Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα διαδικασία ωρίμανσης αβοκάντο και μάνγκο 20% ταχύτερη από τις συμβατικές

ΑρχικήΝέαΝέα διαδικασία ωρίμανσης αβοκάντο και μάνγκο 20% ταχύτερη από τις συμβατικές
spot_img

Η Mission Produce αλλάζει το τοπίο ωρίμανσης αβοκάντο και μάνγκο, αναπτύσσοντας ένα νέο και πιο αποδοτικό σύστημα ωρίμανσης.

Η εταιρεία παραγωγής αβοκάντο και μάνγκο, Mission Produce, με παγκόσμια παρουσία στην αγορά, παρουσιάζει μια νέα λύση ωρίμανσης που πρόκειται να επιταχύνει τη διαδικασία σε σημαντικό ποσοστό.

Πρόκειται για το Mission Control, μια διαδικασία ωρίμανσης, η οποία ελέγχει την ατμόσφαιρα στα αβοκάντο, μέσω προηγμένης τεχνολογίας.

Η εφαρμογή του Mission Control για πρώτη φορά στο νέο κέντρο διανομής της εταιρείας στο Dartford της Αγγλίας έρχεται μετά από επιτυχημένες δοκιμές του Mission Control στο Κέντρο Ποιότητας Προϊόντων του Πανεπιστημίου του Γκρίνουιτς.

Από τις δοκιμές που έκανε το Πανεπιστήμιο, αποδείχτηκε ότι το Mission Control επιτάχυνε την ωρίμανση των αβοκάντο έως και 20%, σε σύγκριση με ένα άλλο συμβατικό σύστημα ωρίμανσης. Το σύστημα απέδωσε εξίσου καλά και στα μάνγκο.

Ο Adam Shaw, τεχνικός διευθυντής της Mission Produce UK, είπε στην ιστοσελίδα Fruitnet ότι η επιστημονική συνεργασία ήταν το κλειδί για τη δημιουργία ενός βέλτιστου περιβάλλοντος ωρίμανσης, η οποία είναι μια κρίσιμη διαδικασία για κάθε εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα.

Το Mission Control αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον κατασκευαστικό συνεργάτη της Mission, Cross Refrigeration, ειδικό στην κατασκευή ψυγείων και όχι μόνο. Επιπλέον, το κέντρο διανομής του Dartford αναμένεται να ανοίξει τον Μάρτιο του 2023.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα