellas

Η Μ. Αγαπητού της TÜV AUSTRIA Hellas, παραθέτει βήμα βήμα τις νέες προϋποθέσεις και διαδικασίες που απαιτούνται για τις εξαγωγές βιολογικών προϊόντων στις ΗΠΑ.

Σοκ: 30% αυξήθηκε το κόστος παρασκευής πίτσας Μαργαρίτα στην Ιταλία

Σύμφωνα με τον μηνιαίο δείκτη Pizza Margherita Index του Bloomberg.

EFSA: Μεγάλη μείωση της ανώτερης ανεκτής ημερήσιας πρόσληψης σεληνίου – Προκαλεί τριχόπτωση!

Από 300 μg/ημέρα πάει στα 255 μg/ημέρα - H αλωπεκία επιλέχθηκε από την ομάδα της EFSA ως το κρίσιμο τελικό σημείο στο οποίο βασίζεται ένα UL για το σελήνιο.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα