Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022
30.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα τεχνολογία «υπόσχεται» να καταργήσει τα αντιβιοτικά στις καλλιέργειες

ΑρχικήΝέαΝέα τεχνολογία «υπόσχεται» να καταργήσει τα αντιβιοτικά στις καλλιέργειες
spot_img

cibum team

Έναν καινοτόμο τρόπο θεραπεία παθογόνων (επιβλαβών βακτηρίων) και παρασίτων σε εσπεριδοειδή, πατάτες και ντομάτες, χωρίς τη χρήση αντιβιοτικών, βρήκαν ερευνητές στην Υπηρεσία Γεωργικής Έρευνας (ARA) του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA).

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και την AUM LifeTech Inc., οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το μόριο FANA ASO (αντιπληροφοριακό ολιγονουκλεοτίδιο), όταν χρησιμοποιείται σε διάλυμα νερού, προσβάλλει το εσωτερικό μέρος των κυττάρων του παρασίτου και μειώνει επίσης τα επιβλαβή βακτήρια, που μεταδίδουν τα έντομα.

«Τα βακτηριακά παθογόνα αντιμετωπίζονται μέχρι σήμερα μόνο με χρήση αντιβιοτικών σε καλλιέργειες φρούτων και ζώων», δήλωσε ο Wayne Hunter, Ερευνητής Εντομολογός στο U. S. Horticultural Research Laboratory στο Fort Pierce.

«Η επιτυχής χρήση του FANA για την αντιμετωπίση αυτών των παθογόνων σε εσπεριδοειδή, αμπέλια και φυτικές καλλιέργειες αλλάζει τα πάντα. Κυριολεκτικά αλλάζει τον τρόπο που μπορούμε να διαχειριστούμε παθογόνα και παράσιτα φυτών στο μέλλον», σημειώνει.

Τα βακτήρια εμφανίζουν ορισμένα χαρακτηριστικά, όπως ταχεία αναπαραγωγή ή προστατευτική επένδυση, που καθιστούν δύσκολη την αντιμετώπισή τους με αντιβιοτικές θεραπείες.

Το FANA δίνει τη δυνατότητα για πολύ δυναμική αντιμετώπιση του προβλήματος, στοχεύοντας τα έντομα, τα βακτήρια και τους ιούς με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, καθιστώντας εύκολη την εφαρμογή απευθείας στο έδαφος και τις ρίζες των εσπεριδοειδών, των φυτών σε γλάστρες ή ακόμη και με ψεκασμό απευθείας στα φυλλώματα.

«Σε αντίθεση με προηγούμενες τεχνολογίες, οι πολλοί και διαφορετικοί μέθοδοι εφαρμογής του FANA είναι όλοι πολύ αποτελεσματικές», δήλωσε ο Rodney Cooper, Ερευνητής Εντομολόγος ARS στη Μονάδα Ερευνών Temperate Tree Fruit and Vegetable στο Wapato, WA.

«Αυτό ανοίγει την πόρτα για περαιτέρω έρευνα ώστε να μπορέσουμε να επεκτείνουμε την εφαρμογή του και σε άλλες ποικιλίες οπωροκηπευτικών», τόνισε.


Με πληροφορίες από ars.usda.gov

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ο “πόλεμος” του μπαλσάμικου: Η Ιταλία μηνύει τη Σλοβενία για το παραδοσιακό ξύδι

Η Ιταλία κινεί διαδικασίες για να μονοπωλήσει και να διεκδικήσει την αυθεντικότητα του παραδοσιακού ξιδιού της και να υπερασπιστεί τον όρο «βαλσάμικο ξύδι της Μόντενα».

Η EFSA διατυπώνει συστάσεις για τη βελτίωση της καλής διαβίωσης των εκτρεφόμενων χοίρων

Η EFSA δημοσίευσε επιστημονική γνώμη σχετικά με την καλή μεταχείριση των χοίρων στην εκμετάλλευση, η πρώτη από τις διάφορες γνωμοδοτήσεις σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων που θα εκδοθεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο».

Η σηψαιμία μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνέπεια των τροφιμογενών ασθενειών – Στην κορυφή Shigella και Τοξόπλασμα

Μερικές φορές οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε σήψη, οδηγώντας σε σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα