Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
19.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κρέας εργαστηρίου: 9 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την ασφάλεια τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚρέας εργαστηρίου: 9 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την ασφάλεια τροφίμων
spot_img

FAO και ΠΟΥ κυκλοφόρησαν οδηγό για τις «Πτυχές ασφάλειας τροφίμων των τροφίμων με βάση τα κύτταρα».

Η παραγωγή κρέατος με βάση τα ζώα έχει εξελιχθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια για να καλύψει τη ζήτηση για ασφαλείς και προσιτές πηγές πρωτεΐνης. Η παραγωγή τροφίμων με βάση τα κύτταρα, που είναι το πεδίο της καλλιέργειας ζωικών γεωργικών προϊόντων απευθείας από κυτταρικές καλλιέργειες, έχει διερευνηθεί ως υποτιθέμενη βιώσιμη εναλλακτική λύση στο συμβατικό γεωργικό σύστημα κτηνοτροφίας. 

Καθώς η εμπορική παραγωγή τροφίμων με βάση τα κύτταρα συνεχίζει να επεκτείνεται, η επείγουσα ανάγκη για την αντιμετώπιση ενός από τα πιο σημαντικά ερωτήματα των καταναλωτών, δηλαδή την ασφάλεια των τροφίμων, γίνεται όλο και πιο επείγουσα. Για να αντιμετωπιστεί αυτή η ανησυχία, ο FAO και ο ΠΟΥ κυκλοφόρησαν μια δημοσίευση με τίτλο “Food security aspects of cell-based food”, η οποία εξετάζει τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τροφών με βάση τα κύτταρα, εντοπίζει πιθανούς κινδύνους για την ασφάλεια των τροφίμων και διερευνά ρυθμιστικά πλαίσια σε διάφορες χώρες.

Εννέα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τις πτυχές της ασφάλειας των τροφίμων των τροφίμων με βάση τα κύτταρα

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα