Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
14 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέες παγκόσμιες διακρίσεις για τo κρασί Σάμου

ΑρχικήΝέαΝέες παγκόσμιες διακρίσεις για τo κρασί Σάμου
spot_img

cibum team

Διακρίσεις Diamont  απέσπασαν δύο κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου στον 15ο διαγωνισμό Femmes et Vins du Μonde 2021 του Μονακό.   Ο λόγος για το «Μοσχάτο Άσπρο» και τις «Ψηλές Κορφές».  Με διεθνή φήμη και κοινό ανά τον κόσμο, τα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου αποτελούν περίπτωση από μόνα τους για αυτό και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των ειδικών όπου παρουσιάζονται.

Μια σπάνια παράδοση που διατηρείται αναλλοίωτη με εξαιρετικές ποικιλίες που δίνουν κρασιά που ξεχωρίζουν για τον χαρακτήρα και τα αρώματά τους. Και μια ακόμα φορά το Μοσχάτο Άσπρο και οι Ψηλές Κορφές κέρδισαν σειρά διακρίσεων στον 15ο διεθνή διαγωνισμό Femmes et Vins du Μonde 2021 του Μονακό.

Συγκεκριμένα, το Μοσχάτο Άσπρο απέσπασε με υψηλή βαθμολογία το médaille Diamant και την τιμητική διάκριση Τrophée Admirable. Το Μοσχάτο κρασί SAMOS παράγεται από το ομώνυμο σταφύλι της περίφημης ποικιλίας «Άσπρο Μοσχάτο Σάμου», που καλλιεργείται σε παραδοσιακές «πεζούλες ξερολιθιάς» (αναβαθμίδες) μέχρι του ύψους των 900 μέτρων και με ελεγχόμενη, χαμηλή στρεμματική απόδοση.

Οι Ψηλές Κορφές, το εκλεκτό λευκό κρασί από τους ορεινούς αμπελώνες της Σάμου, επέστρεψε και αυτό με Diamant στη Liste des Vins Mention Honorifique. Ένα κρασί με φινετσάτο χαρακτήρα, όπου τα ανθώδη και φρουτώδη αρώματα του μοσχάτου εκφράζονται εκλεπτυσμένα.  Προέρχεται από τους καλύτερους ορεινούς αμπελώνες. Με χρώμα ανοιχτόχρωμο, πρασινοκίτρινο και λαμπερό. Στη μύτη συναντιούνται ευχάριστα τα ανθώδη αρώματα με εντυπωσιακές φρουτώδεις νότες λευκόσαρκων κυρίως φρούτων.  Έχει γεύση ντελικάτη και ελαφριά, δροσιστική οξύτητα και ικανοποιητική διάρκεια.

To Moσχάτο Άσπρο είναι το δεύτερο Diamant που λαμβάνει καθώς στον ίδιο διαγωνισμό το 2019 είχε χαρακτηριστεί ως το 2ο καλύτερο κρασί της διοργάνωσης και το πρώτο καλύτερο μεταξύ των ξηρών λευκών από αυτά που συμμετείχαν στο 13ο Concours International.

Ο ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ έστειλε προς αξιολόγηση μόνο αυτά τα δύο κρασιά ως αντιπροσωπευτικά δείγματα της ποικιλίας Άσπρο Μοσχάτο Σάμου και του τρόπου που αποτυπώνει την υπεροχή της και σε ξηρό κρασί.

Στον ίδιο διαγωνισμό έχει τιμηθεί με 2 διαμαντένια βραβεία, το 2011 και 2019 αντίστοιχα, και το παλαιωμένο γλυκό κρασί του ΕΟΣ Σάμου, Samos Anthemis επιβεβαιώνοντας την φήμη των συγκεκριμένων κρασιών στο εξωτερικό.

Ο συγκεκριμένος, μάλιστα, διαγωνισμός ξεχωρίζει από το υψηλό κύρος του με ιδιαίτερα αυστηρά και αδιάβλητα κριτήρια από μια διεθνώς αναγνωρισμένη επιτροπή από γυναίκες κριτές που θεωρούνται οι καλύτερες στο είδος τους για την επιλογή κρασιών.

Οι τιμητικές αυτές διακρίσεις για τα κρασιά του Συνεταιρισμού αποτελούν την επιβράβευση του κόπου των αμπελοκαλλιεργητών-μελών του που συνεχίζουν ακάματα την οικογενειακή παράδοση στα πατρογονικά τους αμπελάκια αλλά και την τεχνογνωσία και εξειδίκευση των οινολόγων του ΕΟΣ Σάμου που «δημιουργούν» κρασιά-κοσμήματα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια και τα σνακ καλαμποκιού – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο