Πέμπτη, 27 Μαρτίου, 2025
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί η αυξημένη ζήτηση λουκάνικων προκαλεί ανησυχία για την πορεία της οικονομίας

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςΓιατί η αυξημένη ζήτηση λουκάνικων προκαλεί ανησυχία για την πορεία της οικονομίας
spot_img

Η αύξηση της ζήτησης λουκάνικων είναι ενδεικτικτή της ανάγκης των καταναλωτών για φθητότερες λύσεις, καθώς συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν το καθεστώς των υψηλών τιμών.

Υπήρξε «μέτρια αύξηση» στην κατηγορία των λουκάνικων σύμφωνα με την έρευνα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Ντάλας για τις προοπτικές της μεταποίησης στο Τέξας.

- Advertisement -

Αυτό υπογραμμίζει τις τάσεις των καταναλωτών να επιλέγουν φθηνότερα προϊόντα και να περιορίζουν τις δαπάνες τους συνολικά, καθώς ο σωρευτικός πληθωρισμός δαγκώνει την αγοραστική δύναμη.

Αυτή είναι και η επισήμανση της Bespoke Investment Group στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X, καθώς οι τιμές των τροφίμων αποτελούν προτεραιότητα των καταναλωτών. Ενώ ο ρυθμός του ετήσιου πληθωρισμού έχει πέσει πιο κοντά στα επίπεδα που θεωρούνται υγιή από τους υπεύθυνους χάραξης οικονομικής πολιτικής, η συλλογική αύξηση των τιμών σε σύγκριση με λίγα μόλις χρόνια πριν έχει αφήσει τους καθημερινούς Αμερικανούς να αισθάνονται ανασφαλείς για την κατάσταση της εθνικής οικονομίας.

Επιπλέον, ενισχύει δύο θέματα που αναδεικνύονται ως χαρακτηριστικά γνωρίσματα της σημερινής οικονομίας μετά την πανδημία.

Οι μεγαλύτερες αλυσίδες εστιατορίων έχουν προειδοποιήσει ότι ο καταναλωτής αρχίζει να επιβραδύνει τον όγκο των αγορών του. Ειδικότερα, έχουν επισημάνει την πίεση που δέχονται τα χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια, καθώς προσπαθούν να κάνουν τα δολάριά τους να πάνε πιο μακριά.

Η στροφή στο λουκάνικο αναδεικνύει επίσης μια ενέργεια που οι ειδικοί αποκαλούν «trade down». Οι καταναλωτές που έχουν συνείδηση της τιμής θα κυνηγήσουν το λουκάνικο ή άλλες εναλλακτικές λύσεις χαμηλότερου κόστους.

Άλλοι παραγωγοί τροφίμων που απάντησαν στην έρευνα της Dallas Fed εξέφρασαν επίσης ανησυχία για την οικονομική τους υγεία. Ένας δήλωσε ότι η γεωργία στο σύνολό της «πλήττεται», αναφέροντας προκλήσεις από παράγοντες όπως ο καιρός και το υψηλότερο κόστος παραγωγής.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο είναι το τυρί που έχει μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό της γρίπης των πτηνών

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της μελέτης του Πανεπιστημίου Cornell

Γάλα σόγιας: Επίσημη προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο – Σύσταση να μην χρησιμοποιούνται προϊόντα σόγιας σε εστιατόρια!

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας συνιστούν την αποφυγή προϊόντων σόγιας από τη μαζική εστίαση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα