Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
17.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο Νόμος για το ελαιόλαδο στα εστιατόρια: Τι ισχύει σήμερα

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΟ Νόμος για το ελαιόλαδο στα εστιατόρια: Τι ισχύει σήμερα
spot_img

Οι ελάχιστα γνωστές αλλαγές στην ελληνική νομοθεσία σχετικά με το σερβίρισμα ελαιολάδου στα εστιατόρια.

Μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ιδανική συσκευασία ελαιολάδου σε τραπέζια εστιατορίων πραγματοποιήθηκε στο Grecotel Caramel Resort στο Ρέθυμνο της Κρήτης για να επιστήσει την προσοχή σε ελάχιστα γνωστές αλλαγές στην ελληνική νομοθεσία.

Από την 1η Μαρτίου 2020, η ελληνική νομοθεσία επιτρέπει την τοποθέτηση τυποποιημένων μη επαναγεμιζόμενων μπουκαλιών που περιέχουν έως και 500 ml ελαιόλαδου στα τραπέζια των εστιατορίων.

Η εκδήλωση στρογγυλής τραπέζης στην Κρήτη είχε στόχο να μοιραστεί πληροφορίες σχετικά με αυτήν την αλλαγή με ανθρώπους που εργάζονται σε εστιατόρια, catering και παραγωγή και συσκευασία ελαιολάδου και να προωθήσει τη νομοθεσία που ισχύει τώρα στην Ελλάδα. Ο προηγούμενος νόμος (Υ.Α. 91354/2017 – ΦΕΚ 2983/Β/30-8-2017) απαιτούσε τη χρήση σφραγισμένων μη επαναγεμιζόμενων συσκευασιών ή συσκευασιών μίας μερίδας στα τραπέζια των εστιατορίων από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Η αλλαγή του 2020, με την αφαίρεση της λέξης «σφραγισμένη» για τη μη επαναγεμιζόμενη συσκευασία, παραμένει άγνωστη στους περισσότερους, με αποτέλεσμα να φαίνεται «καινούργια» ακόμη και τρία χρόνια μετά.

Σήμερα, ένα μη επαναγεμιζόμενο μπουκάλι ελαιόλαδο μπορεί νόμιμα να τοποθετηθεί σε κάθε τραπέζι εστιατορίου στην Ελλάδα και να χρησιμοποιηθεί από τους διάφορους πελάτες που κάθονται εκεί, μέχρι να αδειάσει το μπουκάλι, οπότε πρέπει να πεταχτεί. Δεν είναι πλέον απαραίτητο να παρέχετε ένα νέο, σφραγισμένο δοχείο για κάθε πελάτη ή ομάδα.

Τα νέα για τη νομοθετική αλλαγή δεν έχουν ακόμη διαδοθεί ευρέως, παρά το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά ωφέλιμα τόσο για τα εστιατόρια όσο και για τους παραγωγούς και εμφιαλωτές ελαιολάδου.

Για να διαβάσετε τη συνέχεια του άρθρου πατήστε ΕΔΩ.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο Greek Liquid Gold: Authentic Extra Virgin Olive Oil . 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα