Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
13.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η συμβολή της Επιτροπής Ανταγωνισμού στον έλεγχο των τιμών τροφίμων

ΑρχικήΝέαΗ συμβολή της Επιτροπής Ανταγωνισμού στον έλεγχο των τιμών τροφίμων
spot_img

Ανάρτηση του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Γιάννη Λιανού.

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία σημαντική πρόκληση με μία διεθνή ενεργειακή κρίση και εκτόξευση των τιμών των τροφίμων διεθνώς και με τους εξαιρετικά λίγους ανθρώπινους πόρους που διαθέτουμε συνεχίζουμε εστιάζοντας σε τομείς με μεγάλες επιπτώσεις στους καταναλωτές».

Αυτό υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Γιάννης Λιανός.

Όπως αναφέρει ο κ. Λιανός:

«H Επιτροπή Ανταγωνισμού ήταν η πρώτη στην Ευρώπη αλλά και μεταξύ χωρών του ΟΟΣΑ, που εκκίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα για τα πετρελαιοειδή τον Σεπτέμβριο 2021 ενώ παρακολουθούμε το θέμα από το 2020 (πανδημία), για να δούμε εάν υπάρχει το φαινόμενο rockets & feathers.

Επίσης, υπήρξαμε η δεύτερη (μία ημέρα μετά την Αυστρία) και από τις τρεις μόνο Αρχές Ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Γερμανία είναι η τρίτη) που ξεκίνησε χαρτογράφηση ή κλαδική έρευνα στην αγορά των καυσίμων, ένα μήνα μετά αφού μας δόθηκε η νέα αυτή αρμοδιότητα.

Κατά τα άλλα υπήρξαμε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Ευρώπη με τους περισσότερους ελέγχους το 2021 ενώ ερευνήθηκαν τομείς που επηρεάζονται από την κρίση όπως ορισμένα προϊόντα σουπερμάρκετ, ηλεκτρική ενέργεια, μεταφορές.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία σημαντική πρόκληση με μία διεθνή ενεργειακή κρίση και εκτόξευση των τιμών των τροφίμων διεθνώς και με τους εξαιρετικά λίγους ανθρώπινους πόρους που διαθέτουμε συνεχίζουμε εστιάζοντας σε τομείς με μεγάλες επιπτώσεις στους καταναλωτές».

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα