Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η «Οικογένεια Χριστοδούλου» το νέο μέλος της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΗ «Οικογένεια Χριστοδούλου» το νέο μέλος της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ
spot_img

Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ διευρύνεται περαιτέρω εντάσσοντας στα μέλη της την «Οικογένεια Χριστοδούλου», με σημαντική παρουσία στην ελληνική και διεθνή αγορά.

   H «Οικογένεια Χριστοδούλου» αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες επεξεργασίας φρούτων και κονσερβοποιίας στην Ελλάδα. Η εταιρεία-μέλος της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ προσφέρει μία σειρά υψηλής ποιότητας B2B και B2C προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των ομώνυμων χυμών, ενώ διαθέτει ευρύ δίκτυο στρατηγικών συνεργασιών με πωλήσεις σε περισσότερες από 90 χώρες.

   Με μακρά παράδοση στον χώρο της χυμοποίησης και τυποποίησης φρέσκων φρούτων ελληνικής παραγωγής, η «Οικογένεια Χριστοδούλου», παρασκευάζει εδώ και 67 χρόνια χυμούς ψυγείου από φρούτα στυμμένα σε 24 ώρες από τη συγκομιδή τους και βιολογικούς χυμούς 100% πιστοποιημένους χωρίς πρόσθετα, ενώ πρόσφατα παρουσίασε και μια νέα σειρά φυτικών ροφημάτων με 50% περισσότερο ασβέστιο από το αγελαδινό γάλα.

   Η επιχείρηση ξεκίνησε την επιτυχημένη πορεία της από την Αγία Τριάδα Ναυπλίου το 1955 με τη δημιουργία του πρώτου της εργοστασίου. Πλέον, έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά της διαθέτοντας μία σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας φρούτων και στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης. Αμφότερα τα ιδιόκτητα εργοστάσια της «Οικογένειας Χριστοδούλου» βρίσκονται σε στρατηγική τοποθεσία ώστε οι καρποί να μεταφέρονται άμεσα στην πλησιέστερη μονάδα επεξεργασίας, περιορίζοντας την κατανάλωση καυσίμων, καθώς και τις εκπομπές αερίων ρύπων από τα φορτηγά.

   Η εταιρεία στηρίζει και επενδύει στον πρωτογενή τομέα της χώρας ενθαρρύνοντας τους Έλληνες παραγωγούς να υιοθετήσουν ορθές γεωργικές και περιβαλλοντικές πρακτικές σε μία προσπάθεια ανάδειξης των αμιγώς καινοτόμων ελληνικών προϊόντων. Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται η μείωση του κύκλου ζωής του άνθρακα μέσω μιας ολοκληρωμένης μελέτης της διαδικασίας παραγωγής, ξεκινώντας από την καλλιέργεια, τη συλλογή, τη μεταφορά, την επεξεργασία των φρούτων έως την αποθήκευση και την παράδοση του τελικού προϊόντος.

   Σημειώνεται ότι στα εργοστάσια της «Οικογένειας Χριστοδούλου» γίνεται 100% διαχείριση των υγρών αποβλήτων και των απορριμμάτων, καθώς και μείωση της κατανάλωσης νερού και της ηλεκτρικής ενέργειας κατά 3% το χρόνο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο