Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κρούσματα σαλμονέλωσης από κρέας αλόγου στην Ιταλία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚρούσματα σαλμονέλωσης από κρέας αλόγου στην Ιταλία
spot_img

Έρευνα για σαλμονέλα σε άλογα κατά τη σφαγή και επιπτώσεις στη δημόσια υγεία στην Ιταλία.

 Στη βόρεια Ιταλία  το ωμό κρέας αλόγου «pesto di cavallo» και αποξηραμένες και καπνιστές λωρίδες αλόγου με το όνομα «sfilacci di cavallo» είναι παραδοσιακό φαγητό. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Food Microbiology διερεύνησε την πιθανή σχέση μεταξύ της κατανάλωσης κρέατος αλόγου και της σαλμονέλωσης περιπτώσεις στον ανθρώπινο πληθυσμό στην ίδια περιοχή. Από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο του 2021, δοκιμάστηκαν 152 ιπποειδή (146 άλογα, 5 γαϊδούρια και 1 μουλάρι). Χώρες προέλευσης αλόγων ήταν η Γαλλία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Σλοβενία ​​και η Γερμανία.

- Advertisement -

Κατά τη διάρκεια της μελέτης προέκυψε παρατεταμένη εστία ανθρώπινης σαλμονέλωσης (17 κρούσματα)  και τελικά εντοπίστηκε σε διαφορετικές παρτίδες κρέατος αλόγου που διανεμήθηκαν από το ίδιο σφαγείο με εβδομάδες διαφορά μεταξύ τους. Ο ορότυπος σαλμονέλας ήταν ο S. Enteritidis, απροσδόκητος από τα μονόποδα, που συνήθως σχετίζεται με επιτραπέζια αυγά και κρέας πουλερικών.

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, παρά τον χαμηλό επιπολασμό στα σφάγια ιπποειδών, το S. enterica στο κρέας αλόγου μπορεί να αποτελεί κίνδυνο για τους καταναλωτές, που συνηθίζουν την κατανάλωση ωμού κρέατος αλόγου σε ορισμένες περιοχές.. Από τη σκοπιά των δραστηριοτήτων σφαγής, αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη διατήρησης υψηλού επιπέδου υγιεινής καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, ξεκινώντας από την υγιεινή κατά τον σταυλισμό έως τη φάση της σφαγής και τον καθαρισμό των σφαγίων.

Για να διαβάσετε τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια – Σοκολάτες: Μετανάστευση βενζολίου, νιτρωδών και αμιδίων, από τη συσκευασία – Ευρήματα εργαστηριακής ανάλυσης

Μετανάστευση χημικών ενώσεων από συσκευασίες τροφίμων: Εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια τροφίμων και των επιπτώσεων στην υγεία

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα