Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: Τεχνολογία κατά της απομίμησης και παραποίησης προϊόντων

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΚαινοτομία: Τεχνολογία κατά της απομίμησης και παραποίησης προϊόντων
spot_img

Τα προϊόντα αποκτούν ψηφιακή ταυτότητα που μπορεί να παρακολουθηθεί μέσω της αλυσίδας εφοδιασμού στον καταναλωτή. Με αυτόν τον τρόπο, οι καταναλωτές θα είναι, άμεσα και έμμεσα, πιο «συνδεδεμένοι» με το προϊόν.

Η εταιρεία-ειδικός στην καταπολέμηση της παραποίησης/απομίμησης, YPB Group συνεργάζεται με την Scranton Limited διαθέτοντας τα νέα προϊόντα της, ProtectCode, σχεδιασμένα να προστατεύουν από την παραποίηση και να αυξάνουν την αλληλεπίδρση των πελατών.

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία Scranton Limited, είναι μια εταιρεία που, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της προσφέρει «νέες προτάσεις και λύσεις μέσω των καλύτερων συνεργατών και των καλύτερων φιλικών προς το περιβάλλον βιο-υλικών». Πρόσφατα, η Scranton ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Αυστραλιανή εταιρεία YPB Group, ειδικό στην καταπολέμηση της αντιγραφής και παραποίησης των ποικίλων στοιχείων μιας επωνυμίας. Η Scranton, θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα συνεργαστεί με την YPB για αυτό τον νέο κύκλο τεχνολογιών της.   

Να σημειωθεί πως η YPB, εκτός από την καταπολέμηση της απομίμησης, διασφαλίζει και την καλύτερη αλληλεπίδραση ενός προϊόντος με τον καταναλωτή. Οπότε πλέον, εταιρεία Scranton μπορεί να προσφέρει στους πελάτες της μια νέα, ενημερωμένη έκδοση της τεχνολογίας ProtectCode της YPB, μια πλατφόρμα που βασίζεται σε smartphone που υποστηρίζεται από το σύστημά της, το Connect, το οποίο δίνει στα προϊόντα μια ψηφιακή ταυτότητα που μπορεί να παρακολουθηθεί μέσω της αλυσίδας εφοδιασμού στον καταναλωτή. Με αυτόν τον τρόπο, οι καταναλωτές θα είναι, άμεσα και έμμεσα, πιο «συνδεδεμένοι» με το προϊόν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Securing Industry, η YPB είπε ότι έχει τοποθετήσει επίσης μια νέα δυνατότητα κατά της αντιγραφής στην πλατφόρμα που δημιουργεί το ProtectCode Plus, καθιστώντας το «μαθηματικά και φυσικά πρακτικά αδύνατο να αναπαραχθεί». Η Scranton πρόκειται να χρησιμοποιήσει αυτήν την έκδοση. «Οι υπάρχοντες σειριακοί κωδικοί έχουν ισχυρές δυνατότητες κατά της παραχάραξης, αλλά ο ευρέως διαδεδομένος κωδικός QR αντιγράφεται εύκολα, έτσι, οδηγηθήκαμε σε αυτή την καινοτομία», ανέφερε. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο