Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νεκρός 7χρονος από την κατανάλωση του αγαπημένου φαγητού όλων – Το λάθος που κόστισε τη ζωή του

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΝεκρός 7χρονος από την κατανάλωση του αγαπημένου φαγητού όλων - Το λάθος που κόστισε τη ζωή του
spot_img

Η σερβιτόρα δεν κατάλαβε τι ακριβώς είχαν ζητήσει οι γονείς, επιβεβαιώνοντάς τους ότι το γεύμα ήταν ασφαλές.

Ένα πιάτο μακαρόνια ήταν ο «δολοφόνος» του 7χρονου Βρετανού που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών του με την οικογένεια του στο Αμάλφι της Ιταλίας, το 2015.

- Advertisement -

Ο Cameron Wahid υπέστη βαρύ αναφυλακτικό σοκ, αφού έφαγε ζυμαρικά μαγειρεμένα με γάλα, στο εστιατόριο της πόλης Ραβέλο, όπου παραθέριζε. Το προσωπικό του εστιατορίου είχε ενημερωθεί για τις αλλεργίες του παιδιού και ότι δεν πρέπει να φάει ούτε τυρί, ούτε γαλακτοκομικά, ωστόσο, η σερβιτόρα δεν κατάλαβε τι ακριβώς είχαν ζητήσει οι γονείς, επιβεβαιώνοντάς τους ότι το γεύμα ήταν ασφαλές.

Το παιδί έπαθε ανακοπή και κατέρρευσε λίγα λεπτά αφού έφαγε τα μακαρόνια, μπροστά στους 43χρονους γονείς του και τον μικρό του αδερφό Aidan, μόλις είχαν επιβιβαστεί στο τουριστικό λεωφορείου τους, προκειμένου να επιστρέψουν στα δωμάτιά τους. Η μητέρα του, η οποία είναι νοσηλεύτρια, έκανε στον γιο της αμέσως ένεση αδρεναλίνης, αλλά ήταν αργά, καθώς το παιδί ξεψύχησε τρεις ημέρες αργότερα σε νοσοκομείο στη Νάπολη.

Αλλεργική αντίδραση: Το παιδί είχε αλλεργία στα γαλακτοκομικά

Μετά τον θάνατο του γιου τους, οι γονείς κίνησαν όλες τις νομικές διαδικασίες, για να μηνύσουν το εστιατόριο και το προσωπικό που τους εξυπηρέτησε και πρόσφατα τους επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους περίπου 300.000 ευρώ, ενώ η σερβιτόρα κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια με ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το πιο ασφαλές για την οικογένεια θα ήταν να ΜΗΝ φάει έξω ο μικρός, ιδίως σε ΑΓΝΩΣΤΟ σε αυτούς εστιατόριο. Φανταστείτε πως ίχνη από αλλεργιογόνα υπάρχουν και σε συσκευασμένα τρόφιμα, αν και υποχρεούνται να τα αναφέρουν. Πολλοί Ιταλοί δεν ξέρουν καλά αγγλικά. Η ένεση αδρεναλίνης δεν τον έπιασε. Προφανώς ήθελε και 2η δόση.

  2. Μην το παίζεις ξερωλας!!!
    Ήταν νοσηλεύτρια και λες ότι δεν ήξερε τι έπρεπε να κάνει ???
    Κάτι άλλο παίχτηκε,μπορεί να είναι και μουφα είδηση!!!

  3. Οι γονείς θα μπορούσαν να είναι καλύτερα προετοιμασμενοι. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα έπρεπε να έχουν μαζί τους την ένεση αδρεναλίνης. Και θα μπορούσαν να χρησιμοποποιησουν το google translate στα ιταλικα και να πουν στην σερβιτόρα ότι είναι αλλεργικος. Όπως το είχαν κάνει και σε μένα πελάτες. Η σερβιτόρα φταίει εάν δεν το πήρε στα σοβαρά. Αν τους είπε ότι έχει γάλα και δεν το κατάλαβαν οι γονείς φταίνε όλοι μαζί. Πρέπει να είσαι σίγουρος ότι συνεννοηθηκες σωστά σε σοβαρά θέματα. Αλλά δεν νοείται να είσαι αλλεργικός σε ξένη χώρα και να μην έχεις μαζί σου την ένεση.

  4. Βασικά όταν έχεις αλλεργίες δεν πας να φας καν σε εστιατόριο η έξω είναι πιο ασφαλές η μητέρα να έχει πάντα μαζί της σε ένα τάπες φαγητό. Και αυτό γιατί? Γιατί οι πάγκοι δεν καθαρίζονται καλά και σαν νοσοκόμα θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι υπάρχουν ίχνη από άλλες τροφές σε μια κουζίνα και δεν το ριψοκυνδινευεις. Και όταν είναι να σπάσει ο διαολος το πόδι η γλώσσα μίλια έχει αλλά άλλα φτάνουν στην αντίληψη η κ στην ακοή. Παρακουσα η δεν κατάλαβα ή γενικός μπορεί και ι ίδια η νοσοκόμα να γνώριζε από τέτοια λαθοι γίνονται τακτικά στον τομέα τους θα έπρεπε να το αντιληφθεί κ σαν νοσοκόμα και σαν μάνα.

  5. Ότι και να λέμε, το παιδί πάει. Ας είναι στην αγκαλιά του Χριστού και οι υπόλοιποι να έχουν στο μυαλό τους την περίπτωση για πρόληψη. Πολλές φορές στη ζωή φεύγει ένας για να σωθούν άλλοι. Τίποτα δεν γίνεται χωρίς λόγο.

  6. Τι θα πει αλλεργίες; όλα αυτά συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια και από ο,τι διάβασα λόγω των διαφόρων εμ€φολίων για το κάθε τι και τα συστατικά αυτών.
    Μεγάλη μπισνα η φαρμακευτική.
    Όταν ήμουν μικρή η μητέρα μου ήθελε να κολλήσουμε παιδικές ασθένειες και φυσικά δεν πεθαίναμε από κοκκινιτσα, ερυθρά, ανεμοβλογιά, κλπ. Ίσα ίσα έχουμε αντισώματα εφ’όρου ζωής.

  7. Απίστευτο αν ειναι αληθινό.. Τόσο στοκοι ήταν οι γονεις;;; δεν ειδαν οτι το φαγητο του παιδιου τους περιειχε τυρι κ γαλακτοκομικα.;;; ειναι δυνατον ποτέ αυτο;;; υπαρχει γονεας που να μην κοιταει τι τρωει το παιδι του μπροστα του ειδικα αν εχει τοσο σοβαρο θεμα αλλεργίας;;;; υπαρχει σωος στο μυαλο γονεας που δεν μπορει να καταλαβει αν τα μακαρονια εχουν τυρι ή γαλακτοκομικά… Αυτοί θα επρεπε να μπουνε φυλακή για παραμεληση ανηλικου ή σε ψυχιατρείο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα