Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
18.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι διαβητικοί θα φτάσουν το 1,31 δις μέχρι το 2050!

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΟι διαβητικοί θα φτάσουν το 1,31 δις μέχρι το 2050!
spot_img

Επιστημονική έρευνα εκτιμά πως οι άνθρωποι που θα ζουν με διαβήτη θα υπερδιπλασιαστούν.

Σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις που δημοσιεύτηκαν αυτή την εβδομάδα στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet μέχρι το 2050 οι άνθρωποι που θα ζουν με διαβήτη θα υπερδιπλασιαστούν φτάνοντας  το 1,31 δισεκατομμύριο! Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο διαβήτης είναι μια από τις κύριες αιτίες θανάτου και αναπηρίας. Επί του παρόντος, μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν με τη νόσο.

- Advertisement -

Ο διαβήτης είναι μία ασθένεια που προκαλεί επιπτώσεις και επιδεινώνει την ποιότητα ζωής, δίνει υψηλά ποσοστά θνησιμότητας ενώ αλληλεπιδρά και επιδεινώνει πολλές άλλες ασθένειες. Η αύξηση του επιπολασμού (από 529 εκατομμύρια το 2021) αναμένεται να οφείλεται στις αυξήσεις του διαβήτη τύπου 2, ο οποίος με τη σειρά του θα προκληθεί από την αύξηση του επιπολασμού της παχυσαρκίας και από τις δημογραφικές αλλαγές. Το 2021, ο διαβήτης τύπου 2 αντιπροσώπευε το 90% του συνόλου του επιπολασμού του διαβήτη.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της επιβάρυνσης αποδίδεται σε παράγοντες κοινωνικού κινδύνου – όπως υψηλός ΔΜΣ, διατροφικοί κίνδυνοι, περιβαλλοντικοί και επαγγελματικοί κίνδυνοι, χρήση καπνού, χρήση αλκοόλ και χαμηλή σωματική δραστηριότητα – που ευδοκιμούν στον παχυσαρκικό τρόπο σχεδιασμού της κοινωνίας αναφέρει η έρευνα.

Μέχρι το 2045, τρεις στους τέσσερις ενήλικες με διαβήτη θα ζουν σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Επί του παρόντος, μόνο το 10% των ατόμων με διαβήτη που ζουν σε αυτές τις χώρες λαμβάνουν φροντίδα για τον διαβήτη βάσει κατευθυντήριων γραμμών. Ανεξάρτητα από την οικονομική κατηγορία, σε κάθε χώρα, εκείνοι που υφίστανται διακρίσεις και περιθωριοποιούνται υφίστανται τις περισσότερες και χειρότερες συνέπειες του διαβήτη.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα