Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: Η πρώτη στον κόσμο, μπύρα με προβιοτικά – Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΚαινοτομία: Η πρώτη στον κόσμο, μπύρα με προβιοτικά - Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας
spot_img

Οι “υγιεινές μπύρες” όπως όλα δείχνουν δεν είναι ένα παροδικό “πυροτέχνημα” ούτε μία τάση της εποχής. Ήρθαν για να κατακτήσουν την ομάδα καταναλωτών που στρέφονται σε πιο υγιεινές και βιώσιμες επιλογές και γι’ αυτό μεγάλες εταιρείες επενδύουν εκατομμύρια και ανακαλύπτουν νέες φόρμουλες προκειμένου να τους ικανοποιήσουν.

Μετά την μπύρα με βιταμίνη D που κυκλοφόρησε από την Corona, τώρα ήρθε και η πρώτη μπύρα στον κόσμο με προβιοτικά. Η ανακάλυψη έρχεται από τη Σιγκαπούρη ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της Probicient με την Brewerkz με το ύψος της επένδυσης να ανέρχεται σε περίπου 1 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η προβιοτική μπύρα είναι πλέον έτοιμη για εμπορική κλίμακα και σύντομα θα αρχίσει να πωλείται σε εμπορικές ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες σε όλο τον κόσμο.

Η Probicient πιστεύει ότι η παγκόσμια μετατόπιση των καταναλωτικών προτύπων προς τις τάσεις υγείας και ευεξίας, ειδικά η χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ ή η μπύρα με λίγες θερμίδες, θα οδηγήσει την παγκόσμια αγορά προβιοτικών ποτών.

Ωστόσο, η προβιοτικοποίηση των αλκοολούχων ποτών είναι μια σημαντική τεχνολογική πρόκληση. Αυτά τα ποτά περιέχουν πολλές εγγενείς αντιμικροβιακές ενώσεις, όπως αιθανόλη, οργανικά οξέα και λυκίσκο που βλάπτουν την ανάπτυξη και την επιβίωση των προβιοτικών.

Μέσω της τεκμηριωμένης έρευνας, η τεχνική ομάδα του Probicient έχει εξασφαλίσει τη δυνατότητα επιβίωσης των προβιοτικών, διατηρώντας παράλληλα τις παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής μπύρας.

Τα προβιοτικά είναι «ζωντανοί μικροοργανισμοί που, όταν χορηγούνται σε επαρκείς ποσότητες, προσφέρουν οφέλη για την υγεία. Η επιτυχία της πρώτης προβιοτικής μπύρας στον κόσμο βρίσκεται στον ξεχωριστό συνδυασμό μοναδικών στελεχών και κατοχυρωμένων με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας διεργασιών ζύμωσης.

Το Probicient είναι έτοιμο να προσφέρει στους καταναλωτές μια μοναδική «πιο υγιεινή» εμπειρία μπύρας, ικανοποιώντας τις ανάγκες ευεξίας τους μέσω της βελτίωσης της υγείας του εντέρου.

«Ως μη γαλακτοκομικό προβιοτικό ποτό, η προβιοτική μπύρα θα προσφέρει στους καταναλωτές μια πιο υγιεινή εμπειρία κατανάλωσης χωρίς εμφανείς συμβιβασμούς στο γευστικό προφίλ της μπύρας και θα ταίριαζε καλά στην τάση των λειτουργικών ποτών», λέει ο αναπληρωτής καθηγητής Liu Shaoquan από το Τμήμα NUS, Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και συνιδρυτής του Probicient.

Η Brewerkz θα κυκλοφορήσει την Red Billion, μια προβιοτική ξινή μπύρα με βατόμουρο, η οποία είναι τώρα διαθέσιμη σε όλα τα καταστήματα Brewerkz από την 1η Μαρτίου 2022.

Η ζυθοποιία θα επεκτείνει τη γκάμα των προβιοτικών γεύσεων μπύρας με την πάροδο του χρόνου, συμπεριλαμβανομένης της κονσερβοποίησης και της διάθεσης τους προς πώληση σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και διαδικτυακά κανάλια.

Πληροφορίες: thedrinksbusiness

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Must read

Τυρί: 6 συμβουλές για να ΜΗΝ χαλάσει πριν την ώρα του – Μπορούμε να το καταναλώσουμε εάν έχει πιάσει μούχλα;

Το τυρί είναι αρκετά ιδιαίτερο όσον αφορά την αποθήκευσή του και απαιτεί ειδική μεταχείριση - Τι πρέπει να κάνετε και τι όχι για να το διατηρήσετε όσο το δυνατό περισσότερο

Προβληματισμός με την απόφαση του FDA για τις «φθαλικές ενώσεις» στις συσκευασίες

Η πρόσφατη δήλωση του FDA ότι δεν πρόκειται να επιβάλει πλήρη απαγόρευση στις φθαλικές ενώσεις που βρίσκονται συνήθως σε συσκευασίες γρήγορου φαγητού, εξόργισε επιστήμονες και περιβαλλοντικές ομάδες που πιέζουν για την απομάκρυνσή τους.

Salmonella: Το… “μπέρδεμα” με την επικινδυνότητα ή μη, των διάφορων ορότυπων σαλμονέλας, λύνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για να λύσει το θέμα σχετικά με το εάν είναι ασφαλή τα προϊόντα νωπού κρέατος πουλερικών που έχουν εντοπιστεί με άλλους τύπους σαλμονέλας, εκτός από S. enteriditis και S. typhimurium, τα μόνα που έχουν χαρακτηριστεί από την ΕΕ επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα