Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μινιατούρες ουίσκι χωρίς… ουίσκι! Ομαδική αγωγή κατά της Fireball Cinammon για παραπλάνηση των καταναλωτών

ΑρχικήΝέαΜινιατούρες ουίσκι χωρίς... ουίσκι! Ομαδική αγωγή κατά της Fireball Cinammon για παραπλάνηση των καταναλωτών
spot_img

Η ομαδική αγωγή ισχυρίζεται ότι το Fireball Cinammon παραπλανά σκόπιμα τους καταναλωτές, καθώς μοιάζει εξωτερικά με το Fireball Cinammon ουίσκι, αλλά περιέχει μόνο βύνη και κρασί.

Ομαδική αγωγή με ισχυρές κατηγορίες σχετικά με την αυθεντικότητα του ουίσκι της αντιμετωπίζει η επωνυμία Fireball Cinammon για το προϊόν της.

Αναλυτικότερα, μια καταναλώτρια ονόματι Anna Marquez, από το Ιλινόις των ΗΠΑ μήνυσε την Sazerac Company, εταιρεία που κυκλοφορεί το Fireball Cinammon, για “παραπλανητική” συσκευασία, αφού το ρόφημα είναι στην πραγματικότητα φτιαγμένο από βύνη, με γεύση κανέλλας.

Η ετικέτα στα μικροσκοπικά μπουκάλια Fireball Cinnamon των 99 λεπτών, σύμφωνα με την ομαδική αγωγή που κατέθεσε η Marquez νωρίτερα αυτόν τον μήνα, είναι παραπλανητικά πανομοιότυπη με την ετικέτα στα μπουκάλια του άλλου προϊόντος της εταιρείας, Fireball Cinnamon Whisky.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, το Fireball Cinnamon Whisky έχει 33% αλκοόλ κατ’ όγκο ενώ το Fireball Cinnamon έχει 16,5%. Η ενάγουσα ισχυρίζεται πως σκόπιμα έκανε τα προϊόντα να μοιάζουν τόσο πολύ εξωτερικά, ούτως ώστε να πιστέψει ο καταναλωτής ότι πρόκειται για ουίσκι.

Αν συνάδει με τη νομοθεσία των ΗΠΑ η επιχείρηση να χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα “Fireball” και για τα δύο ποτά, η αγωγή ισχυρίζεται ότι τόσο η ομοσπονδιακή όσο και η πολιτειακή νομοθεσία απαγορεύουν να δίνεται στο κοινό μια “παραπλανητική εικόνα”.

Η αγωγή αναφέρει, μεταξύ άλλων, και το πόσο μικρή είναι η ετικέτα, καθώς δεν φαίνονται ξεκάθαρα ή εύκολα τα συστατικά του ροφήματος, ούτως ώστε να μπορεί ο καταναλωτής να τα διακρίνει εύκολα.

Η εταιρεία Fireball εξηγεί τις διακρίσεις μεταξύ των προϊόντων ουίσκι και βύνης στον ιστότοπό της, καθώς αναφέρει πως “Οποιαδήποτε συσκευασία Fireball ‘Cinnamon Whisky’ στην μπροστινή ετικέτα είναι το προϊόν μας με βάση το ουίσκι“, ενώ αν γράφει μόνο Fireball Cinammon, τότε πρόκειται για ρόφημά με βάση το κρασί ή τη βύνη.

Η ομαδική αγωγή στοχεύει στην αποζημίωση καταναλωτών από διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img

Must read

1821: Πως η κλεφτουριά πολεμούσε τον Τούρκο αλλά και τη Salmonella

Πώς κατάφερναν να επιβιώσουν και μάλιστα να πολεμούν με σθένος οι ορεσίβιοι αγωνιστές του ‘21, οι κλέφτες και οι αρματoλοί; Τι μεθόδους χρησιμοποιούσαν για να μην δηλητηριάζονται από τα φαγητά που έτρωγαν στα βουνά;

Ελλάδα: Καρκινογόνο εισαγόμενο τσίλι – Ειδοποίηση RASFF – Περιέχει 7 επικίνδυνα φυτοφάρμακα

Προσπάθησαν να εισάγουν στη χώρα μας τσίλι σε σκόνη «τίγκα» στα φυτοφάρμακα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα