Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυτή είναι η νέα ποικιλία δαμάσκηνου που ανέπτυξαν επιστήμονες στην Αργεντινή

ΑρχικήΝέαΙστορία ΤροφίμωνΑυτή είναι η νέα ποικιλία δαμάσκηνου που ανέπτυξαν επιστήμονες στην Αργεντινή
spot_img

Η ελκυστική εμφάνιση και η «εξαιρετική» γεύση την καθιστούν ιδανική για κατανάλωση

Το Εθνικό Ινστιτούτο Αγροτικής Τεχνολογίας της Αργεντινής (Inta) ανέπτυξε το Silvana Inta, ένα δαμάσκηνο ιαπωνικού τύπου, που λαμβάνεται από την ελεύθερη επικονίαση της ποικιλίας Letizia, και χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετικό» σε ποιότητα και διατροφική αξία.

«Αυτή η ποικιλία έχει σφαιρικούς καρπούς με μέσο βάρος 110 γραμμάρια και δίχρωμη φλούδα που συνδυάζει κίτρινο και έντονο κόκκινο χρώμα. Ο ωχροκίτρινος πολτός τους είναι γλυκός και ελαφρώς όξινος, καθιστώντας τον μια πολύ ελκυστική επιλογή για κατανάλωση», δήλωσε ο Gabriel Valentini της Inta, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη του Silvana.

Η Silvana εγγράφηκε στο Εθνικό Μητρώο Ποικιλιών (RNC) στις αρχές του 2024. Η Inta είπε ότι είναι ήδη διαθέσιμη για ενδιαφερόμενους παραγωγούς που επιθυμούν να εργαστούν μέσω συμφωνιών συνεργασίας με το ίδρυμα.

Διαβάστε ακόμη: Αγγούρι που άρχισε να πιάνει «γλίτσα» – Το ξεπλένω και το τρώω ή το πετάω;

Σύμφωνα με τον Valentini, η ποικιλία «έχει μέτρια ευρωστία και απαιτεί περίπου 510 ώρες χειμωνιάτικου κρύου για σωστή ανάπτυξη. Η συγκομιδή του γίνεται περίπου στις 10-15 Ιανουαρίου και αναπτύσσεται αν το φυτέψουμε δίπλα σε μια άλλη ποικιλία δαμασκηνιάς της οποίας η ανθοφορία συμπίπτει».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εμφιαλωμένα νερά: Νέα μελέτη βρήκε χημικά PFAS στο 99% των δειγμάτων – Τι μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές

Νέα μελέτη αποκάλυψε πως τα «για πάντα χημικά» PFAS υπάρχουν στο 99% των εμφιαλωμένων νερών.

Τα αντικολλητικά τηγάνια προκαλούν προκαλούν δυσλειτουργία του σπέρματος!

Ερευνητές συσχετίζουν την παρουσία μικροπλαστικών από υλικό που χρησιμοποιείται σε αντικολλητικά τηγάνια με μειωμένη ποιότητα και αριθμό σπέρματος.

Καφές, κακάο, σόγια, φοινικέλαιο: Εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η παράταση εφαρμογής του EUDR

Παράταση ενός έτους στην εφαρμογή του κανονισμού της ΕΕ για την αποψίλωση των δασών.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο