Όλοι έχουμε ακούσει για κάποιες περίεργες και τρελές γεύσεις που έρχονται στο προσκήνιο της μπίρας τα τελευταία χρόνια. Στο εξωτερικό είναι ήδη αρκετά συνηθισμένο να σερβίρουν μπύρα με ναπολιτάνικο παγωτό, ή την έντονα πορτοκαλί μπύρα IPA.
Η πρόσφατη συνεργασία του σκωτσέζικου γίγαντα ζυθοποιίας BrewDog με την Parma Violets μπορεί ακόμη και να φαίνεται φυσιολογική στο τρέχον κλίμα μπύρας, μαζί με την καφέ Marmite pale ale του Ζυθοποιείου Camden Town.
Όλο και πιο τολμηρά σκευάσματα ετοιμάζονται τώρα από τους κορυφαίους experts του Ηνωμένου Βασιλείου στην μπύρα. Αλλά θα μπορούσε μια μπύρα με μανιτάρια να είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα που θα τραβήξει την προσοχή τα βλέμματα και την προτίμηση των καταναλωτών;
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η Fungtn χρησιμοποιεί “προσαρμοστικά, λειτουργικά μανιτάρια” ως μέσο εισαγωγής “θετικής ευεξίας” και “φυσικής ισορροπίας” στη διατροφή σας. Η μάρκα χρησιμοποιεί myco adaptogens, που περιγράφονται ως μια μοναδική κατηγορία λειτουργικών μανιταριών, για να κρατήσει το σώμα σας υγιές ενώ απολαμβάνετε μια πίντα χωρίς αλκοόλ.
Όπως ανέφερε ο Πιτ Μπράουν στην Telegraph, η Fungtn ξεκίνησε από την πρώην σύμβουλο φιλοξενίας Zoey Henderson, η οποία είναι παθιασμένη με τη θετική επίδραση των λειτουργικών μανιταριών στη σωματική μας υγεία.
“Προσέθετα ένα μανιτάρι που ονομάζεται Lion’s Mane στον καφέ για περίπου έξι χρόνια – είναι μια ισχυρή αντι-ισταμίνη και πραγματικά με βοήθησε με την αλλεργική ρινίτιδα” είπε στην Telegraph.
“Είναι πικρό και λίγο τρελό, με νότες κακάο, όπως μερικές μπύρες. Και είμαστε πλάσματα της τελετής. Είναι δύσκολο να θυμηθείς να πάρεις το φάρμακό σου, αλλά αν είναι ευχάριστο και μέρος της ρουτίνας μας, είναι πιο εύκολο.”
Μια πρόσφατη έκθεση της Diageo δείχνει ότι η επόμενη τάση γεύσης για να αναλάβει την craft μπύρα μπορεί να είναι η αλμυρή και η umami. Όπως αναφέρει το The Drink Business, τα ποτά με χαμηλή ή μηδενική περιεκτικότητα σε αλκοόλ, είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο μέρος της αγοράς μπύρας.