Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιαπωνία: Πρωτοφανής έλλειψη ρυζιού στη χώρα – Τα χαμηλότερα αποθέματα εδώ και 25 χρόνια

ΑρχικήΝέαΙαπωνία: Πρωτοφανής έλλειψη ρυζιού στη χώρα - Τα χαμηλότερα αποθέματα εδώ και 25 χρόνια
spot_img

Η έλλειψη ρυζιού στην Ιαπωνία προκαλεί σοβαρές ανησυχίες.

Η Ιαπωνία αντιμετωπίζει μια σοβαρή έλλειψη ρυζιού, λόγω ενός συνδυασμού κακών καιρικών συνθηκών, αυξημένης ζήτησης από τουρίστες και κυβερνητικών περιορισμών.

Η έλλειψη αυτή δεν αναμένεται να υποχωρήσει μέχρι τη συγκομιδή του 2024, καθώς η παραγωγή το 2023 ήταν περιορισμένη σε ποσότητα και ποιότητα. Μόνο το 59,6% της σοδειάς του 2023 έλαβε ικανοποιητική βαθμολογία ποιότητας, ενώ οι κλιματικές αλλαγές είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην καλλιέργεια.

Οι Ιάπωνες καταναλωτές έχουν στραφεί στην αγορά μεγάλων ποσοτήτων ρυζιού, ειδικά κατά τη διάρκεια της περιόδου των τυφώνων και των σεισμικών προειδοποιήσεων, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη πίεση στις ελλείψεις. Οι τιμές του ρυζιού έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, φτάνοντας τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 ετών, με τιμές που αυξήθηκαν κατά 14% μόνο τον Αύγουστο του 2023.

Η κυβέρνηση έχει επιβάλει περιορισμούς στις εισαγωγές, με στόχο να προστατεύσει την εγχώρια παραγωγή, γεγονός που επιδείνωσε την κατάσταση. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης, όπως η εφημερίδα Sankei Shimbun, κατηγόρησαν την κυβερνητική πολιτική για την έλλειψη, προτείνοντας την αύξηση της παραγωγής ρυζιού και τη χαλάρωση των περιορισμών εισαγωγών για να περιοριστούν οι αυξανόμενες τιμές.

Παρά τις προκλήσεις, υπάρχει κάποια αισιοδοξία για τη συγκομιδή του 2024, με την ανάπτυξη νέων ποικιλιών ρυζιού που είναι ανθεκτικές στη ζέστη και την ξηρασία. Οι ποικιλίες αυτές δοκιμάζονται σε περιοχές όπως αυτή βόρεια του Τόκιο, με την ελπίδα ότι θα συμβάλουν στη μελλοντική σταθερότητα της παραγωγής ρυζιού στην Ιαπωνία.

Η κυβέρνηση κάλεσε τους καταναλωτές να μην προβαίνουν σε μαζικές αγορές πανικού, ενώ τα σούπερ μάρκετ έχουν ήδη επιβάλει περιορισμούς στην ποσότητα ρυζιού που μπορεί να αγοράσει ένας πελάτης.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο