Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
13.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μελέτη: Χαρακτηριστικά της διεισδυτικής νόσου E. coli 

ΑρχικήΕπιστήμηΜελέτη: Χαρακτηριστικά της διεισδυτικής νόσου E. coli 
spot_img

Η διεισδυτική νόσος E. coli είναι μία «πολύ σοβαρή κατάσταση» και οδηγει σε σημαντική νοσηρότητα και θνησιμότητα.

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Open Forum Infectious Diseases περιέγραψε τα κλινικά χαρακτηριστικά της διεισδυτικής νόσου Escherichia coli διαστρωμάτωση των περιπτώσεων με βάση το περιβάλλον απόκτησης, την ηλικία του ασθενούς και την έκβαση της μόλυνσης. Τα στελέχη E. coli που μπορούν να κινηθούν έξω από το γαστρεντερικό σωλήνα και να μολύνουν διαφορετικά αποστειρωμένα μέρη του σώματος ονομάζονται εξωεντερικά παθογόνα E. coli και μπορούν να προκαλέσουν διεισδυτική νόσο E. coli (IED).

“Το Escherichia coli είναι ένα κοινό βακτήριο από τη γαστρεντερική οδό (GI).”Tα παθογόνα στελέχη του E. coli προκαλούν σημαντική νοσηρότητα και αποτελούν μία από τις κύριες αιτίες θανάτων που συνδέονται με βακτηριακές λοιμώξεις, παγκοσμίως”, δήλωσε εκπρόσωπος της Janssen στο Healio. Η συχνότητα της διεισδυτικής νόσου που προκαλείται από το E. coli είναι «σημαντική» και αυξάνεται σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες.

Μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από E. Coli διατρέχουν οι ηλικιωμένοι αν και έχει αποδειχθεί πως βασικοί παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη  IED, είναι η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, ο διαβήτης, η χρόνια νεφρική νόσος, η νεφρική αιμοκάθαρση, η χρόνια ηπατική νόσος και ορισμένες καρδιαγγειακές παθήσεις

Ως διεισδυτική νόσος E. coli χαρακτηρίζεται η νόσος με σοβαρές ουρολοιμώξεις, σήψη, μηνιγγίτιδα, λοιμώξεις του χειρουργικού σημείου, κοιλιακές και πυελικές λοιμώξεις και νοσοκομειακή πνευμονία που οδηγεί σε επεμβατική νόσο, καθιστώντας την «πολύ σοβαρή κατάσταση» και οδηγώντας σε σημαντική νοσηρότητα και θνησιμότητα, με περίπου το 10% όλων των περιπτώσεων IED να είναι θανατηφόρες. Για να βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση του κλινικού προφίλ του IED, οι ερευνητές πραγματοποίησαν μια αναδρομική, πολυκεντρική, μη παρεμβατική μελέτη κοόρτης για να περιγράψουν καλύτερα τα κλινικά χαρακτηριστικά του IED σε ασθενείς από νοσοκομεία σε οκτώ χώρες — Καναδάς, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία , το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία.

Κατά τη διάγνωση, σχεδόν όλοι οι ασθενείς (96,8%) ανέφεραν τουλάχιστον ένα σύμπτωμα IED, με τα πιο συνηθισμένα να είναι πυρετός (70,3%), ναυτία ή έμετος (30,8%), ρίγη (24,4%) και κακουχία (20,2%). Το ποσοστό θνησιμότητας (CFR) ήταν 20%, με 180 ασθενείς να πέθαναν κατά τη διάρκεια της περιόδου παρακολούθησης των 28 ημερών. Όταν κατανεμήθηκε ανά ηλικία, το CFR ήταν 0% σε ασθενείς κάτω των 18 ετών, 14,5% σε ασθενείς ηλικίας 18 έως 59 ετών, 21,5% μεταξύ ενηλίκων ηλικίας 60 έως 75 ετών και 22,2% σε ενήλικες ηλικίας 75 ετών και άνω.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img

Must read

1821: Πως η κλεφτουριά πολεμούσε τον Τούρκο αλλά και τη Salmonella

Πώς κατάφερναν να επιβιώσουν και μάλιστα να πολεμούν με σθένος οι ορεσίβιοι αγωνιστές του ‘21, οι κλέφτες και οι αρματoλοί; Τι μεθόδους χρησιμοποιούσαν για να μην δηλητηριάζονται από τα φαγητά που έτρωγαν στα βουνά;

Ελλάδα: Καρκινογόνο εισαγόμενο τσίλι – Ειδοποίηση RASFF – Περιέχει 7 επικίνδυνα φυτοφάρμακα

Προσπάθησαν να εισάγουν στη χώρα μας τσίλι σε σκόνη «τίγκα» στα φυτοφάρμακα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα