Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
25 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Λήγει στο τέλος του 2021 η προθεσμία για την πιστοποίηση των υφιστάμενων ανελκυστήρων

ΑρχικήΝέαΛήγει στο τέλος του 2021 η προθεσμία για την πιστοποίηση των υφιστάμενων ανελκυστήρων
spot_img

cibum team

Σε δελτίο τύπου της TÜV HELLAS (TÜV NORD) αναφέρεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος των ανελκυστήρων και η έκδοση Πιστοποιητικού από Διαπιστευμένο Φορέα Ελέγχου για την εξακρίβωση της ασφαλούς λειτουργίας τους. Ο έλεγχος / πιστοποίηση αφορά σε όλους τους ανελκυστήρες, εγκατεστημένους σε μονοκατοικίες, πολυκατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και χώρους χρήσης από ευρύ κοινό, πραγματοποιείται αρχικά μετά την εγκατάσταση τους και πριν την πρώτη τους χρήση (αρχικός έλεγχος) και περιοδικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα (περιοδικός έλεγχος) και δεν πρέπει να συγχέεται με την τακτική συντήρηση.

Αρκετοί υφιστάμενοι ανελκυστήρες, που έχουν εγκατασταθεί έως το 2005, λειτουργούν χωρίς να έχουν πιστοποιηθεί από Φορέα Ελέγχου, ενώ δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας. Ειδικά για αυτούς τους ανελκυστήρες και προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος για την συμμόρφωση τους με τις προδιαγραφές ασφαλείας, η Πολιτεία (Υ.Α. 68781/2019/ΦΕΚ 2760/B/3.7.2019) έχει δώσει προθεσμία για την πιστοποίηση τους και την καταχώρηση τους έως την 31/12/21.

Καθώς η παραπάνω προθεσμία εκπνέει το τέλος του έτους, οι ιδιοκτήτες / διαχειριστές των κτιρίων οφείλουν να φροντίσουν έγκαιρα για τον έλεγχο των ανελκυστήρων τους, ώστε να συμμορφωθούν με τις προδιαγραφές ασφαλείας και να πιστοποιηθούν πριν την λήξη της προθεσμίας.

Η ως άνω προθεσμία δεν αφορά τους πιστοποιημένους ανελκυστήρες, οι οποίοι πρέπει να ελέγχονται περιοδικά στα διαστήματα που ορίζει η Νομοθεσία (κάθε 1 έως 6 έτη ανάλογα με το είδος του κτιρίου).

Σημειώνεται ότι για τα επαγγελματικά κτίρια και τα κτίρια για ευρύ κοινό, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και οι απαιτήσεις προσβασιμότητας σε εμποδιζόμενα άτομα.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) ως o κορυφαίος και πλέον αξιόπιστος φορέας ελέγχων / πιστοποιήσεων στην Ελλάδα με περισσότερα από 33 χρόνια παρουσίας, έχει ελέγξει και πιστοποιήσει περισσότερους από 50.000 ανελκυστήρες. Με σκοπό την Πανελλαδική κάλυψη των ελέγχων, εκτός από τα γραφεία μας σε Αθήνα,  Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Κρήτη, έχουμε αναπτύξει δίκτυο Εκπροσώπων – Επιθεωρητών σε όλες τις μεγάλες πόλεις της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Η EFSA διατυπώνει συστάσεις για τη βελτίωση της καλής διαβίωσης των εκτρεφόμενων χοίρων

Η EFSA δημοσίευσε επιστημονική γνώμη σχετικά με την καλή μεταχείριση των χοίρων στην εκμετάλλευση, η πρώτη από τις διάφορες γνωμοδοτήσεις σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων που θα εκδοθεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο».

Η σήψη μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνέπεια των τροφιμογενών ασθενειών – Στην κορυφή Shigella και Τοξόπλασμα

Μερικές φορές οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε σήψη, οδηγώντας σε σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.

Καινοτομία: Ήρθε η πρώτη στον κόσμο ανακυκλώσιμη χάρτινη συσκευασία για κατεψυγμένα τρόφιμα

Η εταιρεία Parkside συνεργάστηκε με την αλυσίδα super market Iceland για να παραδώσει μία από τις πρώτες χάρτινες ανακυκλώσιμες λύσεις συσκευασίας στον κόσμο για κατεψυγμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα