Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
26.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα τεχνολογία «υπόσχεται» να καταργήσει τα αντιβιοτικά στις καλλιέργειες

ΑρχικήΝέαΝέα τεχνολογία «υπόσχεται» να καταργήσει τα αντιβιοτικά στις καλλιέργειες
spot_img

cibum team

Έναν καινοτόμο τρόπο θεραπεία παθογόνων (επιβλαβών βακτηρίων) και παρασίτων σε εσπεριδοειδή, πατάτες και ντομάτες, χωρίς τη χρήση αντιβιοτικών, βρήκαν ερευνητές στην Υπηρεσία Γεωργικής Έρευνας (ARA) του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA).

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και την AUM LifeTech Inc., οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το μόριο FANA ASO (αντιπληροφοριακό ολιγονουκλεοτίδιο), όταν χρησιμοποιείται σε διάλυμα νερού, προσβάλλει το εσωτερικό μέρος των κυττάρων του παρασίτου και μειώνει επίσης τα επιβλαβή βακτήρια, που μεταδίδουν τα έντομα.

«Τα βακτηριακά παθογόνα αντιμετωπίζονται μέχρι σήμερα μόνο με χρήση αντιβιοτικών σε καλλιέργειες φρούτων και ζώων», δήλωσε ο Wayne Hunter, Ερευνητής Εντομολογός στο U. S. Horticultural Research Laboratory στο Fort Pierce.

«Η επιτυχής χρήση του FANA για την αντιμετωπίση αυτών των παθογόνων σε εσπεριδοειδή, αμπέλια και φυτικές καλλιέργειες αλλάζει τα πάντα. Κυριολεκτικά αλλάζει τον τρόπο που μπορούμε να διαχειριστούμε παθογόνα και παράσιτα φυτών στο μέλλον», σημειώνει.

Τα βακτήρια εμφανίζουν ορισμένα χαρακτηριστικά, όπως ταχεία αναπαραγωγή ή προστατευτική επένδυση, που καθιστούν δύσκολη την αντιμετώπισή τους με αντιβιοτικές θεραπείες.

Το FANA δίνει τη δυνατότητα για πολύ δυναμική αντιμετώπιση του προβλήματος, στοχεύοντας τα έντομα, τα βακτήρια και τους ιούς με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, καθιστώντας εύκολη την εφαρμογή απευθείας στο έδαφος και τις ρίζες των εσπεριδοειδών, των φυτών σε γλάστρες ή ακόμη και με ψεκασμό απευθείας στα φυλλώματα.

«Σε αντίθεση με προηγούμενες τεχνολογίες, οι πολλοί και διαφορετικοί μέθοδοι εφαρμογής του FANA είναι όλοι πολύ αποτελεσματικές», δήλωσε ο Rodney Cooper, Ερευνητής Εντομολόγος ARS στη Μονάδα Ερευνών Temperate Tree Fruit and Vegetable στο Wapato, WA.

«Αυτό ανοίγει την πόρτα για περαιτέρω έρευνα ώστε να μπορέσουμε να επεκτείνουμε την εφαρμογή του και σε άλλες ποικιλίες οπωροκηπευτικών», τόνισε.


Με πληροφορίες από ars.usda.gov

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: 4 στα 10 τυροκομεία στη Θεσσαλία και τα Γρεβενά δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα! Τι αποκάλυψαν έλεγχοι του ΕΦΕΤ

\Σχεδόν τέσσερις στα δέκα εγκαταστάσεις μεταποίησης γάλακτος δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα όπως διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους του ΕΦΕΤ σε Γρεβενά και Θεσσαλία.

Τροφική δηλητηρίαση από παγωτό

Πως θα καταλάβετε ότι το παγωτό σας έχει χαλάσει.

Σάλος με το Μεταλλικό Νερό: Μόλις 4 από τα 18 δείγματα δεν είχαν ίχνη φυτοφαρμάκων!

Οι εταιρείες δηλώνουν άγνοια και ρίχνουν την ευθύνη στις κρατικές υπηρεσίες που ορίζουν περιορισμένους ελέγχους για πολύ συγκεκριμένα φυτοφάρμακα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα