Μετάβαση στο περιεχόμενο
Δευτέρα, 17 Μαρτίου, 2025
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΚΠΙΣΝ: Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη φιλοσοφία των μηδενικών απορριμμάτων (zero waste)

ΑρχικήΝέαΚΠΙΣΝ: Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη φιλοσοφία των μηδενικών απορριμμάτων (zero waste)
spot_img

Food scraps: Επαναχρησιμοποιώ – Kαλλιεργώ | Εργαστήριο κηπουρικής.

Τα οργανικά υπολείμματα μιας κουζίνας ή ενός κήπου είναι σκουπίδια ή είναι κάτι άλλο; 

- Advertisement -

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, διοργανώνει στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου δράση για τη φιλοσοφία των μηδενικών απορριμμάτων (zero waste) στα παιδιά και ειδικότερα την αρχή της επανάχρησης (reuse) σε σχέση με τα υλικά της κουζίνας ή του κήπου που προορίζονται για απόρριψη.

Μειώνουμε το ατομικό μας οικολογικό αποτύπωμα και ανακαλύπτουμε με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο πιο οικολογικές και βιώσιμες λύσεις για την καθημερινότητά μας. 

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη φιλοσοφία των μηδενικών απορριμμάτων (zero waste), η οποία αποτελεί μια στάση ζωής, που στόχο έχει τη βελτίωση των καταναλωτικών πρακτικών μας σε καθημερινό επίπεδο. Πειραματίζονται με δημιουργικό τρόπο με τα οργανικά υπολείμματα φρούτων, λαχανικών και αρωματικών βοτάνων από την κουζίνα ή τον κήπο και ενημερώνονται για ζητήματα όπως: 

– Ποια φυτικά μέρη φρούτων, λαχανικών και αρωματικών βοτάνων μπορούν να καλλιεργηθούν εκ νέου;

– Μπορούν να καλλιεργηθούν απευθείας στο έδαφος ή είναι προτιμότερο να τοποθετηθούν σε νερό; 

– Η τελική τοποθέτησή τους γίνεται σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο;

– Ποια υπολείμματα της καθημερινής μας διατροφής μπορεί να χρησιμοποιηθούν άμεσα ως τροφή για τα φυτά μας;  

Για παιδιά 6 έως 12 ετών 
Έως 15 παιδιά με την/τον συνοδό τους ανά slot (20’)
Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας

Οι ενήλικες συνοδοί παραμένουν στον χώρο της δραστηριότητας και μπορούν να παρακολουθήσουν και οι ίδιοι, εφόσον το επιθυμούν. 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;

Τούρτες στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία: Γιατί έχουν την ίδια (άνοστη) γεύση

Απογοήτευση από τις τούρτες που μας "σερβίρουν" τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα