Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, 2025
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο FDA επιτρέπει για πρώτη φορά την πώληση θηκών νικοτίνης

ΑρχικήΝέαΟ FDA επιτρέπει για πρώτη φορά την πώληση θηκών νικοτίνης
spot_img

Ο Οργανισμός αποφάσισε ότι 20 προϊόντα θηκών νικοτίνης μπορούν να πωλούνται νόμιμα στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε χθες την εμπορία 20 προϊόντων θηκών νικοτίνης Zyn μέσω της οδού της αίτησης προ της κυκλοφορίας προϊόντων καπνού (PMTA) μετά από εκτενή επιστημονική εξέταση, σύμφωνα με δελτίο τύπου. Αυτή είναι «η πρώτη φορά που ο οργανισμός εγκρίνει προϊόντα που συνήθως αναφέρονται ως θήκες νικοτίνης».

- Advertisement -

Τα προϊόντα για τα οποία ο FDA εξέδωσε εντολές χορήγησης άδειας κυκλοφορίας είναι τα εξής, το καθένα με δύο περιεκτικότητες νικοτίνης (3 χιλιοστόγραμμα και 6 χιλιοστόγραμμα): Zyn Chill, Zyn Cinnamon, Zyn Citrus, Zyn Coffee, Zyn Cool Mint, Zyn Menthol, Zyn Peppermint, Zyn Smooth, Zyn Spearmint και Zyn Wintergreen. Ο FDA δήλωσε ότι οι εγκρίσεις αφορούν μόνο αυτά τα προϊόντα- δεν ισχύουν για άλλες θήκες νικοτίνης ή άλλα προϊόντα Zyn.

Ο FDA δήλωσε ότι έκρινε ότι τα προϊόντα αυτά πληρούν τα πρότυπα δημόσιας υγείας που απαιτούνται νομικά από τον νόμο του 2009 για την πρόληψη του καπνίσματος στην οικογένεια και τον έλεγχο του καπνού, λαμβάνοντας υπόψη τους κινδύνους και τα οφέλη για τον πληθυσμό στο σύνολό του.

Μεταξύ πολλών βασικών εκτιμήσεων, η αξιολόγηση του οργανισμού διαπίστωσε ότι τα εγκεκριμένα προϊόντα Zyn περιέχουν σημαντικά χαμηλότερες ποσότητες επιβλαβών συστατικών από τα τσιγάρα και τα περισσότερα προϊόντα άκαπνου καπνού, πράγμα που σημαίνει ότι ενέχουν μικρότερο κίνδυνο καρκίνου και άλλων σοβαρών καταστάσεων υγείας σε σύγκριση με τα εν λόγω προϊόντα.

Ο FDA διευκρίνισε επίσης ότι αυτή η έγκριση «δεν σημαίνει ότι αυτά τα προϊόντα καπνού είναι ασφαλή, ούτε ότι είναι “εγκεκριμένα από τον FDA”».

Μία από τις ανησυχίες σχετικά με τις θήκες νικοτίνης είναι ότι, με τις διαφορετικές γεύσεις που είναι διαθέσιμες και χρησιμοποιούνται από φορείς επιρροής, θα γίνουν δημοφιλή στους νέους. Στο πλαίσιο της αξιολόγησης των κινδύνων των προϊόντων, ο FDA εξέτασε τους κινδύνους που αφορούν ειδικά τους νέους, συμπεριλαμβανομένου του πόσοι νέοι χρησιμοποιούν σακουλάκια νικοτίνης.

Έρευνες δείχνουν πως όσοι αρχίζουν να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε προϊόν νικοτίνης, συμπεριλαμβανομένων των θηκών νικοτίνης, πριν τελειώσει η ανάπτυξη του εγκεφάλου τους, προετοιμάζει τον εγκέφαλό τους για έναν ισχυρότερο εθισμό στη νικοτίνη και επίσης προετοιμάζει τον εγκέφαλό τους για εθισμό σε άλλες ουσίες.

Μάλιστα, μόνο το 25% των συμμετεχόντων σε μια έρευνα μπόρεσε να αναγνωρίσει μια θήκη νικοτίνης από το δοχείο ή τη συσκευασία της. Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι ηλικίες μεταξύ 18-29 ετών είναι πιο πιθανό να γνωρίζουν κάποιον που χρησιμοποιεί φακελάκια νικοτίνης, σε αντίθεση με τους ηλικιωμένους

Ωστόσο, στο πλαίσιο της αξιολόγησής του, ο FDA «εξέτασε τα δεδομένα σχετικά με τον κίνδυνο για τους νέους και διαπίστωσε ότι η χρήση των θηκών νικοτίνης από τους νέους παραμένει χαμηλή παρά την αύξηση των πωλήσεων τα τελευταία χρόνια. Για παράδειγμα, η Αμερικάνικη Έρευνα για τον Καπνό στους Νέους του 2024 έδειξε ότι το 1,8% των μαθητών γυμνασίου και λυκείου των ΗΠΑ ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν επί του παρόντος θήκες νικοτίνης».

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι τάσεις κατανάλωσης σνακ σύμφωνα με την έκθεση «State of Snacking 2024» της Mondelēz

Η Mondelēz International παρουσιάζει την έκτη ετήσια έκθεση «State of Snacking».

Τρεις νεκροί από τροφική δηλητηρίαση σε γηροκομείο της Φλωρεντίας

Τρεις άνθρωποι, τρόφιμοι σε γηροκομείο της Φλωρεντίας έχασαν τη ζωή τους από τροφική δηλητηρίαση - 114 κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Τηγάνισμα κρέατος: Υπάρχει κίνδυνος εάν το λάδι υπερβεί τους 180 °C; Τι απαντά επιστημονική επιτροπή

Οι κίνδυνοι και τα όρια θερμοκρασίας του λαδιού που χρησιμοποιείται για τηγάνισμα/τσιγάρισμα κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο