ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΙδού πώς ένας παραγωγός μήλων αντιμετωπίζει την κλιματική αλλαγή

Ιδού πώς ένας παραγωγός μήλων αντιμετωπίζει την κλιματική αλλαγή

1 λεπτά ανάγνωσης

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Σήμερα, τα νέα μάς έρχονται από τους Irish Times. Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τόσο την ατμόσφαιρα όσο και το έδαφος. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα μπορούν να καταστρέψουν την σοδειά μιας ολόκληρης χρονιά.

- Advertisement -

Ο Traas που παράγει μήλα στην Ιρλανδία, έχει βρει τρόπους για να μειώσει την επίδραση δυνατών ανέμων και χαλαζιού στην σοδειά του.

Από την περίπτωση αυτή, οι Έλληνες αγρότες μπορούν να πάρουν ιδέες για παρόμοιες περιπτώσεις στην Ελλάδα.

- Advertisement -
Ιδού πώς ένας παραγωγός μήλων αντιμετωπίζει την κλιματική αλλαγή - Cibum.gr
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Έλληνες αρτοποιοί: 1.500 λουκέτα, με πέντε αλυσίδες σούπερ μάρκετ να απειλούν τον κλάδο

Έλσα Κουκουμέρια: «Μεγάλη αδικία για εμάς και παραπλάνηση του καταναλωτή» – Γιώργος Καββαθάς: «Πολύ σύντομα θα δούμε την κατάληψη του χώρου από πέντε αλυσίδες σούπερ μάρκετ».

Νέα προειδοποίηση για κοινό τρόφιμο του σουπερμάρκετ – Επιστημονικά ευρήματα και συστάσεις από τις αρχές – Του Ν. Γδοντέλη

Παθογόνα βακτήρια, θερμοκρασία και χρόνος αποθήκευσης στο επίκεντρο νέων επιστημονικών δεδομένων για δημοφιλή τρόφιμα.

Εντοπίστηκε μέλι με Clostridium botulinum – Πηγές επιμόλυνσης, ανθεκτικότητα και περιστατικά αλλαντίασης

Νέο περιστατικό στην Ευρώπη ανοίγει ξανά τη συζήτηση για την παρουσία C. botulinum στο μέλι – Από πού προέρχεται, πώς ελέγχεται και ποιος είναι ο κίνδυνος.