Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2024
17.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΚΠΙΣΝ: Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη φιλοσοφία των μηδενικών απορριμμάτων (zero waste)

ΑρχικήΝέαΚΠΙΣΝ: Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη φιλοσοφία των μηδενικών απορριμμάτων (zero waste)
spot_img

Food scraps: Επαναχρησιμοποιώ – Kαλλιεργώ | Εργαστήριο κηπουρικής.

Τα οργανικά υπολείμματα μιας κουζίνας ή ενός κήπου είναι σκουπίδια ή είναι κάτι άλλο; 

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, διοργανώνει στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου δράση για τη φιλοσοφία των μηδενικών απορριμμάτων (zero waste) στα παιδιά και ειδικότερα την αρχή της επανάχρησης (reuse) σε σχέση με τα υλικά της κουζίνας ή του κήπου που προορίζονται για απόρριψη.

Μειώνουμε το ατομικό μας οικολογικό αποτύπωμα και ανακαλύπτουμε με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο πιο οικολογικές και βιώσιμες λύσεις για την καθημερινότητά μας. 

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη φιλοσοφία των μηδενικών απορριμμάτων (zero waste), η οποία αποτελεί μια στάση ζωής, που στόχο έχει τη βελτίωση των καταναλωτικών πρακτικών μας σε καθημερινό επίπεδο. Πειραματίζονται με δημιουργικό τρόπο με τα οργανικά υπολείμματα φρούτων, λαχανικών και αρωματικών βοτάνων από την κουζίνα ή τον κήπο και ενημερώνονται για ζητήματα όπως: 

– Ποια φυτικά μέρη φρούτων, λαχανικών και αρωματικών βοτάνων μπορούν να καλλιεργηθούν εκ νέου;

– Μπορούν να καλλιεργηθούν απευθείας στο έδαφος ή είναι προτιμότερο να τοποθετηθούν σε νερό; 

– Η τελική τοποθέτησή τους γίνεται σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο;

– Ποια υπολείμματα της καθημερινής μας διατροφής μπορεί να χρησιμοποιηθούν άμεσα ως τροφή για τα φυτά μας;  

Για παιδιά 6 έως 12 ετών 
Έως 15 παιδιά με την/τον συνοδό τους ανά slot (20’)
Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας

Οι ενήλικες συνοδοί παραμένουν στον χώρο της δραστηριότητας και μπορούν να παρακολουθήσουν και οι ίδιοι, εφόσον το επιθυμούν. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σουπερμάρκετ: Ράφια γεμάτα με υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με χρωστικές, γαλακτωματοποιητές, τεχνητές γεύσεις και πρόσθετα – Μελέτη

Στα σουπερμάρκετ τα περισσότερα τρόφιμα με πρόσθετα - Περισσότερες από τις μισές θερμίδες που καταναλώνονται στο σπίτι, προέρχονται από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.

Η Ελλάδα στις πιο συχνά αναφερόμενες χώρες στην ΕΕ ως πιθανή προέλευση μόλυνσης από τροφιμογενή παθογόνα – Έκθεση

Αισθητή αύξηση κρουσμάτων σε λιστερίωση, καμπυλοβακτηρίωση, σαλμονέλωση και E. coli σε όλη την Ευρώπη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο