Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστίαση: Μουχλιασμένα τρόφιμα και βρώμικα σφουγγάρια “έκλεψαν την παράσταση” σε επιθεώρηση υγιεινής

ΑρχικήΝέαΕστίαση: Μουχλιασμένα τρόφιμα και βρώμικα σφουγγάρια "έκλεψαν την παράσταση" σε επιθεώρηση υγιεινής
spot_img

Εστιατόριο στη Μεγάλη Βρετανία σόκαρε τους επιθεωρητές υγιεινής, οι οποίοι βρήκαν μουχλιασμένα τρόφιμα και βρώμικο εξοπλισμό στις εγκαταστάσεις του.

“Εξαιρετικά κακές” συνθήκες υγιεινής ανακάλυψαν επιθεωρητές, επισκεπτόμενοι το βρετανικό εστιατόριο Malabar Restaurant and Bar, επισημαίνοντας ότι χρειάζονται επειγόντως αλλαγές στην υγιεινή του και βαθμολογώντας το με μηδέν- το χειρότερο δυνατόν που μπορεί να λάβει.

Παρά τις κριτικές που είχε λάβει το εστιατόριο για το νόστιμο φαγητό του και τις γεύσεις του, οι συνθήκες υγιεινής αφαιρούν από κάθε προηγούμενο καλό σχόλιο, καθώς στις εγκαταστάσεις βρέθηκαν τα πάντα, από μουχλιασμένα τρόφιμα, ως και φθαρμένες επιφάνειες.

Όσον αφορά στην ασφάλεια τροφίμων, τα ωμά κρέατα βρίσκονταν αποθηκευμένα πάνω/δίπλα σε έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα, όπως λεμόνια, λάιμ και αρτοσκευάσματα, στο δωμάτιο-ψυγείο, ενώ τα τρόφιμα υψηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των ψαριών, αποθηκεύονταν σε εξωτερικό κτίριο, όπου δεν μπορούσαν να ελέγχονται ανά πάσα στιγμή.

Επιπλέον, βρέθηκαν μουχλιασμένο ψωμί και κρέμα στις εγκαταστάσεις, ενώ ο εξοπλισμός καθαριότητας ήταν σε εξίσου κακή κατάσταση. Τα σφουγγάρια και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούταν ήταν βρώμικα και έδιναν την εντύπωση πως δεν είχαν αλλαχτεί για καιρό.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, αν και αποδέχτηκε τα ευρήματα των επιθεωρητών, ισχυρίζεται ότι το συμβούλιο δεν τους ενημέρωσε για την καταδικαστική βαθμολογία και πως όλο αυτό δίνει αρνητική δημοσιότητα στην επιχείρησή του. παρά το γεγονός ότι έκαναν αλλαγές από την επόμενη κιόλας μέρα.

 Η επιχείρηση δεν λειτουργούσε τη στιγμή της επιθεώρησης και συμφώνησε να παραμείνει κλειστή όσο γινόταν βαθύς καθαρισμός. Σε επόμενη επίσκεψη, η επιθεώρηση είδε πράγματι βελτιώσεις στην καθαριότητα και τα πρότυπα ασφάλειας τροφίμων. 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα