Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, 2025
12.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κρούσματα κορωνοϊού στις επιχειρήσεις: κατά περίπτωση το «λουκέτο».

ΑρχικήΝέαΚρούσματα κορωνοϊού στις επιχειρήσεις: κατά περίπτωση το «λουκέτο».
spot_img

cibum team

Σε εγκαταστάσεις εργοστασίων, σε γραφεία, καταστήματα, αποθήκες,  κάθε μέρα πλέον ακούγεται η είδηση. «Ο ΜΚ από την παραγωγή έχει COVID» και την άλλη μέρα εντοπίζεται και άλλος συνάδελφος του ΜΚ με COVID. Kαι μετά και τρίτος κοκ… Tι μέλλει γενέσθαι λοιπόν, εάν τα κρούσματα είναι πάνω από τρία; Η επιχείρηση θα κλείσει;

Το πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθείται στην διαχείριση κρούσματος στον χώρο εργασίας είναι αυτό του ΕΟΔΥ και παραμένει το ίδιο χωρίς καμία αλλαγή από την αρχή της πανδημίας. (1η Οκτωβρίου 2020).

Όταν υπάρχουν τρία ή περισσότερα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα (συμπτωματικά ή ασυμπτωματικά), σε διάστημα 14 ημερών, ενημερώνεται ο ΕΟΔΥ προκειμένου να προβεί σε εκτίμηση κινδύνου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ως φορέα ιχνηλάτησης επαφών.

Η απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της οργανικής μονάδας, εκδίδεται από τον οικείο Υπουργό ή τους επικεφαλής των αντίστοιχων υπηρεσιών του Δημοσίου μετά από γνώμη του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, κατ’ εφαρμογή του εκάστοτε ισχύοντος Πρωτοκόλλου Διαχείρισης Κρούσματος. Αποφάσεις για την αναστολή λειτουργίας του συνόλου των οργανικών μονάδων των δημοσίων υπηρεσιών, σε επίπεδο δημοτικής ή περιφερειακής ενότητας ή της Επικράτειας λαμβάνονται κατόπιν απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Εσωτερικών και των κατά περίπτωση συναρμόδιων Υπουργών μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID19.

Η διαδικασία είναι διαφορετική εάν τα κρούσματα είναι μεμονωμένα. Για να δείτε της διαδικασία πατήστε ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Coca Cola: «Σταματήστε την κατανάλωση» – Η μία μετά την άλλη οι χώρες ανακαλούν αναψυκτικά του αμερικάνικου κολοσσού

Σε πανικό οι αρχές, ερευνούν ποιες παρτίδες έχουν διανεμηθεί στις 11 χώρες που ειδοποιήθηκαν για σοβαρό κίνδυνο από τοξική ουσία σε αναψυκτικά της Coca Cola.

“Το πόδι του Chef” – Ατυχήματα και παθήσεις των εργαζομένων σε κουζίνες – Της Ορθοπαιδικού Άννας Λεντή*

Επειδή η πραγματική κουζίνα δεν είναι master chef, η Χειρουργός Ορθοπαιδικός Άννα Λεντή, αναλύει στο Cibum τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις κουζίνες και πως μπορούν να προστατευτούν.

Τι είναι το αλτερνάρια και γιατί ανακαλούνται τρόφιμα που το περιέχουν

Γιατί ανακλήθηκε ταχίνι που περιέχει αλτερνάρια;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο