Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Lidl Fr: Αποσύρονται λουκάνικα λόγω κινδύνου τραυματισμού

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνLidl Fr: Αποσύρονται λουκάνικα λόγω κινδύνου τραυματισμού
spot_img

Δεύτερη ανάκληση μέσα σε τρεις ημέρες στην αλυσίδα Lidl στη Γαλλία.

Πριν από λίγες ημέρες (21 Μαΐου) οι Αρχές της Γαλλίας ενημέρωσαν τους καταναλωτές για καρπούζι που πωλείται από την αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl το οποίο βρέθηκε με υψηλή περιεκτικότητα φυτοφαρμάκων (flonicamide πολύ πάνω από τα μέγιστα επιτρεπτά όρια υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων.) Μάλιστα έγινε και νέα ανακοίνωση από την Rappel Conso και χθες 23 Μαΐου με την επισήμανση «μην καταναλώνετε άλλο – Μην χρησιμοποιείται το προϊόν – Επιστρέψτε το στο σημείο πώλησης».

Η Αρχή ενημέρωσε επίσης και για λουκάνικα από τα Lidl τα οποία ανακλήθηκαν λόγω κινδύνου τραυματισμού ή πνιγμού.

Τα λουκάνικα που ανακλήθηκαν από τα Lidl στη Γαλλία.

 Πρόκειται για τα λουκάνικα 12 Chipolatas aux herbes, boyau naturel της εταιρείας  Tradival  και αποσύρεται το σύνολο της παραγωγής, με κωδικούς και αριθμούς παρτίδας 20712419  C4135317 και 20712419 C4134296. Στα λουκάνικα βρέθηκαν κομμάτια οστών, και «Λόγω του κινδύνου τραυματισμού/ανεπιθύμητων ενεργειών μετά την κατάποση αυτού του προϊόντος, ως προφύλαξη συνιστάται να μην τα καταναλώνουν τα άτομα που έχουν προϊόντα που ανήκουν στην παραπάνω παρτίδα». Η επισήμανησ της ανάκλησης αναφέρει: “Μην καταναλώνετε άλλο, Επιστρέψτε το προϊόν στο σημείο πώλησης, Επικοινωνήστε με την υπηρεσία καταναλωτή, Καταστρέψτε το προϊόν.”

Το ξένο σώμα σε τρόφιμα συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων αιτιών των καταγγελιών των καταναλωτών. Τον περασμένο Μάρτιο σήμανε συναγερμός σε 57 χώρες όπου δραστηριοποιείται η αλυσίδα Lidl για μπισκότα σοκολάτας που περιείχε μεταλλικά κομμάτια.  Τον περασμένο Απρίλιο και τα Lidl στην Τσεχία ανακάλεσαν, κονσέρβα λόγω παρουσία ξένου σώματος, ενώ τον Μάρτιο σήμανε συναγερμός σε πολλές χώρες της Ευρώπης για ψωμί του τοστ σε διάφορα σουπερμάρκετ λόγω παρουσίας μεταλλικών θραυσμάτων.

Ξένο υλικό σε τρόφιμα μπορεί να είναι γυαλί, πλαστικά ή μεταλλικά κομμάτια, ξύλο, οστά, κουκούτσια, πέτρες, έντομα χώμα και άμμος. Είναι δε ενδιαφέρον ότι υπάρχουν και ακραίες περιπτώσεις ξένων υλικών όπως η περίπτωση της γυναίκας, που βρήκε ολόκληρο τούβλο στην τσάντα με τις πατάτες της, ενώ άλλος ένας άλλος καταναλωτής αηδίασε όταν κατάλαβε πως μέσα στην πίτσα του υπήρχε ένα δόντι…

Τα τελευταία 20 χρόνια, ξένα υλικά είναι υπεύθυνα για περίπου μία στις δέκα ανακλήσεις τροφίμων, με τα πλαστικά θραύσματα να είναι η πιο κοινή αιτία ανάκλησης. To ξένο σώμα σε τρόφιμα αποτελεί μία συνεχή και διαχρονική ανησυχία για όλους τους τύπους βιομηχανιών επεξεργασίας τροφίμων, καθώς η εταιρεία όχι μόνο υφίσταται το κόστος της ανάκλησης αλλά πλήττεται σοβαρά και η φήμη της. Δυστυχώς τέτοιου είδους «αστοχίες» είναι πολύ πιθανό να συμβούν ακόμα και σε μεγάλες εταιρείες με “σκληρές” γραμμές άμυνας

Τα ξένα υλικά μπορούν να μολύνουν τα τρόφιμα κατά της διάρκεια της παραγωγής τους στις μονάδες επεξεργασίας από πολλές πηγές και παρά τις πολλές μεθόδους πρόληψης της βιομηχανίας τελικά καταφέρνουν να μεταφερθούν στο τελικό προϊόν και να φτάσουν στα χέρια ή ακόμα χειρότερα στο στόμα του καταναλωτή.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο