Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η νέα σελίδα στην ιστορία τροφίμων: Παγωτό από… αέρα!

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΗ νέα σελίδα στην ιστορία τροφίμων: Παγωτό από… αέρα!
spot_img

Η Solar Foods κυκλοφόρησε το πρώτο παγκοσμίως απόλυτα βιώσιμο παγωτό Solein.

Η φινλανδική start-up εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων Solar Foods που δημιούργησε πρωτεΐνη κυριολεκτικά από αέρα, πρόσφατα κυκλοφόρησε το παγωτό Solein Chocolate Gelato σε παραθαλάσσιο εστιατόριο της Σιγκαπούρης. Το παγωτό περιέχει την πιο «Βιώσιμη πρωτεΐνη» τη solein, η οποία παράγεται από ένα μόνο μικρόβιο, χρησιμοποιώντας διοξείδιο του άνθρακα – από τον αέρα – και υδρογόνο που διασπάται από το νερό χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια. Το gelato που παρασκευάζεται στο εστιατόριο Fico αντικαθιστά τα γαλακτοκομικά με το Solein, παρακάμπτοντας την ανάγκη για ζωικό προϊόν. Η Solar Foods έλαβε ρυθμιστική έγκριση για να πουλήσει το Solein, μια τη νέα μικροβιακή πρωτεΐνη, στη Σιγκαπούρη τον Σεπτέμβριο του 2022.

- Advertisement -

«Είναι μια αξιοσημείωτη ευκαιρία να είμαι η πρώτος σεφ που παρουσιάζει ένα μοναδικό παγωτό στον κόσμο», δήλωσε ο σεφ Mirko Febbrile στο εστιατόριο Fico.

Η CCO της Solar Foods Shilei Zhang δήλωσε: «Αν δεν το ξέρατε, δεν θα μπορούσατε να μαντέψετε ότι αυτό το παγωτό περιλαμβάνει ένα εντελώς νέο, μοναδικό και θρεπτικό συστατικό μόνο δοκιμάζοντας το. Φαίνεται, έχει αίσθηση και γεύση όπως κάθε άλλο ιταλικό παγωτό – και αυτή είναι ακριβώς η ιδέα. Η Solein είναι η «Intel inside» της βιομηχανίας τροφίμων»

H πρωτεΐνη Solein είναι vegan και το τελικό προϊόν περιέχει περίπου 65 τοις εκατό πρωτεΐνη, 20-25 τοις εκατό υδατάνθρακες και 5-10 τοις εκατό λίπη. Το Solein περιέχει επίσης μικρές ποσότητες βασικών χημικών στοιχείων, όπως άζωτο, φώσφορο και κάλιο. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από την μονοκυτταρική καλλιέργεια είναι εκατό φορές χαμηλότερες από ό,τι από την παραγωγή κρέατος και δέκα φορές χαμηλότερες από ό,τι από τις καλλιέργειες.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα