FAO και ΠΟΥ κυκλοφόρησαν οδηγό για τις «Πτυχές ασφάλειας τροφίμων των τροφίμων με βάση τα κύτταρα».
Η παραγωγή κρέατος με βάση τα ζώα έχει εξελιχθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια για να καλύψει τη ζήτηση για ασφαλείς και προσιτές πηγές πρωτεΐνης. Η παραγωγή τροφίμων με βάση τα κύτταρα, που είναι το πεδίο της καλλιέργειας ζωικών γεωργικών προϊόντων απευθείας από κυτταρικές καλλιέργειες, έχει διερευνηθεί ως υποτιθέμενη βιώσιμη εναλλακτική λύση στο συμβατικό γεωργικό σύστημα κτηνοτροφίας.
Καθώς η εμπορική παραγωγή τροφίμων με βάση τα κύτταρα συνεχίζει να επεκτείνεται, η επείγουσα ανάγκη για την αντιμετώπιση ενός από τα πιο σημαντικά ερωτήματα των καταναλωτών, δηλαδή την ασφάλεια των τροφίμων, γίνεται όλο και πιο επείγουσα. Για να αντιμετωπιστεί αυτή η ανησυχία, ο FAO και ο ΠΟΥ κυκλοφόρησαν μια δημοσίευση με τίτλο “Food security aspects of cell-based food”, η οποία εξετάζει τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τροφών με βάση τα κύτταρα, εντοπίζει πιθανούς κινδύνους για την ασφάλεια των τροφίμων και διερευνά ρυθμιστικά πλαίσια σε διάφορες χώρες.