Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Λήγει στο τέλος του 2021 η προθεσμία για την πιστοποίηση των υφιστάμενων ανελκυστήρων

ΑρχικήΝέαΛήγει στο τέλος του 2021 η προθεσμία για την πιστοποίηση των υφιστάμενων ανελκυστήρων
spot_img

cibum team

Σε δελτίο τύπου της TÜV HELLAS (TÜV NORD) αναφέρεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος των ανελκυστήρων και η έκδοση Πιστοποιητικού από Διαπιστευμένο Φορέα Ελέγχου για την εξακρίβωση της ασφαλούς λειτουργίας τους. Ο έλεγχος / πιστοποίηση αφορά σε όλους τους ανελκυστήρες, εγκατεστημένους σε μονοκατοικίες, πολυκατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και χώρους χρήσης από ευρύ κοινό, πραγματοποιείται αρχικά μετά την εγκατάσταση τους και πριν την πρώτη τους χρήση (αρχικός έλεγχος) και περιοδικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα (περιοδικός έλεγχος) και δεν πρέπει να συγχέεται με την τακτική συντήρηση.

Αρκετοί υφιστάμενοι ανελκυστήρες, που έχουν εγκατασταθεί έως το 2005, λειτουργούν χωρίς να έχουν πιστοποιηθεί από Φορέα Ελέγχου, ενώ δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας. Ειδικά για αυτούς τους ανελκυστήρες και προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος για την συμμόρφωση τους με τις προδιαγραφές ασφαλείας, η Πολιτεία (Υ.Α. 68781/2019/ΦΕΚ 2760/B/3.7.2019) έχει δώσει προθεσμία για την πιστοποίηση τους και την καταχώρηση τους έως την 31/12/21.

Καθώς η παραπάνω προθεσμία εκπνέει το τέλος του έτους, οι ιδιοκτήτες / διαχειριστές των κτιρίων οφείλουν να φροντίσουν έγκαιρα για τον έλεγχο των ανελκυστήρων τους, ώστε να συμμορφωθούν με τις προδιαγραφές ασφαλείας και να πιστοποιηθούν πριν την λήξη της προθεσμίας.

Η ως άνω προθεσμία δεν αφορά τους πιστοποιημένους ανελκυστήρες, οι οποίοι πρέπει να ελέγχονται περιοδικά στα διαστήματα που ορίζει η Νομοθεσία (κάθε 1 έως 6 έτη ανάλογα με το είδος του κτιρίου).

Σημειώνεται ότι για τα επαγγελματικά κτίρια και τα κτίρια για ευρύ κοινό, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και οι απαιτήσεις προσβασιμότητας σε εμποδιζόμενα άτομα.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) ως o κορυφαίος και πλέον αξιόπιστος φορέας ελέγχων / πιστοποιήσεων στην Ελλάδα με περισσότερα από 33 χρόνια παρουσίας, έχει ελέγξει και πιστοποιήσει περισσότερους από 50.000 ανελκυστήρες. Με σκοπό την Πανελλαδική κάλυψη των ελέγχων, εκτός από τα γραφεία μας σε Αθήνα,  Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Κρήτη, έχουμε αναπτύξει δίκτυο Εκπροσώπων – Επιθεωρητών σε όλες τις μεγάλες πόλεις της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επίκειται “κοσμογονία” στα υλικά συσκευασίας; Η EFSA επαναξιολογεί τους κινδύνους από πλαστικοποιητές

Η EFSA κλήθηκε από την ΕE να επαναξιολογήσει τους κινδύνους από την παρουσία πλαστικοποιητών, όπως οι φθαλικές ενώσεις, σε υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCM) και δημοσιοποίησε το πρωτόκολλο της επαναξιολόγησης.

Ανατροπή: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακυρώνει την απόφαση της ΕΕ για απαγόρευση διοξειδίου του τιτανίου στα τρόφιμα!

Ασαφές το τι θα γίνει από δω και πέρα - Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο έκρινε ότι η ΕΕ αξιολόγησε λάθος τις μελέτες στις οποίες στηρίχθηκε η απαγόρευση.

ΕΦΕΤ – ΠΡΟΣΟΧΗ: Ρολά κοτόπουλου με σαλμονέλα

Το προϊόν παράγεται από ελληνική εταιρεία με έδρα την Άρτα.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα