Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
16.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυτή είναι η νέα ποικιλία δαμάσκηνου που ανέπτυξαν επιστήμονες στην Αργεντινή

ΑρχικήΝέαΙστορία ΤροφίμωνΑυτή είναι η νέα ποικιλία δαμάσκηνου που ανέπτυξαν επιστήμονες στην Αργεντινή
spot_img

Η ελκυστική εμφάνιση και η «εξαιρετική» γεύση την καθιστούν ιδανική για κατανάλωση

Το Εθνικό Ινστιτούτο Αγροτικής Τεχνολογίας της Αργεντινής (Inta) ανέπτυξε το Silvana Inta, ένα δαμάσκηνο ιαπωνικού τύπου, που λαμβάνεται από την ελεύθερη επικονίαση της ποικιλίας Letizia, και χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετικό» σε ποιότητα και διατροφική αξία.

- Advertisement -

«Αυτή η ποικιλία έχει σφαιρικούς καρπούς με μέσο βάρος 110 γραμμάρια και δίχρωμη φλούδα που συνδυάζει κίτρινο και έντονο κόκκινο χρώμα. Ο ωχροκίτρινος πολτός τους είναι γλυκός και ελαφρώς όξινος, καθιστώντας τον μια πολύ ελκυστική επιλογή για κατανάλωση», δήλωσε ο Gabriel Valentini της Inta, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη του Silvana.

Η Silvana εγγράφηκε στο Εθνικό Μητρώο Ποικιλιών (RNC) στις αρχές του 2024. Η Inta είπε ότι είναι ήδη διαθέσιμη για ενδιαφερόμενους παραγωγούς που επιθυμούν να εργαστούν μέσω συμφωνιών συνεργασίας με το ίδρυμα.

Διαβάστε ακόμη: Αγγούρι που άρχισε να πιάνει «γλίτσα» – Το ξεπλένω και το τρώω ή το πετάω;

Σύμφωνα με τον Valentini, η ποικιλία «έχει μέτρια ευρωστία και απαιτεί περίπου 510 ώρες χειμωνιάτικου κρύου για σωστή ανάπτυξη. Η συγκομιδή του γίνεται περίπου στις 10-15 Ιανουαρίου και αναπτύσσεται αν το φυτέψουμε δίπλα σε μια άλλη ποικιλία δαμασκηνιάς της οποίας η ανθοφορία συμπίπτει».

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα