Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία για την παρασκευή του ιδανικού καφέ

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΚαινοτομία για την παρασκευή του ιδανικού καφέ
spot_img

Το DiFluid φέρνει τον καφέ νέας γενιάς μέσω δεδομένων.

Είτε φτιάχνετε τον καφέ σας με μηχανή εσπρέσο, είτε με δοχείο για κρύα παρασκευή, υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλοι όσοι πίνουν καφέ: η καλή παρασκευή του είναι μια πολυπόθητη ικανότητα και η κακή παρασκευή του μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μερικές αρκετά ανεπιθύμητες γεύσεις.

Το τέλειο φλιτζάνι καφέ είναι συχνά άπιαστο στους οικιακούς “καφετζήδες”. Υπάρχουν τόσες πολλές μεταβλητές – είδος φασολιού, θερμοκρασία του νερού, διάρκεια παρασκευής – που μπορούν να αλλάξουν το αποτέλεσμα της γεύσης, με αποτέλεσμα μια εμπειρία που δεν μπορεί να συγκριθεί με τη σταθερή ποιότητα του φλυτζανιού barista. Όμως ακόμη και ένας επαγγελματίας barista μπορεί να έχει προβλήματα συνέπειας.

 Η DiFluid, μια εταιρεία τεχνολογίας που ιδρύθηκε από τον Linus Peng στο Shenzhen της Κίνας, κυκλοφόρησε ένα σύστημα που προσαρμόζει ένα φλιτζάνι καφέ στις προτιμήσεις του χρήστη.

Το νέο σύστημα DiFluid R2 Extract που εστιάζει στην συνοχή του καφέ και τη γεύση του, περιλαμβάνεται ένας μετρητής συγκέντρωσης καφέ (διαθλασίμετρο), το Microbalance, μια έξυπνη ζυγαριά καφέ ακριβείας και το DiFluid Café, την εφαρμογή που τα συνδυάζει όλα μαζί που μόλις κυκλοφόρησε τον επίσημο ιστότοπο του DiFluid. Το σύστημα ελέγχου παρασκευής σάς βοηθά να παρασκευάζετε με συνέπεια ένα ποιοτικό φλιτζάνι καφέ που ταιριάζει με τις προτιμήσεις σας.

Τι περιλαμβάνεται στο σύστημα;

  • R2 Extract – ένα διαθλασίμετρο επαγγελματικής ποιότητας που ανιχνεύει πόση ποσότητα καφέ έχει διαλυθεί στο νερό και δίνει μια ένδειξη.
  • Microbalance – μια έξυπνη ζυγαριά ακριβείας που καταγράφει και μεταδίδει τα δεδομένα σας στη συνοδευτική εφαρμογή.
  • DiFluid Café – μια συνεργατική κοινότητα που συγκεντρώνει τους λάτρεις του καφέ, τις τεχνικές και τις συνταγές: αυτές που ταιριάζουν ακριβώς στις γευστικές σας προτιμήσεις χρησιμοποιώντας ακριβώς τους κόκκους σας.

Εκχύλισμα R2

Η πραγματική μαγεία βρίσκεται στο άκρως κατασκευασμένο διαθλασίμετρο. Το R2 Extract επιτρέπει στους χρήστες να ελέγξουν με ακρίβεια την συγκέντρωση του καφέ που διαλύεται στο φλιτζάνι τους. Αυτό το προηγμένο κομμάτι τεχνολογίας χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα εικόνας 2D CMOS που αποφεύγει την κακή ευθυγράμμιση και αυξάνει την ανθεκτικότητα σε σύγκριση με παλιά διαθλασίμετρα βασισμένα σε CCD. Διαθέτει επίσης δύο αισθητήρες θερμοκρασίας που μειώνουν τις παρεμβολές από το περιβάλλον. Αυτοί οι αισθητήρες πρέπει να διατηρούνται σε καλή κατάσταση και χωρίς γρατσουνιές για να παρέχουν ακριβείς μετρήσεις. Αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα με άλλα διαθλασίμετρα, ειδικά εάν ο χρήστης σκουπίζει τον φακό μετά από κάθε χρήση. Το DiFluid έλυσε αυτό το πρόβλημα με την εφαρμογή ενός υδροφοβικού στρώματος νανο-κλίμακας που εμποδίζει το υγρό να παραμείνει στον αισθητήρα. Το Εκχύλισμα R2 είναι επίσης αδιάβροχο IP67, επιτρέποντάς σας να το ξεπλύνετε κάτω από τρεχούμενο νερό για εύκολο καθάρισμα.

DiFluid Café

Οι μελλοντικές εκδόσεις της καινοτόμας αυτής τεχνολογίας θα σας επιτρέψουν να συνδεθείτε στον δικό σας λογαριασμό και να αναζητήσετε συνταγές που ταιριάζουν με τις προτιμήσεις σας.

Χρησιμοποιώντας πληροφορίες από το Microbalance, το DiFluid Café καθορίζει πόσο καλά παρασκευάστηκε ο καφές σας και αν μείνατε πιστοί στη συνταγή. Δεν είναι τέλειο αποτέλεσμα; Μάθετε τι πρέπει να προσαρμόσετε για να αποκτήσετε τη γεύση που αναζητάτε. Δεν μπορείτε να το καταλάβετε; Χρειάζεστε βοήθεια? Μπορείτε να ρωτήσετε το DiFluid Café. 

Η DiFluid είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που ιδρύθηκε από τον Linus Peng στο Shenzhen της Κίνας . Η γοητεία του με την ιδέα της ψηφιοποίησης υγρών οδήγησε στην ανάπτυξη της σειράς διαθλασίμετρών του. Καθώς το ευρύ κοινό βρίσκει όλο και περισσότερες χρήσεις για αυτό που ήταν παλαιότερα εργαστηριακός εξοπλισμός, το DiFluid συνέχισε να παρέχει όλο και περισσότερα εργαλεία για να συμβαδίσει με τη ζήτηση. 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα