Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προσοχή: Εταιρεία ανακαλεί περίπου 2 εκατ. φριτέζες αέρα – Κίνδυνος εγκαυμάτων – Πωλούνται και στην Ελλάδα

ΑρχικήΝέαΠροσοχή: Εταιρεία ανακαλεί περίπου 2 εκατ. φριτέζες αέρα - Κίνδυνος εγκαυμάτων - Πωλούνται και στην Ελλάδα
spot_img

Ποια μοντέλα ενέχουν κίνδυνο υπερθέρμανσης που μπορεί να προκαλέσει φωτιά και εγκαύματα.

Εάν έχετε κι εσείς μια φριτέζα αέρα Cosori, δώστε προσοχή, γιατί η δική σας μπορεί να αποτελεί μία εκ των 2 εκατ. air fryer της εταιρείας παραγωγής ειδών μαγειρικής που ανακαλείται.

“Μετά από ενδελεχή έρευνα, προσδιορίσαμε ότι σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, οι σύνδεσμοι πτύχωσης κλειστού άκρου στις ανακληθείσες φριτέζες αέρα – οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία ηλεκτρικών συνδέσεων μεταξύ ορισμένων καλωδίων – μπορεί να υπερθερμανθούν, προκαλώντας κίνδυνο φωτιάς και εγκαυμάτων“, αναφέρει ανακοίνωση στον ιστότοπο της Cosori, όπως παρατίθεται από το site Delish.

To CNN ανέφερε πως η “Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ έχει λάβει περισσότερες από 200 αναφορές περιστατικών από ανθρώπους που ανέφεραν πως οι φριτέζες τους έπιασαν φωτιά, κάηκαν ή έλιωσαν εξαρτήματά τους, ενώ 10 καταναλωτές έκαναν λόγο για εγκαύματα.

Η Cosori προειδοποιεί τους καταναλωτές στον ιστότοπό τους να σταματήσουν άμεσα τη χρήση της φριτέζας αέρα και όσοι την επιστρέψουν να συμπληρώσουν μια φόρμα εγγραφής ανάκλησης με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, καθώς και πληροφορίες αποστολής, προϊόντος και αγοράς.

Η ανάκληση αφορά τους εξής αριθμούς μοντέλων, όπως παρατίθενται στο πίσω μέρος της συσκευής:

CP158-AF, CP158-AF-R19, CP158-AF-RXW, CP158-AF-RXR, CAF-P581-BUSR, CAF-P581-AUSR, CAF-P581-RUSR, CP137-AF, CP137-AF-R CP137-AF-RXR, CP137-AF-RXW, CS158-AF, CS158-AF-RXB, CS158-AF-R19, CAF-P581S-BUSR, CAF-P581S-RUSR, CAF-P581S-AUSRAF, CO1, CO1 CO158-AF, CO158-AF-RXB, CP258-AF

Εκτός από επικίνδυνες για τον καταναλωτή, οι φριτέζες αέρα μπορεί να είναι επιβλαβείς και για την ασφάλεια τροφίμων. Όπως είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερο δημοσίευμα, αυστηρές δοκιμές της εταιρείας Campden BRI αποκάλυψαν τρία βασικά ευρήματα στο μαγείρεμα με φριτέζα αέρα: αναντιστοιχία στη θερμοκρασία του καντράν με την πραγματική θερμοκρασία μέσα στη φριτέζα, διαφορά στον χρόνο που απαιτείται για την επίτευξη ασφαλούς μαγειρέματος και διακύμανση στην τελική θερμοκρασία του φαγητού.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο