Πρωτοποριακή τεχνολογία που μειώνει τα εγγενή σάκχαρα στα βασικά συστατικά, χωρίς να αλλάζει η γεύση και η υφή.
Η Nestlé εισήγαγε μια ευέλικτη και οικονομικά αποδοτική τεχνολογία μείωσης της ζάχαρης που μπορεί να εφαρμοστεί σε διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων, με οφέλη πέρα από τη μείωση της ζάχαρης. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή προϊόντων χαμηλής περιεκτικότητας σε λακτόζη και αποβουτυρωμένου γάλακτος, ενώ μειώνει τα συνολικά σάκχαρα.
Χρησιμοποιώντας μια ενζυματική διαδικασία, μειώνει την εγγενή ζάχαρη σε συστατικά όπως η βύνη, το γάλα και οι χυμοί φρούτων έως και 30%, με ελάχιστη επίδραση στη γεύση και την υφή. Τα συστατικά με μειωμένη ζάχαρη χρησιμοποιούνται στη συνέχεια σε συνταγές για διάφορα προϊόντα και δεν χρειάζεται να προστεθούν γλυκαντικά ή διογκωτικοί παράγοντες.
Όταν η πατενταρισμένη μέθοδος μείωσης της ζάχαρης εφαρμόζεται σε προϊόντα με βάση το γάλα, αυξάνει επίσης τις πρεβιοτικές ίνες. Οι πρώτες κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι αυτές οι ίνες μπορούν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη πολλαπλών τύπων ευεργετικών βακτηρίων που οδηγούν σε μια ευνοϊκή σύνθεση μικροβιώματος σε υγιείς ενήλικες.
Ο Stefan Palzer, Chief Technology Officer της Nestlé, λέει: “Η μείωση της ζάχαρης σε όλο το χαρτοφυλάκιό μας παραμένει κορυφαία προτεραιότητα. Αυτή η νέα τεχνολογία είναι μια πραγματική ανακάλυψη, καθώς μπορούμε να μειώσουμε τη ζάχαρη χωρίς να προσθέσουμε γλυκαντικά διατηρώντας παράλληλα μια υπέροχη γεύση, όλα με ελάχιστη αύξηση κόστους. Επιπλέον, οι επιστήμονές μας ανακάλυψαν ότι η μείωση του σακχάρου δημιουργεί πρεβιοτικές ίνες που υποστηρίζουν το μικροβίωμα, κάτι που είναι ένα επιπλέον όφελος. Τώρα επιταχύνουμε την παγκόσμια κυκλοφορία σε μορφές και κατηγορίες.”
Η μείωση της ζάχαρης εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πιλοτικά σε έτοιμα προς κατανάλωση ποτά με βάση το κακάο και τη βύνη στη Νοτιοανατολική Ασία και τον περασμένο χρόνο, η Nestlé την έχει ήδη εισαγάγει σε εργοστασιακές σειρές για ποτά κακάο και βύνης σε σκόνη, όπως το Milo σε διάφορες χώρες. Από το 2021, η τεχνολογία μείωσης της ζάχαρης έχει εφαρμοστεί σε περισσότερους από 200.000 τόνους ποτών κακάο και βύνης. Η κυκλοφορία συνεχίζεται και θα ακολουθήσουν και άλλες κατηγορίες προϊόντων, όπως οι σκόνες γάλακτος.
Η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών αποτελεί μέρος των συνεχών προσπαθειών της Nestlé να βελτιώσει τη θρεπτική αξία των προϊόντων της, υποστηρίζοντας παράλληλα την υπεύθυνη κατανάλωση ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Η νέα τεχνολογία μείωσης της ζάχαρης συμπληρώνει ένα ευρύ φάσμα υπαρχουσών λύσεων που έχει αναπτύξει η Nestlé όλα αυτά τα χρόνια σε συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες και προμηθευτές καινοτομίας. Αυτό περιλαμβάνει φυσικά γλυκαντικά, γεύσεις που ενισχύουν τη γλυκύτητα ή καλύπτουν την πικράδα, καθώς και φυσικούς παράγοντες διόγκωσης, όπως ίνες, δημητριακά και εξατομικευμένα γαλακτοκομικά προϊόντα και σκόνες κακάο.