Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
10.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα τεχνολογία «υπόσχεται» να καταργήσει τα αντιβιοτικά στις καλλιέργειες

ΑρχικήΝέαΝέα τεχνολογία «υπόσχεται» να καταργήσει τα αντιβιοτικά στις καλλιέργειες
spot_img

cibum team

Έναν καινοτόμο τρόπο θεραπεία παθογόνων (επιβλαβών βακτηρίων) και παρασίτων σε εσπεριδοειδή, πατάτες και ντομάτες, χωρίς τη χρήση αντιβιοτικών, βρήκαν ερευνητές στην Υπηρεσία Γεωργικής Έρευνας (ARA) του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA).

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και την AUM LifeTech Inc., οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το μόριο FANA ASO (αντιπληροφοριακό ολιγονουκλεοτίδιο), όταν χρησιμοποιείται σε διάλυμα νερού, προσβάλλει το εσωτερικό μέρος των κυττάρων του παρασίτου και μειώνει επίσης τα επιβλαβή βακτήρια, που μεταδίδουν τα έντομα.

«Τα βακτηριακά παθογόνα αντιμετωπίζονται μέχρι σήμερα μόνο με χρήση αντιβιοτικών σε καλλιέργειες φρούτων και ζώων», δήλωσε ο Wayne Hunter, Ερευνητής Εντομολογός στο U. S. Horticultural Research Laboratory στο Fort Pierce.

«Η επιτυχής χρήση του FANA για την αντιμετωπίση αυτών των παθογόνων σε εσπεριδοειδή, αμπέλια και φυτικές καλλιέργειες αλλάζει τα πάντα. Κυριολεκτικά αλλάζει τον τρόπο που μπορούμε να διαχειριστούμε παθογόνα και παράσιτα φυτών στο μέλλον», σημειώνει.

Τα βακτήρια εμφανίζουν ορισμένα χαρακτηριστικά, όπως ταχεία αναπαραγωγή ή προστατευτική επένδυση, που καθιστούν δύσκολη την αντιμετώπισή τους με αντιβιοτικές θεραπείες.

Το FANA δίνει τη δυνατότητα για πολύ δυναμική αντιμετώπιση του προβλήματος, στοχεύοντας τα έντομα, τα βακτήρια και τους ιούς με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, καθιστώντας εύκολη την εφαρμογή απευθείας στο έδαφος και τις ρίζες των εσπεριδοειδών, των φυτών σε γλάστρες ή ακόμη και με ψεκασμό απευθείας στα φυλλώματα.

«Σε αντίθεση με προηγούμενες τεχνολογίες, οι πολλοί και διαφορετικοί μέθοδοι εφαρμογής του FANA είναι όλοι πολύ αποτελεσματικές», δήλωσε ο Rodney Cooper, Ερευνητής Εντομολόγος ARS στη Μονάδα Ερευνών Temperate Tree Fruit and Vegetable στο Wapato, WA.

«Αυτό ανοίγει την πόρτα για περαιτέρω έρευνα ώστε να μπορέσουμε να επεκτείνουμε την εφαρμογή του και σε άλλες ποικιλίες οπωροκηπευτικών», τόνισε.


Με πληροφορίες από ars.usda.gov

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο