Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου, 2024
10.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Θεσμοθετείται πιστοποίηση για τους συλλέκτες άγριων μανιταριών

ΑρχικήΝέαΗΠΑ: Θεσμοθετείται πιστοποίηση για τους συλλέκτες άγριων μανιταριών
spot_img

cibum team

  Ένας νέος νόμος στο Νιού Χαμσάιρ θα απαιτήσει από άτομα που βγάζουν χρήματα από άγρια ​​μανιτάρια να πιστοποιηθούν βάσει προγράμματος αδειοδότησης που έχει σχεδιαστεί για τη μείωση των δηλητηριάσεων.

Ο κυβερνήτης Chris Sununu υπέγραψε το νόμο House Bill 345 την περασμένη εβδομάδα. Θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου 2022. Ο νόμος προβλέπει πρόστιμα έως 1.000 $ για πωλητές μανιταριών ανά περιστατικό. Θα αφορά όσους μαζεύουν άγρια ​​μανιτάρια, καθώς και διανομείς, λιανοπωλητές και εστιατόρια που τα πωλούν.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών του κράτους θα συντάξει λίστα εγκεκριμένων μανιταριών που μπορούν να διανεμηθούν. Έχει επίσης την ευθύνη να εκπονήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών για τους αιτούντες άδεια.

Πολλά άγρια ​​μανιτάρια είναι δηλητηριώδη και μοιάζουν πολύ με τα βρώσιμα μανιτάρια. Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από μανιτάρια μπορεί να περιλαμβάνουν από απλή ναυτία μέχρι θάνατο. Τα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν έμετο, διάρροια, κοιλιακό άλγος, αδυναμία, λήθαργο και ίκτερο. Η ασθένεια και ο θάνατος μπορεί να εμφανιστούν γρήγορα σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά σε παιδιά. Μερικοί ασθενείς αναπτύσσουν ηπατική ανεπάρκεια και χρειάζονται μεταμοσχεύσεις.

Ο εκπρόσωπος του New Hampshire State, Peter Bixby, D-Dover, ήταν ένας από τους χορηγούς του νομοσχεδίου. Είπε στο Seacoast Current ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε τρόπος να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι που μαζεύουν και πωλούν μανιτάρια «ήξεραν τι έκαναν».

Η διαδικασία αδειοδότησης θα κοστίσει 75 $ ανά άτομο και θα περιλαμβάνει την εκπλήρωση εκπαιδευτικών απαιτήσεων και τις εξετάσεις που θα εγκριθούν από κρατικούς αξιωματούχους.

Το Νιού Χάμσαϊρ δεν είναι το μόνο, που ανησυχεί για την πώληση άγριων μανιταριών. Και το Μίτσιγκαν απαιτεί από τους συλλέκτες μανιταριών που σκοπεύουν να τα πουλήσουν να επιθεωρούνται από πιστοποιημένο εμπειρογνώμονα μανιταριών για να μειώσουν τα περιστατικά δηλητηρίασης. Οι πιστοποιήσεις πρέπει να ανανεώνονται κάθε πέντε χρόνια.

«Τα άγρια ​​μανιτάρια,αυξάνουν τα εισοδήματα των κτηνοτρόφων αγροτών και ιδιοκτητών εστιατορίων όπως και των επιχειρηματιών τροφίμων» δήλωσε ο Tim Slawinski, διευθυντής του Τμήματος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων και Γαλακτοκομικών.

«Ωστόσο, τα ακατάλληλα μανιτάρια μπορεί να ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία. Εάν αγοράζετε άγρια ​​μανιτάρια, θα πρέπει να τα αγοράσετε μόνο από πιστοποιημένο ειδικό αναγνώρισης μανιταριών, όπως απαιτείται από τον Κώδικα Τροφίμων του Michigan, για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλή και βρώσιμα. “

Όπως και με το νόμο του Νιού Χάμσαϊρ, ο νόμος του Μίτσιγκαν ισχύει για εμπόρους λιανικής πώλησης, διαδικτυακούς πωλητές και εστιατόρια που πωλούν άγρια ​​μανιτάρια.

Ο Slawinski προέτρεψε τους καταναλωτές να προσέχουν ιδιαίτερα όταν αγοράζουν άγρια ​​μανιτάρια στο διαδίκτυο, ειδικά σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων.

Το 2018, το Υπουργείο Υγείας της Καλιφόρνιας ανέφερε ότι μια ποικιλία δηλητηριωδών μανιταριών που συνήθως αναφέρεται ως «καταστρέφοντας άγγελος» οδήγησε σε υψηλά ποσοστά ασθενειών σε όσους τα κατανάλωσαν .

Σημειώθηκαν 14 δηλητηριάσεις με αποτέλεσμα οι ασθενείς να νοσηλευτούν. Τρεις από τους ασθενείς έπρεπε να υποβληθούν σε μεταμόσχευση ήπατος. Είναι άγνωστο πόσα άτομα είχαν δηλητηριαστεί από τα άγρια ​​μανιτάρια, επειδή τα άτομα με ήπια συμπτώματα συχνά δεν ζητούν ιατρική βοήθεια.

Οι αξιωματούχοι του τμήματος της Καλιφόρνιας δήλωσαν, ότι οι πιο σοβαρές ασθένειες και θάνατοι έχουν συνδεθεί κυρίως με την Amanita phalloides, και την Amanita ocreata.

Το 2017, ο κυβερνήτης του Michigan, Rick Snyder, άσκησε βέτο σε ένα νομοσχέδιο που καταργούσε την υποχρέωση εκπαίδευσης για άτομα που πωλούν άγρια ​​μανιτάρια σε επιχειρήσεις τροφίμων.

«Με την αυξανόμενη δημοτικότητα των τοπικών τροφίμων τα τελευταία χρόνια, υπήρξε σημαντική αύξηση της ζήτησης άγριων μανιταριών από επιχειρήσεις τροφίμων, χονδρεμπόρους και μεταποιητές», δήλωσε ο Snyder στην επιστολή βέτο του 2017.

Το Μίτσιγκαν εφάρμοσε ένα μάθημα πιστοποίησης το 2015 για να διαβεβαιώσει ότι οι άνθρωποι που επιλέγουν άγρια ​​μανιτάρια για πώληση σε επιχειρήσεις τροφίμων θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν τις ασφαλείς από τις τοξικές ποικιλίες μανιταριών.

Το 2016 αρκετά παιδιά στο Λος Άντζελες αρρώστησαν μετά τη κατανάλωση τοξικού μανιταριού που βρέθηκε σε κοινοτικό κήπο στο σχολείο της γειτονιάς τους. Τουλάχιστον δύο από αυτούς, συμπεριλαμβανομένου ενός 10χρονου αγοριού, μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο για θεραπεία. Ο κήπος έκλεισε.

Το δηλητηριώδες μανιτάρι ταυτοποιήθηκε ως Amanita pantherina ή μανιτάρι Panther, το οποίο ένας εργαζόμενος φέρεται να έδωσε στα παιδιά να δοκιμάσουν, ενώ τους οδηγούσε στον κήπο στο Δημοτικό Σχολείο Micheltorena στη γειτονιά Silver Lake.

Δείτε: 

Καφές: Γνωστές και άγνωστες επικίνδυνες παρενέργειες. Τι προκαλεί η υπερβολική κατανάλωση. 

Alert για τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Δρόμος προς την παχυσαρκία Τα επεξεργασμένα τρόφιμα η βασική τροφή παιδιών και εφήβων. 

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ για τα self test 

Σαντορίνη: Οι ψευτοκεφτέδες της Ρούλας με τα 15 αδέλφια! Μία συγκλονιστική οικογενειακή ιστορία και μία υπέροχη παραδοσιακή συνταγή. 

Από 671 ευρώ ο μισθός στην εστίαση – Ποιους αφορά η νέα 2ετής σύμβαση 

Η σημασία της γεύσης στην παραγωγή νέων τροφίμων και ποτών 

ΗΠΑ: Ανάκληση σκυλοτροφής λόγω σαλμονέλας 

ΗΠΑ: Ανάκληση σνακ «Ελληνικό γιαούρτι με φράουλα» λόγω μεταλλικών θραυσμάτων 

Τα φαγητά της κατοχικής Αθήνας ήταν και light και vegan! 

Τα 8 εντυπωσιακά οφέλη του χυμού καρότο 

Οι κίνδυνοι που κρύβει το αλεύρι. Τι πρέπει να γνωρίζετε 

Απίστευτο: Για ένα δολάριο πουλήθηκε η πατέντα της Iνσουλίνης 

Νοθεία φέτας: Πρόστιμο «μαμούθ» στην «ΟΜΗΡΟΣ» από το ΥπΑΑΤ. Η απάντηση της εταιρείας   

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.

Κίνδυνος ασφυξίας από παιδικά ζελεδάκια! Πωλούνται και στην Ελλάδα

Η λίστα των προϊόντων που ανακαλούνται, μερικά από τα οποία πωλούνται και στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο