Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
26.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Ανάκληση βιολογικών καρότων λόγω σαλμονέλας

ΑρχικήΝέαΗΠΑ: Ανάκληση βιολογικών καρότων λόγω σαλμονέλας
spot_img

cibum team


Οι αναλύσεις στην εταιρεία Grimmway Farms έδειξαν ότι πολλά βιολογικά καρότα ενδέχεται να έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα, γεγονός που προκάλεσε την ανάκληση των προϊόντων.

Τα συγκεκριμένα καρότα διατίθενται από πολλές μεγάλες αλυσίδες λιανικής, οργανικών προϊόντων.

Η εθνική ειδοποίηση ανάκλησης της Grimmway, που δημοσιεύτηκε τόσο στον ιστότοπό της όσο και στον FDA, αναφέρει ότι εκτός από τα καρότα που πωλούνται σε καταστήματα λιανικής και ήδη ανακλήθηκαν, καρότα της ίδιας παρτίδας έχουν διατεθεί σε εστιατόρια, κατασκευαστές τροφίμων και διανομείς υπηρεσιών τροφίμων. Επομένως, αναμένεται να ακολουθήσουν και ανακλήσεις τροφίμων που περιέχουν αυτά τα καρότα ως συστατικό.

Η σαλμονέλα χτυπά 1,35 εκατομμύρια Αμερικανούς κάθε χρόνο, νοσηλεύεται περίπου 26.500 και 420 χάνουν τη ζωή τους. Οι περισσότεροι που διατρέχουν τον κίνδυνο για τις χειρότερες επιπτώσεις είναι οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά κάτω των 5 ετών και τα άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Τα συνήθη συμπτώματα για τους περισσότερους είναι πυρετός, εμετός, στομαχικοί πόνοι και διάρροια για τέσσερις έως επτά ημέρες.

Πηγή: The Kansas City Star

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα