Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, 2025
11.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο ΣΕΑΜΕ για την Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία

ΑρχικήΝέαΟ ΣΕΑΜΕ για την Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία
spot_img

H Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, που έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO), εορτάζεται κάθε χρόνο στις 28 Απριλίου, με σκοπό την προαγωγή της πρόληψης ατυχημάτων και ασθενειών κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Το 2022 ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Απεντόμωσης Μυοκτονιών Ελλάδας (Σ.Ε.Α.Μ.Ε.) συνυπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.), μέσω του οποίου συμφώνησαν και συναποδέχτηκαν τη μεταξύ τους συνεργασία σε θέματα που αφορούν σε θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία κατά τη διάρκεια υλοποίησης εργασιών αντιμετώπισης επιβλαβών οργανισμών. Στα πλαίσια της εν λόγω συνεργασίας, συμφωνήθηκε η διοργάνωση και διεξαγωγή εκπαιδευτικών σεμιναρίων, ημερίδων και άλλων συναφών δραστηριοτήτων αλλά και ερευνητικών δραστηριοτήτων. Με τον τρόπο αυτό, ο Σ.Ε.Α.Μ.Ε. και το ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. προτίθενται να συμβάλλουν στην προαγωγή της ασφάλειας και της υγείας στην εργασία και η εμπέδωση της νοοτροπίας πρόληψης με τη συνεργασία και προς όφελος επιχειρήσεων οι οποίες αναλαμβάνουν εργασίες αντιμετώπισης επιβλαβών οργανισμών, των εργαζομένων σε αυτές, τους πελάτες τους και της κοινωνίας συνολικά.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι ήδη σε εξέλιξη έρευνα σχετικά για την υγεία και ασφάλεια σε δραστηριότητες απεντόμωσης – μυοκτονίας – απολύμανσης. Το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο και απευθύνεται σε εργαζόμενους/ες και εργοδότες σε τέτοιου είδους δραστηριότητες στην Ελλάδα (Ερωτηματολόγιο).

untitled image

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο