Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, 2025
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιχνηλασιμότητα τροφίμων: Στα ύψη η παγκόσμια αγορά – Μονόδρομος η ανάπτυξη συστημάτων και εργαλείων παρακολούθησης

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΙχνηλασιμότητα τροφίμων: Στα ύψη η παγκόσμια αγορά - Μονόδρομος η ανάπτυξη συστημάτων και εργαλείων παρακολούθησης
spot_img

Νέα έρευνα έχει προβλέψει μια περίοδο ισχυρής ανάπτυξης για την παγκόσμια αγορά ιχνηλασιμότητας τροφίμων, καθώς οι καταναλωτές απαιτούν ολοένα και περισσότερη διαφάνεια από τα προϊόντα διατροφής τους μετά την πανδημία του κορονοιού.

Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς ιχνηλασιμότητας τροφίμων έφτασε τα 4,54 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 και αναμένεται να ανέλθει στα 9,75 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της Emergen Research..

Αυτή η αύξηση των εσόδων θα οφείλεται στην αυξανόμενη ζήτηση για συστήματα ιχνηλασιμότητας τροφίμων, ώστε να γίνεται η απαραίτητη τεκμηρίωση και παρακολούθηση κάθε σταδίου της επεξεργασίας τροφίμων. Η αύξηση της ζήτησης για σημαντικά εργαλεία στον αγροδιατροφικό τομέα αντιπροσωπεύει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την ανάλυση, την παρακολούθηση και τη διαχείριση της πορείας των προϊόντων από τον προμηθευτή στον καταναλωτή.

Οι ανησυχίες για την ασφάλεια των τροφίμων έχουν αυξηθεί σε ορισμένες χώρες, ειδικά σε εκείνες με έλλειψη προτύπων, κανονισμών και αυστηρών διατάξεων που να διέπουν την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων και των βρώσιμων προϊόντων τα τελευταία χρόνια. Αυτό έχει προσφέρει σε πολλούς παραγωγούς και χειριστές τροφίμων, ακόμη και σε διανομείς, κάποιο βαθμό επιείκειας σε ορισμένες χώρες όσον αφορά την τήρηση συγκεκριμένων κανόνων κατά μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού.

Ωστόσο, μετά την πανδημία του κορονοϊού, η Emergen Research θεωρεί ότι ένας αρκετά μεγάλος αριθμός καταναλωτών έχει αναπτύξει μεγαλύτερο φόβο γύρω από το τι τρώνε και το ποιος έχει έρθει νωρίτερα σε επαφή με αυτό που καταναλώνει.

Το τελευταίο έχει οδηγήσει πολλές εταιρείες στο να εφαρμόζουν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να υποστηρίξουν την αξία της επωνυμίας, να αυξήσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και να αυξήσουν τα έσοδα. Αυτό με τη σειρά του έχει προσθέσει μια σημαντική ώθηση στη ζήτηση σε ορισμένες αλυσίδες εφοδιασμού που έχουν εφαρμόσει τα σωστά μέτρα και έχουν δημιουργήσει εμπιστοσύνη, έχοντας επιτρέψει καλύτερη ιχνηλασιμότητα των προϊόντων διατροφής.

Ως αποτέλεσμα, η παγκόσμια αγορά ιχνηλασιμότητας τροφίμων αναμένεται να καταγράψει σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,2%  και τα έσοδα αναμένεται να αυξηθούν από 4,54 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 σε 9,75 δισεκατομμύρια δολάρια το 2028.

Οι νέες τεχνολογίες έχουν συνεισφέρει στην ανάπτυξη της αγοράς ιχνηλασιμότητας, με το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) και το blockchain να συμβάλλουν στη βελτίωση του ποιοτικού ελέγχου καθώς και στην παρακολούθηση των προϊόντων διατροφής στην ψυχρή αλυσίδα..

Εφόσον οι καταναλωτές απαιτούν ολοένα και περισσότερη διαφάνεια και ιχνηλασιμότητα για τα προϊόντα τους, φαίνεται ότι η ανάπτυξη για αυτό τον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων αποτελεί μονόδρομο.

Πηγή: New food Magazine

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο