ΑρχικήΝέαΟ λαγοκέφαλος απειλεί θάλασσες, λουόμενους και τουρισμό

Ο λαγοκέφαλος απειλεί θάλασσες, λουόμενους και τουρισμό

2 λεπτά ανάγνωσης

Ο Σάκης Αρναούτογλου έφερε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την ανεξέλεγκτη εξάπλωση του τοξικού λαγοκέφαλου στη Μεσόγειο

Την εξάπλωση του τοξικού λαγοκέφαλου στις θάλασσες της Ελλάδας και της Μεσογείου, καθώς και τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι λόγω των περιορισμών από τις ζωονόσους, έθεσε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σάκης Αρναούτογλου.

- Advertisement -

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής, για τον τοξικό λαγοκέφαλο είπε ότι «δεν αποτελεί πλέον μόνο πρόβλημα για τους αλιείς και τη θαλάσσια βιοποικιλότητα, αλλά εξελίσσεται σε ζήτημα δημόσιας ασφάλειας, δημόσιας υγείας και προστασίας του τουρισμού». Επίσης, σημείωσε πως «το είδος έχει φτάσει σε πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές, ενώ έχουν ήδη καταγραφεί περιστατικά επιθέσεων σε λουόμενους, εισαγωγές σε νοσοκομεία και, σε άλλες περιοχές της Μεσογείου, σοβαροί τραυματισμοί που οδήγησαν ακόμη και σε ακρωτηριασμούς».

Για το ζήτημα των μετακινούμενων κτηνοτρόφων στα ορεινά χωριά της Ελλάδας, τόνισε ότι οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί λόγω των ζωονόσων, σε συνδυασμό με την έλλειψη επαρκούς στήριξης, απειλούν το εισόδημά τους και τη συνέχιση ίιας δραστηριότητας αιώνων, άρρηκτα συνδεδεμένης με την ελληνική ύπαιθρο, την παραγωγή και την τοπική οικονομία.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ελληνικά αποξηραμένα σύκα βρέθηκαν με τοξίνες που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο στα νεφρά – Ειδοποίηση σοβαρού κινδύνου RASFF

Ωχρατοξίνη Α σε συγκέντρωση 74 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο - Η Ιταλία προχώρησε σε ανάκληση του προϊόντος

Πανηγύρια Δεκαπενταύγουστου: Κινδυνεύουμε από τροφική δηλητηρίαση; Τα ύποπτα συμπτώματα και οι οδηγίες του ΕΦΕΤ

Από τα καζάνια και τις ψησταριές μέχρι τις σαλάτες και τα γλυκά – Η ζέστη, η ψύξη, το ψήσιμο και η υγιεινή των χεριών είναι οι κρίσιμοι παράγοντες