Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
17.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι Αυθεντικές Στερεοελλαδίτικες συνταγές συμβάλουν στην προώθηση του τουρισμού της περιοχής

ΑρχικήΝέαΟι Αυθεντικές Στερεοελλαδίτικες συνταγές συμβάλουν στην προώθηση του τουρισμού της περιοχής
spot_img

Στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αναβάθμιση της τουριστικής ταυτότητας της περιοχής, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου των αγροτουριστικών υπηρεσιών και των αγροδιατροφικών προϊόντων της περιοχής.

Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και η νέα διαδικτυακή πρωτοβουλία καταγραφής, παρουσίασης και προώθησης των αυθεντικών Στερεοελλαδίτικων συνταγών μέσα από την πλατφόρμα www.tastecentralgreece.gr. «Μεγάλο στοίχημά μας είναι να οργανώνουμε δράσεις και να δημιουργούμε εργαλεία που θα αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ρουμελιώτικης διατροφής και θα την ενσωματώνουν στη συνολική εμπειρία που παρέχει ο τόπος στους επισκέπτες», αναφέρει ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Αναστάσιος Βελισσαρίου.

Στην ουσία, η πλατφόρμα αποτελεί έναν οδηγό γαστρονομίας με στόχο την ολοκληρωμένη καταγραφή και παρουσίαση του γαστρονομικού πολιτισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με ειδικές αναφορές στα τοπικά προϊόντα, παραδόσεις, έθιμα και στις παραδοσιακές συνταγές.

«Η Στερεοελλαδίτικη γαστρονομία αντανακλά το πολιτιστικό φορτίο, το ιστορικό παρελθόν, αλλά και την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων της περιοχής. Με τη χρήση απλών υλικών, αλλά και την παράδοση αιώνων, αυτές οι αυθεντικές συνταγές με επιρροές από Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, τον Πόντο, την παράδοση των Σαρακατσάνων, των Βενετσιάνων κά, ταξιδεύουν τους αναγνώστες και τους προσκαλούν να συμμετάσχουν σε μια γευστική μυσταγωγία, που συνδέεται άμεσα με τη ταυτότητα της Στερεάς Ελλάδας, την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της” αναφέρει ο κ. Βελισσαρίου και συμπληρώνει: “Ο γαστρονομικός μας πολιτισμός αποτελεί μέρος αυτής της ταυτότητάς που οφείλουμε να προβάλλουμε σε κάθε επισκέπτη. Ελπίζουμε ότι η προσπάθεια αυτή θα συμβάλλει στην προώθηση της αγροδιατροφής και του αγροτουρισμού, ώστε να παρουσιάσει η Στερεά Ελλάδα στο άμεσο μέλλον, στην τουριστική αγορά, ελκυστικά και ποιοτικά γαστρονομικά προϊόντα».

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα