Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου, 2024
13 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Lidl NI: Ανάκληση αγαπημένου προϊόντος λόγω λάθους συσκευασίας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνLidl NI: Ανάκληση αγαπημένου προϊόντος λόγω λάθους συσκευασίας
spot_img

Μαζική ανάκληση σούπας γιατί μπέρδεψαν τις συσκευασίες.

Η αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl στη Βόρεια Ιρλανδία, ανακοίνωσε την ανάκληση από όλα τα καταστήματα της σούπας Deluxe Chicken & Vegetable Soup (σούπα κοτόπουλο με λαχανικά) που περιέχει και δημητριακά λόγω σφάλματος στη συσκευασία. Το προϊόν έχει βάρος 400 γρ και ημερομηνία λήξης 29 Σεπτεμβρίου 2024.

 Πιο συγκεκριμένα η σούπα έχει συσκευαστεί σε λάθος συσκευασία που αναφέρει ότι πρόκειται για σούπα γλυκοπατάτας και κοτόπουλου με το σωστό καπάκι (κοτόπουλο λαχανικά). Συνεπώς περιέχει κριθάρι και σιτάρι δηλαδή γλουτένη που δεν αναγράφεται στις πληροφορίες της ετικέτας. Αυτό σημαίνει ότι το προϊόν αποτελεί πιθανό κίνδυνο για την υγεία για οποιονδήποτε με κοιλιοκάκη ή/και αλλεργία ή δυσανεξία στο κριθάρι, το σιτάρι ή τη γλουτένη.

Η Lidl NI ανακαλεί το παραπάνω προϊόν από πελάτες και έχει λάβει συμβουλή να επικοινωνήσει με τους αρμόδιους οργανισμούς υποστήριξης αλλεργιών, οι οποίοι θα ενημερώσουν τα μέλη τους για την ανάκληση. Η εταιρεία έχει επίσης εκδώσει ειδοποίηση ανάκλησης προς τους πελάτες της. Αυτές οι ειδοποιήσεις εξηγούν στους πελάτες γιατί ανακαλείται το προϊόν και τους λένε τι να κάνουν εάν έχουν αγοράσει το προϊόν.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ World Allergy, περίπου το 2,5% του γενικού πληθυσμού επηρεάζεται από τροφικές αλλεργίες, ενώ η κοιλιοκάκη επηρεάζει περίπου το 1,4%. Η κοιλιοκάκη, είναι μια σοβαρή «παρενέργεια» της δυσανεξίας στη γλουτένη, που συνδέεται, μάλιστα και με ορισμένη μικροβιακή τρανσγλουταμινάση, ένα βακτηριακό ένζυμο που χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό ως συνδετικό τροφίμου στη βιομηχανική επεξεργασία κρέατος, γαλακτοκομικών, ψητών και άλλων προϊόντων διατροφής. Η ευαισθησία στη γλουτένη και η κοιλιοκάκη προκαλούν πολλά από τα ίδια συμπτώματα. Αλλά τα άτομα με ευαισθησία στη γλουτένη δεν έχουν μη φυσιολογικό γονίδιο ή αντισώματα στο αίμα τους.

Οι άνθρωποι που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, μπορεί να εμφανίσουν τα ακόλουθα συμπτώματα για αρκετές ώρες ή ημέρες μετά την κατανάλωση γλουτένης:

Πόνος στην κοιλιά .
Αναιμία .
Άγχος .
Φούσκωμα ή αέρια .
Εγκεφαλική ομίχλη ή δυσκολία συγκέντρωσης.
Κατάθλιψη .
Διάρροια ή δυσκοιλιότητα .
Κούραση .
Πονοκέφαλος .
Πόνος στις αρθρώσεις .
Ναυτία και έμετος .
Δερματικό εξάνθημα.
Πολλοί άνθρωποι με δυσανεξία στη γλουτένη έχουν επίσης σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS) .

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η απάτη του κεφίρ – Έρευνα ξεμπροστιάζει μεγάλες εταιρείες παρασκευής που πουλάνε απλό γάλα ως κεφίρ!

Είναι ζυμωμένο με σπόρους κεφίρ, το κεφίρ που πωλείται στα ράφια των σούπερ μάρκετ;

Γάλα μολυσμένο με γρίπη των πτηνών: Και νέα ανάκληση

Δείτε τι θα μας συμβεί αν καταναλώσουμε μολυσμένο με H5N1 γάλα

Νέο αμφιλεγόμενο πρόσθετο σε γαλακτοκομικά – Απειλές για μποϊκοτάζ μεγάλων σουπερμάρκετ

Η χρήση πρόσθετου στις ζωοτροφές αγελάδων για μείωση του μεθανίου έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από τους καταναλωτές.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο