Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
8.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κατάλογος υπόχρεων επιχειρήσεων που υπέβαλαν Έκθεση Ανθρακικού Αποτυπώματος του έτους 2023 

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΚατάλογος υπόχρεων επιχειρήσεων που υπέβαλαν Έκθεση Ανθρακικού Αποτυπώματος του έτους 2023 
spot_img

Μείωση κατά 26% το 2023 σε σχέση με το 2022 στις συνολικές ετήσιες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου των επιχειρήσεων που υπέβαλαν εκθέσεις.

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ο κατάλογος των υπόχρεων επιχειρήσεων που υπέβαλαν Έκθεση Ανθρακικού Αποτυπώματος του έτους 2023, στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Κλιματικού Νόμου.

Συνολικά, έως και τις 5 Δεκεμβρίου 2024, 277 επιχειρήσεις προέβησαν στην υποβολή έκθεσης για το ανθρακικό αποτύπωμα του έτους 2023 στην Πλατφόρμα για την Κλιματική Αλλαγή και τη Βιωσιμότητα, που λειτουργεί ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ.).

Οι συνολικές ετήσιες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου των επιχειρήσεων που υπέβαλαν εκθέσεις ανέρχονται σε 20,62 Mtn CO2 eq, σημειώνοντας μείωση κατά 26% το 2023 σε σχέση με το έτος βάσης 2022.

Έχοντας υπόψη ότι η έγκαιρη υποβολή των εκθέσεων έληξε στις 31 Οκτωβρίου 2024 και την παρ. 6 του άρθρου 20  του οικείου νόμου, η Πλατφόρμα για την Κλιματική Αλλαγή και τη Βιωσιμότητα εξακολουθεί να είναι προσβάσιμη για την υποβολή των εκθέσεων του έτους 2023 μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: https://climaregistry.necca.gov.gr και η είσοδος στην υπηρεσία πραγματοποιείται με ταυτοποίηση μέσω κωδικών TaxisNet.

Διευκρινίσεις για την Εφαρμογή του Εθνικού Κλιματικού Νόμου και την υποβολή Έκθεσης Ανθρακικού Αποτυπώματος είναι διαθέσιμες εδώ: Εφαρμογή Εθνικού Κλιματικού Νόμου – Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η δυσάρεστη “έκπληξη” που κρύβουν τα συκωτάκια – Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα φέρνει νέα έρευνα

Σχεδόν τα μισά από τα συκωτάκια από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί που αναλύθηκαν ήταν μολυσμένα με Campylobacter - Ποιο είδος είναι το πιο μολυσμένο.

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο