Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ηνωμένο Βασίλειο: Ανάκληση σε ταχίνι λόγω κινδύνου σαλμονέλας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΗνωμένο Βασίλειο: Ανάκληση σε ταχίνι λόγω κινδύνου σαλμονέλας
spot_img

Ταχίνι ανακαλείται λόγω κινδύνου σαλμονέλας.

Η AB World Foods Ltd ανακαλεί το φυσικό ταχίνι Al’Fez Natural Tahini, καθώς το βακτήριο της σαλμονέλας έχει βρεθεί σε ορισμένες παρτίδες του προϊόντος. Το προϊόν πωλείται μεταξύ άλλων στα καταστήματα Tesco, Sainsbury’s, Morrisons και Asda.

- Advertisement -

Η επηρεαζόμενη παρτίδα είναι μεγέθους συσκευασίας 160g με κωδικούς παρτίδας 3355, 4004, 4023, 4024, 4039, 4040. Θα έχει ημερομηνία λήξης τον Ιούνιο του 2025, τον Ιούλιο του 2025 ή τον Αύγουστο του 2025.

Ο Οργανισμός Τυποποίησης Τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου (FSA) εξέδωσε ανακοίνωση προς τους καταναλωτές να “μην τρώνε το προϊόν”, το οποίο πωλείται σε διάφορα σούπερ μάρκετ και καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

O FSA ανέφερε: «O FSA δεν έχει καμία σχέση με το προϊόν. Σε ορισμένες παρτίδες του παραπάνω προϊόντος βρέθηκε σαλμονέλα. Τα συμπτώματα που προκαλεί η σαλμονέλα περιλαμβάνουν συνήθως πυρετό, διάρροια και κοιλιακές κράμπες».

Ο FSA έχει σημάνει συναγερμό και λέει ότι όλα τα βάζα πρέπει να επιστραφούν στο κατάστημα λιανικής πώλησης για επιστροφή χρημάτων και ότι η απόδειξη δεν είναι απαραίτητη.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα