Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
31 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιστορία τροφίμων: Η πρώτη βιομηχανική παιδική τροφή

ΑρχικήΝέαΙστορία τροφίμων: Η πρώτη βιομηχανική παιδική τροφή
spot_img

cibum team

Τον Μάρτιο του 1927 ο Ντάνιελ Φρανκ Γκέρμπερ άρχισε να φτιάχνει παιδικές τροφές αφού παρατήρησε τη γυναίκα του να ταΐζει τη μικρή του κόρη με στραγγισμένα φρούτα και λαχανικά. Τα πέντε πρώτα προϊόντα που ανέπτυξε, ήταν στραγγιστό μπιζέλι, δαμάσκηνα, καρότα, σπανάκι και μοσχαρίσια σούπα λαχανικών. Από εκεί και πέρα, ο Gerber είχε τον έλεγχο του 83% της αγοράς βρεφικών τροφών στις Ηνωμένες Πολιτείες και τώρα προσφέρει 190 διαφορετικά προϊόντα παγκοσμίως.

 Ο Gerber εκπαιδεύτηκε στη Στρατιωτική Ακαδημία του St. John στο Ντέλαφιλντ του Ουισκόνσιν . Παρακολούθησε την ακαδημία από το 1913 έως το 1916 και υπηρέτησε στο στρατό κατά τον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη συνέχεια παρακολούθησε το κολέγιο διοίκησης επιχειρήσεων Babson από το 1919 έως το 1920 για ένα χρόνο. Αργότερα το 1920 προσλήφθηκε στην Fremont Canning Company (εργοστάσιο κονσερβοποιίας) που είχε ο πατέρας του.

Ο Gerber άρχισε να παροτρύνει τον πατέρα του να ξεκινήσει την παραγωγή στραγγιστών παιδικών τροφών στο εργοστάσιο κονσερβοποιίας το 1927. Μερικοί πιστεύουν ότι η Dorothy Gerber ήταν η αρχική έμπνευση πίσω από τα προϊόντα διατροφής για μωρά. Μια μέρα μετά από μια επίσκεψη στον παιδίατρο της 7 μηνών κόρης της, κουράστηκε πολύ στραγγίζοντας φρούτα και λαχανικά για το παιδί. Τότε πρότεινε στον σύζυγό της Ντάνιελ, του οποίου η οικογένεια είχε ήδη την εταιρεία κονσερβοποίησης Fremont, να δημιουργήσει αυτό το φαγητό σε ένα βιομηχανικό περιβάλλον, για να μην κουράζονται πολύ οι νέες μητέρες. Μια διαφορετική ερμηνεία της ιστορίας είναι ότι ο Daniel ήταν απογοητευμένος και αναστατωμένος που γύρισε σπίτι και βρήκε τη γυναίκα του να φαίνεται κουρασμένη και άθλια στην κουζίνα. Μη θέλοντας να «ανταλλάξει» την όμορφη σύζυγό του με αυτή την άσχημη εικόνα που συνδέεται με την κουζίνα, εφηύρε  τη σειρά προϊόντων παιδικής τροφής Gerber.

Ο Gerber μαζί με τον πατέρα του έκαναν εκτεταμένη έρευνα σχετικά με αυτή τη νέα ιδέα. Επικοινώνησαν με ειδικούς σε θέματα διατροφής, μοίρασαν πολλά δείγματα και πραγματοποίησαν συνεντεύξεις και έρευνα της αγοράς πριν ξεκινήσουν το προϊόν τους. Η ιδέα των στραγγισμένων παιδικών τροφών δεν ήταν εντελώς νέα, αλλά η μακροχρόνια αμερικανική παράδοση ήταν ότι τα μωρά είχαν γενικά υγρή δίαιτα μέχρι να γίνουν ενός έτους. Γενικά ήταν ρίσκο να εισαχθεί αυτή η νέα ιδέα στην αγορά καθώς δεν είχαν ιδέα πώς θα αντιδρούσαν οι μητέρες.

Το 1928 η εταιρεία κονσερβοποιίας τους ξεκίνησε μια διαφημιστική καμπάνια στο Good Housekeeping , το περιοδικό Parents , το Journal of the American Medical Association και άλλα περιοδικά με σκοπό να πείσουν τους γονείς να υιοθετήσουν νέες έννοιες σίτισης. Η καμπάνια λειτούργησε και στη δεκαετία του 1930 η εταιρεία κονσερβοποιίας επέκτεινε τις γραμμές παιδικών τροφών της.

Έξι μήνες αργότερα, οι παιδικές τροφές του Gerber διανεμήθηκαν σε εθνικό επίπεδο.

Gerber

Το διάσημο μωρό

 

Σύμφωνα με τον Gerber, η Ann Turner Cook είναι το περίφημο Gerber Baby του οποίου το πορτρέτο εμφανίζεται σε όλες τις συσκευασίες των προϊόντων Gerber. Η Κουκ είναι πλέον συνταξιούχος δασκάλα και συγγραφέας μυστηρίου. Απεικονίστηκε σε σκίτσο από κάρβουνο από τη γείτονά της, Ντόροθι Χόουπ Σμιθ . Η Smith πήρε μέρος στον διαγωνισμό για το σκίτσο του λογότυπου της εταιρείας. Μια τεράστια έλξη για την εικόνα του μωρού Gerber οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι αυτό το μωρό είναι μόνο του, όχι παρουσία ενηλίκων, και με αθώα μάτια κοιτάζει κατευθείαν στα μάτια του καταναλωτή. Αυτό το αθώο εξωτερικό βλέμμα ήταν σίγουρα μια τεχνική μάρκετινγκ, αν όχι ψυχολογική, για να προσελκύσει τις μητέρες-καταναλωτές με το σκεπτικό ότι αν τα μωρά τους ταΐζονταν με Gerber, θα ήταν επίσης τόσο ικανοποιημένα, χαμογελαστά και «χαριτωμένα» όπως το μωρό Gerber.

Μεταγενέστερη ζωή

Στη δεκαετία του 1950 η εταιρεία που είχε τώρα ο Gerber, από τότε που πέθανε ο πατέρας του το 1952, πρόσθεσε τρία νέα εργοστάσια. Ένα στο Άσβιλ της Βόρειας Καρολίνας, ένα στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, και ένα άλλο στους καταρράκτες του Νιαγάρα, Οντάριο.

Ο Gerber επέκτεινε και διαφοροποίησε την εταιρεία. Πρόσθεσε μια σειρά παιχνιδιών το 1955 και μπήκε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 1956 για πρώτη φορά. Άνοιξε επίσης μια θυγατρική στο Μεξικό το 1959. Το 1965 πρόσθεσε μια μεγάλη σειρά προϊόντων που σχετίζονται με μωρά.

Με το θάνατο του Gerber το 1974, η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι ήταν ο μεγαλύτερος κατασκευαστής βρεφικών τροφίμων στον κόσμο.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Το BRC issue 9 είναι γεγονός – Πότε ξεκινάει η πιστοποίηση κατά το νέο τεύχος του προτύπου;

Το τεύχος 9 του BRC για την ασφάλεια των τροφίμων, είναι πλέον γεγονός, αφού κατέφθασε την 1η Αυγούστου 2022.

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα