Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Toblerone: Τα 7 άγνωστα μυστικά της δημοφιλούς σοκολάτας

ΑρχικήΝέαΙστορία ΤροφίμωνToblerone: Τα 7 άγνωστα μυστικά της δημοφιλούς σοκολάτας
spot_img

6 γεγονότα και μία συμβουλή για να απολαμβάνεται καλύτερα την σοκολάτα του… αεροδρομίου!

Η Toblerone είναι μια ελβετική μάρκα σοκολάτας, με καταγωγή από τη Βέρνη. Ο κόσμος, εκτός από την έντονη γεύση σοκολάτας γάλακτος με καραμελωμένο αμύγδαλο, οι σοκολάτες Toblerone φημίζονται για το ότι σχηματίζουν μια ενωμένη σοκολάτα αποτελούμενη από πολλές, ενωμένες πυραμίδες.

Μπορεί όλοι να γνωρίζουμε τη μοναδική γεύση της, αλλά πόσα πράγματα γνωρίζουμε στα αλήθεια για αυτήν; Παρακάτω θα δούμε 7 πράγματα λιγότερο γνωστά για τη σοκολάτα Toblerone.

  1. Είναι πολύ παλαιότερη από ότι νομίζετε! Αν και από το 2012, η ​​μάρκα ανήκει στην Mondelez International, η σοκολάτα δημιουργήθηκε το 1908, από τον Emil Baumann, έναν από τους δύο ιδρυτές του εργοστασίου σοκολάτας Tobler στη Βέρνη. Η μοναδική συνταγή του Baumann περιλαμβάνει σοκολάτα γάλακτος, μαντολάτο, αμύγδαλα και μέλι. Ο Theodor Tobler, ξάδερφος του Bauman και συνιδρυτής του εργοστασίου, σκέφτηκε το χαρακτηριστικό τριγωνικό σχήμα και τη συσκευασία.
  2. Η μυστική αρκούδα στη συσκευασία: Υπάρχει το σχήμα μιας αρκούδας κρυμμένο στο βουνό στα αριστερά της λέξης Toblerone. Η αρκούδα αποτελεί σύμβολο της Βέρνης, ενώ το βουνό συμβολίζει τις ελβετικές Άλπεις, οι οποίες φέρονται να είναι και η έμπνευση πίσω από το τριγωνικό, πυραμιδοειδές σχήμα της σοκολάτας Toblerone.
  3. H άλλη θεωρία πίσω από το τριγωνικό σχήμα της Toblerone: Όπως προαναφέρθηκε, το σχήμα της Toblerone φέρεται να προήλθε από το σχήμα των βουνών στην πατρίδα του Theodor. Αλλά, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Planet Radio, σύμφωνα με τους γιους του Theodor βασίζεται στην πραγματικότητα στο σχήμα των χορευτριών που κάνουν οι Folies Bergères στο τέλος της παράστασης, το οποίο δεν είναι άλλο παρά μια πυραμίδα. Το Folies Bergères είναι μια πολύ γνωστή αίθουσα καμπαρέ στο Παρίσι.
  4. Το όνομα Toblerone: Για όσους αναρωτιούνται από που πήρε το όνομά της η σοκολάτα, το όνομα Toblerone είναι ένα συνδυαστικό λογοπαίγνιο από το “Tobler”, το επώνυμο του Theodor και “Torrone”, την ιταλική λέξη για το μέλι και το μαντολάτο αμυγδάλου.
  5. Η Toblerone είναι μοναδική στο είδος της: Ο Theodor Tobl, για να προστατεύσει τη δημιουργία του υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη διαδικασία παραγωγής Toblerone στη Βέρνη το 1909. Η επωνυμία Toblerone έγινε εμπορικό σήμα το 1909, στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Πνευματικής Ιδιοκτησίας στη Βέρνη. 
  6. H σύνδεση της Toblerone με τα αεροδρόμια:  Σύμφωνα με δήλωση της Marianne Klimchuk, πρόεδρος του τμήματος Σχεδιασμού Συσκευασίας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Μόδας της Νέας Υόρκης, στο CNN “Το στυλ της Toblerone είναι σαν μια vintage ετικέτα αποσκευών. Έχει αυθεντικότητα και ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά. Για κάτι που δημιουργήθηκε τόσο παλαιότερα στην ιστορία, δίνει την αίσθηση ότι είναι πολύ φρέσκο”. Άλλωστε σε πολλές ταινίες και σειρές δείχνει κάποιον να γυρνά πίσω με μια μεγάλου μεγέθους συσκευασία Toblerone στο χέρι, όπως η κάποτε κοπέλα του Ρος, Έμιλυ, στα Φιλαράκια.
  7. Τόσα χρόνια την κόβουμε… λάθος!: Ένα viral βίντεο δείχνει ποιος είναι ο σωστός τρόπος να κόψει κανείς μια Toblerone. Δείτε το βίντεο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο