Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προσοχή: Εταιρεία ανακαλεί περίπου 2 εκατ. φριτέζες αέρα – Κίνδυνος εγκαυμάτων – Πωλούνται και στην Ελλάδα

ΑρχικήΝέαΠροσοχή: Εταιρεία ανακαλεί περίπου 2 εκατ. φριτέζες αέρα - Κίνδυνος εγκαυμάτων - Πωλούνται και στην Ελλάδα
spot_img

Ποια μοντέλα ενέχουν κίνδυνο υπερθέρμανσης που μπορεί να προκαλέσει φωτιά και εγκαύματα.

Εάν έχετε κι εσείς μια φριτέζα αέρα Cosori, δώστε προσοχή, γιατί η δική σας μπορεί να αποτελεί μία εκ των 2 εκατ. air fryer της εταιρείας παραγωγής ειδών μαγειρικής που ανακαλείται.

“Μετά από ενδελεχή έρευνα, προσδιορίσαμε ότι σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, οι σύνδεσμοι πτύχωσης κλειστού άκρου στις ανακληθείσες φριτέζες αέρα – οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία ηλεκτρικών συνδέσεων μεταξύ ορισμένων καλωδίων – μπορεί να υπερθερμανθούν, προκαλώντας κίνδυνο φωτιάς και εγκαυμάτων“, αναφέρει ανακοίνωση στον ιστότοπο της Cosori, όπως παρατίθεται από το site Delish.

To CNN ανέφερε πως η “Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ έχει λάβει περισσότερες από 200 αναφορές περιστατικών από ανθρώπους που ανέφεραν πως οι φριτέζες τους έπιασαν φωτιά, κάηκαν ή έλιωσαν εξαρτήματά τους, ενώ 10 καταναλωτές έκαναν λόγο για εγκαύματα.

Η Cosori προειδοποιεί τους καταναλωτές στον ιστότοπό τους να σταματήσουν άμεσα τη χρήση της φριτέζας αέρα και όσοι την επιστρέψουν να συμπληρώσουν μια φόρμα εγγραφής ανάκλησης με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, καθώς και πληροφορίες αποστολής, προϊόντος και αγοράς.

Η ανάκληση αφορά τους εξής αριθμούς μοντέλων, όπως παρατίθενται στο πίσω μέρος της συσκευής:

CP158-AF, CP158-AF-R19, CP158-AF-RXW, CP158-AF-RXR, CAF-P581-BUSR, CAF-P581-AUSR, CAF-P581-RUSR, CP137-AF, CP137-AF-R CP137-AF-RXR, CP137-AF-RXW, CS158-AF, CS158-AF-RXB, CS158-AF-R19, CAF-P581S-BUSR, CAF-P581S-RUSR, CAF-P581S-AUSRAF, CO1, CO1 CO158-AF, CO158-AF-RXB, CP258-AF

Εκτός από επικίνδυνες για τον καταναλωτή, οι φριτέζες αέρα μπορεί να είναι επιβλαβείς και για την ασφάλεια τροφίμων. Όπως είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερο δημοσίευμα, αυστηρές δοκιμές της εταιρείας Campden BRI αποκάλυψαν τρία βασικά ευρήματα στο μαγείρεμα με φριτέζα αέρα: αναντιστοιχία στη θερμοκρασία του καντράν με την πραγματική θερμοκρασία μέσα στη φριτέζα, διαφορά στον χρόνο που απαιτείται για την επίτευξη ασφαλούς μαγειρέματος και διακύμανση στην τελική θερμοκρασία του φαγητού.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Viral η τάση κατανάλωσης σκυλοτροφής – Έντονες αντιδράσεις – Πάνω από 24 εκ. προβολές

Σύμφωνα με έναν fitness influencer, η τροφή για σκύλους έχει πολύ υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης. Αλλά κάνει να την καταναλώνουν οι άνθρωποι;

Συσκευασία Τροφίμων: Αντιδράσεις για τον νέο κανονισμό της ΕΕ

Τι πιστεύουν οι αγρότες και οι περιβαλλοντικές ενώσεις για την νέα πρόταση για τις συσκευασίες και τα απορρίμματα συσκευασίας της ΕΕ.

Κουμαρίνη: Νομοθεσία και υποχρεώσεις της βιομηχανίας τροφίμων για τη χρήση κανέλας

Η Α. Σταυρουλάκη των εργαστηρίων Tsakalidis Analysis & Testing δίνει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη χρήση κανέλας Κεϋλάνης ή Cassia στα τρόφιμα - Νομοθεσία και γνωμοδότηση της EFSA - Χρήσιμες πληροφορίες και για τους καταναλωτές.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα