Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο Νόμος για το ελαιόλαδο στα εστιατόρια: Τι ισχύει σήμερα

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΟ Νόμος για το ελαιόλαδο στα εστιατόρια: Τι ισχύει σήμερα
spot_img

Οι ελάχιστα γνωστές αλλαγές στην ελληνική νομοθεσία σχετικά με το σερβίρισμα ελαιολάδου στα εστιατόρια.

Μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ιδανική συσκευασία ελαιολάδου σε τραπέζια εστιατορίων πραγματοποιήθηκε στο Grecotel Caramel Resort στο Ρέθυμνο της Κρήτης για να επιστήσει την προσοχή σε ελάχιστα γνωστές αλλαγές στην ελληνική νομοθεσία.

Από την 1η Μαρτίου 2020, η ελληνική νομοθεσία επιτρέπει την τοποθέτηση τυποποιημένων μη επαναγεμιζόμενων μπουκαλιών που περιέχουν έως και 500 ml ελαιόλαδου στα τραπέζια των εστιατορίων.

Η εκδήλωση στρογγυλής τραπέζης στην Κρήτη είχε στόχο να μοιραστεί πληροφορίες σχετικά με αυτήν την αλλαγή με ανθρώπους που εργάζονται σε εστιατόρια, catering και παραγωγή και συσκευασία ελαιολάδου και να προωθήσει τη νομοθεσία που ισχύει τώρα στην Ελλάδα. Ο προηγούμενος νόμος (Υ.Α. 91354/2017 – ΦΕΚ 2983/Β/30-8-2017) απαιτούσε τη χρήση σφραγισμένων μη επαναγεμιζόμενων συσκευασιών ή συσκευασιών μίας μερίδας στα τραπέζια των εστιατορίων από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Η αλλαγή του 2020, με την αφαίρεση της λέξης «σφραγισμένη» για τη μη επαναγεμιζόμενη συσκευασία, παραμένει άγνωστη στους περισσότερους, με αποτέλεσμα να φαίνεται «καινούργια» ακόμη και τρία χρόνια μετά.

Σήμερα, ένα μη επαναγεμιζόμενο μπουκάλι ελαιόλαδο μπορεί νόμιμα να τοποθετηθεί σε κάθε τραπέζι εστιατορίου στην Ελλάδα και να χρησιμοποιηθεί από τους διάφορους πελάτες που κάθονται εκεί, μέχρι να αδειάσει το μπουκάλι, οπότε πρέπει να πεταχτεί. Δεν είναι πλέον απαραίτητο να παρέχετε ένα νέο, σφραγισμένο δοχείο για κάθε πελάτη ή ομάδα.

Τα νέα για τη νομοθετική αλλαγή δεν έχουν ακόμη διαδοθεί ευρέως, παρά το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά ωφέλιμα τόσο για τα εστιατόρια όσο και για τους παραγωγούς και εμφιαλωτές ελαιολάδου.

Για να διαβάσετε τη συνέχεια του άρθρου πατήστε ΕΔΩ.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο Greek Liquid Gold: Authentic Extra Virgin Olive Oil . 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο