Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023
6.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Λες…; Άριστο το αφρώδες κρασί από… πεπόνι σύμφωνα με μελέτη και με κριτές!!

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΛες...; Άριστο το αφρώδες κρασί από... πεπόνι σύμφωνα με μελέτη και με κριτές!!
spot_img

Σύμφωνα με τους ερευνητές πρόκειται για κρασί με χαρακτηριστικό και διακριτικό άρωμα, καλή αισθητηριακή αποδοχή και με δυνατότητες εμπορευματοποίησης.

Πολλά φρέσκα προϊόντα μπορούν να απορριφθούν λόγω επιφανειακών ατελειών, χρώματος, σχήματος και μεγέθους μετά την προετοιμασία και τη συσκευασία. Πρόκειται σαφώς για σπατάλη τροφίμων με  σημαντικές περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Ισπανική Επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό foods του mdpi στο ειδικό Τεύχος Βιοδραστικές Ενώσεις από Απόβλητα Φρούτων και Λαχανικών: Εκχύλιση και Πιθανή Χρήση, παρουσιάζει ένα παράδειγμα αναπροσαρμογής της αξίας των υποπροϊόντων φρέσκων τροφίμων και συγκεκριμένα πεπονιών που απορρίφθηκαν αποτυγχάνοντας να ανταποκριθούν στα πρότυπα του καταναλωτή και με αυτά τα υποπροϊόντα να δημιουργηθεί ένα νέο αφρώδες κρασί με βάση το πεπόνι.

Στην επιστημονική μελέτη αξιολογήθηκαν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του κρασιού από πεπόνι και σύμφωνα με τους ερευνητές ο αφρώδης οίνος με βάση το πεπόνι, έλαβε συνολική βαθμολογία 92,11 πόντων, (με άριστα το 100) μετά το άθροισμα όλων των δεικτών (όψη, όσφρηση, γεύση και αρμονία), επιτυγχάνοντας την κατηγορία «Grand Gold» (>92 βαθμοί).

Οι κριτές βαθμολόγησαν το αφρώδες κρασί από διαυγή έως εξαιρετικό σε διαύγεια, το οποίο σημαίνει καλή οπτική εντύπωση χωρίς θολότητα. Σχετικά με την αίσθηση που γίνεται αντιληπτή στη μύτη, το κρασί με βάση το πεπόνι είχε πλήρη απουσία ελαττωμάτων στη γνησιότητα, πολύ ισχυρή ποιοτική ένταση και πολύ υψηλή έως εξαιρετική εντύπωση ποιότητας. Επίσης άφησε πολύ καλή εντύπωση όσον αφορά στη γευστική ποιότητα. Τέλος, οι κριτές σημείωσαν πολύ καλή γενική εντύπωση, που μαζί με τους συνολικούς βαθμούς που έλαβε, καθόρισε το αφρώδες κρασί μας με βάση το πεπόνι ως δυνητικά εμπορεύσιμο νέο προϊόν.

Συνοπτικά, αυτή η μελέτη είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο πρέπει να υποστηρίξει ο αγροτικός τομέας ένα μοντέλο κυκλικής οικονομίας με αναπροσαρμογή της αξίας των υποπροϊόντων, όπως τα φρέσκα φρούτα που δεν αγγίζουν τα αισθητικά πρότυπα, παρέχοντας ένα νέο κρασί με βάση τα φρούτα με ένα χαρακτηριστικό και διακριτικό άρωμα, καλή αισθητηριακή αποδοχή και με δυνατότητες εμπορευματοποίησης.

Για να διαβάσετε την επιστημονική μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελέτη: Ποια συσκευασία αλλοιώνει περισσότερο τη γεύση και τη φρεσκάδα του γάλακτος;

Επιστημονική μελέτη συνέκρινε έξι συσκευασίες γάλακτος: χάρτινα δοχεία, τρία είδη πλαστικών, μία χάρτινη σακούλα και ένα γυάλινο μπουκάλι για να καταλήξει ποια είναι καλύτερη και ποια χειρότερη σε γεύση και φρεσκάδα.

Παράδοξα τα ευρήματα μελέτης για το οικολογικό αποτύπωμα των τροφίμων – Η “έκπληξη” των βιολογικών

Για πρώτη φορά γίνεται στοχευμένη σύγκριση για την επιρροή της παραγωγής, της μεταφοράς, και της συσκευασίας.

Τα νιτρώδη άλατα σε τρόφιμα σχετίζονται τώρα και με τον διαβήτη τύπου 2 λέει η Γαλλία

Έρευνα σε πάνω από 100.000 εθελοντές για 15 χρόνια.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα