Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
10 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Λήγει στο τέλος του 2021 η προθεσμία για την πιστοποίηση των υφιστάμενων ανελκυστήρων

ΑρχικήΝέαΛήγει στο τέλος του 2021 η προθεσμία για την πιστοποίηση των υφιστάμενων ανελκυστήρων
spot_img

cibum team

Σε δελτίο τύπου της TÜV HELLAS (TÜV NORD) αναφέρεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος των ανελκυστήρων και η έκδοση Πιστοποιητικού από Διαπιστευμένο Φορέα Ελέγχου για την εξακρίβωση της ασφαλούς λειτουργίας τους. Ο έλεγχος / πιστοποίηση αφορά σε όλους τους ανελκυστήρες, εγκατεστημένους σε μονοκατοικίες, πολυκατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και χώρους χρήσης από ευρύ κοινό, πραγματοποιείται αρχικά μετά την εγκατάσταση τους και πριν την πρώτη τους χρήση (αρχικός έλεγχος) και περιοδικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα (περιοδικός έλεγχος) και δεν πρέπει να συγχέεται με την τακτική συντήρηση.

Αρκετοί υφιστάμενοι ανελκυστήρες, που έχουν εγκατασταθεί έως το 2005, λειτουργούν χωρίς να έχουν πιστοποιηθεί από Φορέα Ελέγχου, ενώ δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας. Ειδικά για αυτούς τους ανελκυστήρες και προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος για την συμμόρφωση τους με τις προδιαγραφές ασφαλείας, η Πολιτεία (Υ.Α. 68781/2019/ΦΕΚ 2760/B/3.7.2019) έχει δώσει προθεσμία για την πιστοποίηση τους και την καταχώρηση τους έως την 31/12/21.

Καθώς η παραπάνω προθεσμία εκπνέει το τέλος του έτους, οι ιδιοκτήτες / διαχειριστές των κτιρίων οφείλουν να φροντίσουν έγκαιρα για τον έλεγχο των ανελκυστήρων τους, ώστε να συμμορφωθούν με τις προδιαγραφές ασφαλείας και να πιστοποιηθούν πριν την λήξη της προθεσμίας.

Η ως άνω προθεσμία δεν αφορά τους πιστοποιημένους ανελκυστήρες, οι οποίοι πρέπει να ελέγχονται περιοδικά στα διαστήματα που ορίζει η Νομοθεσία (κάθε 1 έως 6 έτη ανάλογα με το είδος του κτιρίου).

Σημειώνεται ότι για τα επαγγελματικά κτίρια και τα κτίρια για ευρύ κοινό, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και οι απαιτήσεις προσβασιμότητας σε εμποδιζόμενα άτομα.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) ως o κορυφαίος και πλέον αξιόπιστος φορέας ελέγχων / πιστοποιήσεων στην Ελλάδα με περισσότερα από 33 χρόνια παρουσίας, έχει ελέγξει και πιστοποιήσει περισσότερους από 50.000 ανελκυστήρες. Με σκοπό την Πανελλαδική κάλυψη των ελέγχων, εκτός από τα γραφεία μας σε Αθήνα,  Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Κρήτη, έχουμε αναπτύξει δίκτυο Εκπροσώπων – Επιθεωρητών σε όλες τις μεγάλες πόλεις της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσοχή: Και άλλη δημοφιλής και δυνητικά επικίνδυνη σοκολάτα κυκλοφορεί στην Ελλάδα

Ειδοποίηση RASFF σε 9 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα για επικίνδυνη σοκολάτα.

Προσοχή: Ειδοποίηση από την mattilsynet για επικίνδυνο τσάι για έγκυες και όσες θέλουν να κάνουν παιδί

Στην Ελλάδα διαφημίζεται ως χαλαρωτικό και ιδανικό για την αντιμετώπιση του στρες.

Πάτρα: Δρακόντεια μέτρα για ασφάλεια τροφίμων και αισχροκέρδεια στο καρναβάλι

Μπαράζ ελέγχων σε τρόφιμα και ποτά – Απαγορεύτηκαν οι υπαίθριες ψησταριές.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα