Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
27.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κινέζικο εστιατόριο, όχι μόνο εξυβρίζει τους πελάτες αλλά έχει κατσαρίδες και περιττώματα ποντικιών

ΑρχικήΝέαΚινέζικο εστιατόριο, όχι μόνο εξυβρίζει τους πελάτες αλλά έχει κατσαρίδες και περιττώματα ποντικιών
spot_img

Eπιθεωρητές προειδοποιούν ότι οποιαδήποτε περαιτέρω παραβίαση θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλείσιμο του εστιατορίου.

Η ιδέα των θεματικών εστιατορίων και μπαρ, που προσφέρουν μοναδικές και αντισυμβατικές εμπειρίες στους επισκέπτες, φαίνεται να προσελκύει όλο και περισσότερη προσοχή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην Αυστραλία, το Karen’s Diner έχει προκαλέσει αίσθηση, δίνοντας στους σερβιτόρους την ελευθερία να είναι σκόπιμα αγενείς και προσβλητικοί προς τους επισκέπτες. Το εστιατόριο προσφέρει μια εμπειρία όπου η διασκέδαση προέρχεται από την κακή συμπεριφορά και τις αμήχανες αλληλεπιδράσεις, με το προσωπικό να σχολιάζει ασεβώς και να πειράζει τους επισκέπτες. Παρά την πρωτόγνωρη αυτή προσέγγιση, το Karen’s Diner έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία, με γέλια και διασκέδαση να χαρακτηρίζουν τις κριτικές των πελατών

Δείτε επίσης: Ευρήματα απάτης στα κοτόπουλα και τα μπιφτέκια από σουπερμάρκετ

Ένα άλλο παράδειγμα είναι το Muscle Girls Bar στο Τόκιο, που προωθεί τις δυνατές, μυώδεις γυναίκες σερβιτόρες που συνεχίζουν να προσφέρουν ασυνήθιστες υπηρεσίες. Στο Muscle Girls Bar, η αλληλεπίδραση περιλαμβάνει σωματικές δοκιμασίες με το προσωπικό, όπως το να χαστουκίζουν ή να σηκώνουν επισκέπτες, προσφέροντας μια μοναδική και συχνά ακραία διασκεδαστική εμπειρία.

Ενώ ορισμένοι επισκέπτες βρίσκουν αυτές τις εμπειρίες απελευθερωτικές και διασκεδαστικές, τα εστιατόρια αυτά αντιμετωπίζουν επίσης προβλήματα, κυρίως σε θέματα υγιεινής, όπως αποδεικνύεται από τις παραβάσεις στο εστιατόριο Wong Kei στο Λονδίνο.

Το Wong Kei, γνωστό ως το «πιο αγενές εστιατόριο του Λονδίνου», καθώς το προσωπικό του αντιμετωπίζει εσκεμμένα τους επισκέπτες με σκόπιμα αγενή συμπεριφορά, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 42.000 λιρών από το δικαστήριο του Westminster λόγω παραβιάσεων της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων.

Κατά τη διάρκεια επιθεωρήσεων το 2022 και το 2023, οι υπάλληλοι του δημοτικού συμβουλίου διαπίστωσαν σημαντικά προβλήματα με την καθαριότητα και τις συνθήκες αποθήκευσης των τροφίμων, γεγονός που οδήγησε σε σοβαρές παραβιάσεις των κανονισμών της ΕΕ για την ασφάλεια των τροφίμων.

Οι επιθεωρήσεις εντόπισαν κατσαρίδες και περιττώματα ποντικιών στην κουζίνα και τους αποθηκευτικούς χώρους. Οι εικόνες από τις επιθεωρήσεις αποκάλυψαν νεκρές κατσαρίδες κάτω από την καλωδίωση και παγίδες γεμάτες με κατσαρίδες. Επιπλέον, το προσωπικό δεν τηρούσε βασικές πρακτικές υγιεινής, με διασταυρούμενη μόλυνση ωμών και μαγειρεμένων τροφίμων, κάτι που αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο τροφικών δηλητηριάσεων.

Παρά τις ειδοποιήσεις που είχαν εκδοθεί από τις αρχές το 2022 για τη βελτίωση της κατάστασης, τα προβλήματα δεν επιλύθηκαν πλήρως. Οι επιθεωρητές επέστρεψαν τον Μάιο του 2023, όταν το εστιατόριο βρισκόταν υπό νέα διεύθυνση, και διαπίστωσαν ότι ο προηγούμενος διευθυντής, Daniel Luc, συνέχιζε να έχει τον γενικό έλεγχο της επιχείρησης. Οι νέες επιθεωρήσεις αποκάλυψαν ξανά την παρουσία παρασίτων και κακή διαχείριση των τροφίμων.

Το δικαστήριο του Westminster επέβαλε συνολικό πρόστιμο 42.306 λιρών στο εστιατόριο, το οποίο περιλάμβανε 10.803 λίρες προσωπικά στον διευθυντή Luc για την αποδοχή της ενοχής του σε όλες τις κατηγορίες. Οι επιθεωρητές περιβαλλοντικής υγείας χαρακτήρισαν τις συνθήκες της κουζίνας και των αποθηκευτικών χώρων ως εξαιρετικά επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

Παρά τη φήμη του ως θεματικό εστιατόριο όπου η αγένεια είναι μέρος της εμπειρίας, τα σοβαρά ζητήματα υγιεινής έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια των επισκεπτών και προκάλεσαν έντονες ανησυχίες για την καθαριότητα και την ασφάλεια των τροφίμων που σερβίρονται.

Οι επιθεωρητές τόνισαν την ανάγκη για βελτίωση και συμμόρφωση με τους κανονισμούς, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε περαιτέρω παραβίαση θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλείσιμο του εστιατορίου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Α. Ζαμπέλας (ΕΦΕΤ) για τις ετικέτες τροφίμων: “Η γνώση είναι δύναμη”

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα για την εκστρατεία «Safe2Eat» που στόχο έχει την προστασία των καταναλωτών από λάθος επιλογές.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Ναι» στη χρήση των όρων μπιφτέκι και μπριζόλα στα προϊόντα φυτικής προέλευσης

Οι όροι που παραδοσιακά συνδέονται με το κρέας δεν μπορούν να αποκλειστούν από την περιγραφή των vegan προϊόντων, έκρινε το δικαστήριο

Νοθευμένο το 80% του μελιού – Μελισσοκομικά site διαφημίζουν φρουκτόζη που δεν ανιχνεύεται στους ελέγχους!

Η νοθεία μελιού έχει γίνει επιστήμη! Κώδωνας κινδύνου από τους Ευρωπαίους μελισσοκόμους.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο