ΑρχικήΝέαΕκπαίδευσηΜελισσοκομία: Δωρεάν προγράμματα εκπαίδευσης για επαγγελματίες

Μελισσοκομία: Δωρεάν προγράμματα εκπαίδευσης για επαγγελματίες

2 λεπτά ανάγνωσης

Ξεκινούν στις 5 Δεκεμβρίου τα δωρεάν προγράμματα εκπαίδευσης – κατάρτισης του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ για επαγγελματίες μελισσοκόμους.

Την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσουν τα δωρεάν ταχύρρυθμα προγράμματα εκπαίδευσης – κατάρτισης για επαγγελματίες μελισσοκόμους σε όλη τη χώρα από τον ΈΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.

- Advertisement -

Θα είναι διάρκειας έως τριών ημερών και έως 15 διδακτικών ωρών και θα ολοκληρωθούν έως τις 31 Αυγούστου 2025.

Σημειώνεται ότι σε όλους τους καταρτιζόμενους Μελισσοκόμους θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης μετά το πέρας του προγράμματος κατάρτισης.

- Advertisement -

Οι θεματικές ενότητες των προγραμμάτων εκπαίδευσης- κατάρτισης των Μελισσοκόμων είναι ενδεικτικά οι εξής:

  • Αρχές οργάνωσης και λειτουργίας μελισσοκομείου
  • Εχθροί και ασθένειες των μελισσών και τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης
  • Τυποποίηση – εμπορία – προώθηση – σήμανση των μελισσοκομικών προϊόντων
  • Εθνική και ενωσιακή νομοθεσία για την ασφάλεια και υγιεινή στα τρόφιμα, περιβαλλοντική και εργατική νομοθεσία.

Η υλοποίηση των προγραμμάτων θα γίνει στα Κέντρα «ΔΗΜΗΤΡΑ» ή σε αίθουσες που θα παραχωρηθούν από Μελισσοκομικούς Συνεταιρισμούς, Συλλόγους, Κέντρα Μελισσοκομίας και τις Περιφερειακές Ενότητες, ώστε να εξυπηρετούνται οι ενδιαφερόμενοι σε τοπικό επίπεδο.

- Advertisement -

Όπως αναφέρει ο οργανισμός, οι επαγγελματίες Μελισσοκόμοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα προγράμματα κατάρτισης, μπορούν να απευθύνονται τόσο στα Κέντρα «ΔΗΜΗΤΡΑ» του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, όσο και στους Μελισσοκομικούς Συνεταιρισμούς – Συλλόγους της περιοχής τους, προκειμένου να αιτηθούν για τη συμμετοχή τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΠΡΟΣΟΧΗ- ΕΦΕΤ: Ανακαλείται μαγειρικό σκεύος λόγω ουσίας που έχει ταξινομηθεί ως πιθανώς καρκινογόνος (φωτογραφία)

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. προχώρησε στην ανάκληση κουτάλας μετά από εργαστηριακό έλεγχο που διαπίστωσε υπέρβαση του ορίου μετανάστευσης πρωτοταγών αμινών.

Νέα μεγάλη απάτη στα ψάρια της Ευρώπης: Η EFSA προειδοποιεί για χημικό που τα κάνει να φαίνονται φρέσκα

Η EFSA προειδοποιεί για την παράνομη χρήση του Cafodos στα ψάρια, που μπορεί να αποκρύψει την αλλοίωση των αλιευμάτων και να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.

Μετά τα κρούσματα σαλμονέλωσης στη Λαμία: Οι “γκρίζες ζώνες” και το παράδοξο της νομοθεσίας για τη Salmonella στο κοτόπουλο – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Ο Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης εξηγεί τις διαφορές στα μικροβιολογικά κριτήρια για τη Salmonella στο κοτόπουλο και το παράδοξο του Κανονισμού 2073/2005.