Food scraps: Επαναχρησιμοποιώ – Kαλλιεργώ | Εργαστήριο κηπουρικής.
Τα οργανικά υπολείμματα μιας κουζίνας ή ενός κήπου είναι σκουπίδια ή είναι κάτι άλλο;
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, διοργανώνει στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου δράση για τη φιλοσοφία των μηδενικών απορριμμάτων (zero waste) στα παιδιά και ειδικότερα την αρχή της επανάχρησης (reuse) σε σχέση με τα υλικά της κουζίνας ή του κήπου που προορίζονται για απόρριψη.
Μειώνουμε το ατομικό μας οικολογικό αποτύπωμα και ανακαλύπτουμε με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο πιο οικολογικές και βιώσιμες λύσεις για την καθημερινότητά μας.
Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη φιλοσοφία των μηδενικών απορριμμάτων (zero waste), η οποία αποτελεί μια στάση ζωής, που στόχο έχει τη βελτίωση των καταναλωτικών πρακτικών μας σε καθημερινό επίπεδο. Πειραματίζονται με δημιουργικό τρόπο με τα οργανικά υπολείμματα φρούτων, λαχανικών και αρωματικών βοτάνων από την κουζίνα ή τον κήπο και ενημερώνονται για ζητήματα όπως:
– Ποια φυτικά μέρη φρούτων, λαχανικών και αρωματικών βοτάνων μπορούν να καλλιεργηθούν εκ νέου;
– Μπορούν να καλλιεργηθούν απευθείας στο έδαφος ή είναι προτιμότερο να τοποθετηθούν σε νερό;
– Η τελική τοποθέτησή τους γίνεται σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο;
– Ποια υπολείμματα της καθημερινής μας διατροφής μπορεί να χρησιμοποιηθούν άμεσα ως τροφή για τα φυτά μας;
Για παιδιά 6 έως 12 ετών
Έως 15 παιδιά με την/τον συνοδό τους ανά slot (20’)
Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας
Οι ενήλικες συνοδοί παραμένουν στον χώρο της δραστηριότητας και μπορούν να παρακολουθήσουν και οι ίδιοι, εφόσον το επιθυμούν.