Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία low-tech: Το “πολύβρυσο” ULTRARINSE που κάνει τη διαφορά στη βιομηχανία τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΚαινοτομία low-tech: Το "πολύβρυσο" ULTRARINSE που κάνει τη διαφορά στη βιομηχανία τροφίμων
spot_img

Το καινοτόμο προϊόν χαμηλής τεχνολογίας νικητής στα Kitchen Innovation Awards 2023.

Τα καινοτόμα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας στη βιομηχανία τροφίμων που κάνουν μεγάλη «φασαρία», εξασφαλίζουν επενδύσεις εκατομμυρίων και τελικά εντυπωσιάζουν χωρίς πάντα να είναι δεδομένη η επιτυχία και η αποτελεσματικότητά τους.

Υπάρχουν όμως και καινοτόμα προϊόντα χαμηλής τεχνολογίας , low-tech, που αξίζουν την προσοχή μας αφενός και αφετέρου η επιτυχία τους είναι βέβαιη. Χαμηλής τεχνολογίας είναι προϊόντα εύκολα στην κατασκευή τους, απλά στην εφαρμογή τους και προσβάσιμα σε όλους. Είναι δηλαδή το εκ διαμέτρου αντίθετο της υψηλής/σύγχρονης τεχνολογίας που χρησιμοποιεί προηγμένα χαρακτηριστικά όπως τεχνολογία ΑΙ.

 Σύμφωνα με το Cambridge International Dictionary of English, η έννοια της χαμηλής τεχνολογίας ορίζεται απλώς ως μια τεχνική που δεν είναι πρόσφατη ή χρησιμοποιεί παλιά υλικά. Προϊόντα που θεωρούνται χαμηλής τεχνολογίας έχουν απλή λειτουργία και είναι αποτέλεσμα απλής σκέψης ίσως και φαντασίας. Όσο λιγότερο εξελιγμένο είναι ένα αντικείμενο, τόσο πιο χαμηλής τεχνολογίας είναι.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εξοπλισμού χαμηλής τεχνολογίας είναι μία κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας βρύση που κάνει την προετοιμασία της παραγωγής τροφίμων ευκολότερη, ασφαλέστερη και πιο αποτελεσματική. Η εταιρεία T&S Brass and Bronze Works, κυκλοφόρησε ένα καινοτόμο νέο προϊόν που απλοποιεί την προετοιμασία των τροφίμων ενώ ενισχύει το food Safety και τη λειτουργική αποτελεσματικότητα.

Αυτή η καινοτομία στα υδραυλικά εστίασης διακρίθηκε στα βραβεία Kitchen Innovation Awards 2023 του National Restaurant Association Show.

Το εξάρτημα ταλαντευόμενου ακροφυσίου ULTRARINSE είναι εξοπλισμένο με μοναδικά άκρα ψεκασμού ανεμιστήρα για να δημιουργήσει ένα ευρύ, μαλακό ψεκασμό νερού. Οι γωνιώδεις μύτες μεγιστοποιούν την επαφή της επιφάνειας, καθιστώντας το ULTRARINSE το τέλειο εργαλείο για το πλύσιμο των προϊόντων ή την απόψυξη κατεψυγμένων τροφίμων. Ουσιαστικά είναι ένα… «πολύβρυσο», μία βρύση, δηλαδή, με πολλές οπές, που είναι πιο γρήγορο και ήπιο στον καθαρισμό των προϊόντων και χρησιμοποιεί λιγότερο νερό από τις παραδοσιακές μεθόδους ξεβγάλματος ή απόψυξης. Επιτυγχάνει δε, την απομάκρυνση βακτηρίων που οι συμβατικές βρύσες δεν το καταφέρνουν.

«Τα εστιατόρια και οι άλλοι φορείς παροχής υπηρεσιών εστίασης μπορούν να κάνουν πραγματική διαφορά στη διαδικασία προετοιμασίας του φαγητού με αυτό το απατηλά απλό εργαλείο», δήλωσε ο David Scelsi, διευθυντής μάρκετινγκ προϊόντων T&S. “Το ειδικά σχεδιασμένο σπρέι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στον καθαρισμό, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ασφάλειας των τροφίμων. Αλλά φροντίσαμε επίσης να διασφαλίσουμε ότι προσφέρει απαλό καθαρισμό για τη μείωση της ζημιάς και της σπατάλης των τροφίμων.” 

Το ULTRARINSE είναι εύκολο στην εγκατάσταση και είναι συμβατό εκ των υστέρων με όλες τις χειροκίνητες βρύσες T&S. Το ULTRARINSE τοποθετείται απευθείας κάτω από την υπάρχουσα βρύση και λειτουργεί με μια απλή λαβή δύο θέσεων. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσφορές και εκπτώσεις στο λιανεμπόριο: Ένας “θανάσιμος” κίνδυνος για επιχειρήσεις και καταναλωτές

Οι παρατεταμένες προσφορές και εκπτώσεις είναι ζημιογόνες για την αντίληψη των καταναλωτών, το μέλλον μιας επιχείρησης αλλά και του ίδιου του λιανεμπορίου.

Σκάνδαλο: Εταιρείες κολοσσοί γνώριζαν αλλά απέκρυπταν τους κινδύνους από τα PFAS!

Devil they Knew: Συγκάλυψη εδώ και πολλές δεκαετίες των κινδύνων των PFAS από τις εταιρείες παραγωγής αποκαλύπτει έρευνα.

Προσοχή: Μικροπλαστικά στα τρόφιμα από τις σανίδες κοπής!

Επιστημονική μελέτη προσδιορίζει τις πλαστικές σανίδες κοπής ως μια ουσιαστική πηγή μικροπλαστικών στα τρόφιμα, η οποία απαιτεί προσοχή.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα