Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, 2024
10.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυτή είναι η νέα ποικιλία δαμάσκηνου που ανέπτυξαν επιστήμονες στην Αργεντινή

ΑρχικήΝέαΙστορία ΤροφίμωνΑυτή είναι η νέα ποικιλία δαμάσκηνου που ανέπτυξαν επιστήμονες στην Αργεντινή
spot_img

Η ελκυστική εμφάνιση και η «εξαιρετική» γεύση την καθιστούν ιδανική για κατανάλωση

Το Εθνικό Ινστιτούτο Αγροτικής Τεχνολογίας της Αργεντινής (Inta) ανέπτυξε το Silvana Inta, ένα δαμάσκηνο ιαπωνικού τύπου, που λαμβάνεται από την ελεύθερη επικονίαση της ποικιλίας Letizia, και χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετικό» σε ποιότητα και διατροφική αξία.

«Αυτή η ποικιλία έχει σφαιρικούς καρπούς με μέσο βάρος 110 γραμμάρια και δίχρωμη φλούδα που συνδυάζει κίτρινο και έντονο κόκκινο χρώμα. Ο ωχροκίτρινος πολτός τους είναι γλυκός και ελαφρώς όξινος, καθιστώντας τον μια πολύ ελκυστική επιλογή για κατανάλωση», δήλωσε ο Gabriel Valentini της Inta, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη του Silvana.

Η Silvana εγγράφηκε στο Εθνικό Μητρώο Ποικιλιών (RNC) στις αρχές του 2024. Η Inta είπε ότι είναι ήδη διαθέσιμη για ενδιαφερόμενους παραγωγούς που επιθυμούν να εργαστούν μέσω συμφωνιών συνεργασίας με το ίδρυμα.

Διαβάστε ακόμη: Αγγούρι που άρχισε να πιάνει «γλίτσα» – Το ξεπλένω και το τρώω ή το πετάω;

Σύμφωνα με τον Valentini, η ποικιλία «έχει μέτρια ευρωστία και απαιτεί περίπου 510 ώρες χειμωνιάτικου κρύου για σωστή ανάπτυξη. Η συγκομιδή του γίνεται περίπου στις 10-15 Ιανουαρίου και αναπτύσσεται αν το φυτέψουμε δίπλα σε μια άλλη ποικιλία δαμασκηνιάς της οποίας η ανθοφορία συμπίπτει».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νεκρό ποντίκι σε Ελληνικό κατεψυγμένο σπανάκι γνωστής εταιρείας – Επώνυμη καταγγελία στο cibum (φωτογραφίες)

O αναγνώστης του cibum αποφάσισε να κάνει επώνυμα την καταγγελία του αφού όπως εξηγεί δεν βρήκε άκρη με τις αρμόδιες υπηρεσίες

Προσοχή: Ανακαλούνται ήδη Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα – Ίσως είναι αποθέματα προηγούμενων ετών

Η αγορά έχει γεμίσει από τώρα με χριστουγεννιάτικες σοκολάτες, όμως ήδη άρχισαν να ανακαλούνται...

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο